28.10.10

Juutalaiset ja kofeiiniperäpuikot

Kerrassaan hämmentävä uutinen maailmalta. Juutalaisuuden suuri pyhä lähestyy. Jom kippurin aikana paastotaan. Paasto kestää aattoillasta seuraavaan auringonlaskuun. Määräyksiä noudatetaan tunnollisesti. Hartausta kuitenkin häiritsee maalliset riippuvaisuudet. Uskonnolliset määräykset voi kiertää, kunhan miettii tarpeeksi ovelan ratkaisun. Useat juutalaiset tietävät miten kahvia pääsee nauttimaan paaston aikana. Hieman erikoisella tavalla tosin.

Kofeiiniperäpuikot myydään käsistä.

Peräaukkoon tungettu kofeiini auttaa keskittymisessä ja rauhoittaa tärisevät kädet. Näin ihminen pääsee keskittymään Jom kippurin sanomaan, joten ehkä ratkaisu ei olekaan piru Raamattua-mentaliteetilla tehty. Jotkut rabbit ovat huomauttaneet, että paastoa rikkoo kaikki aukoista sisään menevä materiaali. Tästä tullaan väittelemään ahkerasti paastopöytien äärellä.

3 comments:

Tomi said...

Tuossa ratkaisussa mielikuvitus ei ole joutunut tiukoille. Keski-ajalla katoliset laskivat paaston aikana lampaita kaivoon, kun ne ylös ongittiin voitiin ne tulkita kaloiksi, sallituksi ruuaksi.

Uskovaisilla on uskomaton kyky keksiä sääntöjä ja keinoja kiertää ne.

Ninny said...

Mikä alkoholin nauttimisen kieltävä uskontosuuntaus keksii ekana vodkaperäpuikot? Arvauksia?

Jim van Beam said...

Rabin kielto ei taida olla ihan aukoton. Lasketaanko neulaa suonessa aukoksi? Jos pistää kofeiinia suoraan suoneen, niin ehkä reikä on niin pieni, ettei Jahve näe sitä? Jos taas Jahve on niin pikkumainen, niin luulen, että kofeiinin voi saada imeytymään elimistöön myös suoraan ihon läpi. Näkisin, että tässä on innovoinnin ja Tekes-projektin paikka, ellei kofeiinilaastaria ole jo keksitty.