14.10.10

Chilen mainarit ja numero 33

Lööppilehdistössä levitellään numerologian ällistyttäviä yhteensattumia. Chilen kaivosloukkuun jäi numero 33.

Kaivokseen jäi loukkuun 33 kaivosmiestä. Pelastuskuilun poraaminen heidän luokseen kesti 33 päivää, yhden päivän per mies. Valmiin pelastuskuilun läpimitta on 66 senttimetriä, eli kaksi kertaa 33.

Presidentti Sebastian Pinera on huomauttanut, että kaivosmiesten nostaminen maan pinnalle alkoi 13. päivä lokakuuta, joka voidaan kirjoittaa 13/10/10 - yhteenlaskettuna 33.

Lisäksi ensimmäinen elokuinen viesti, jossa kaivosmiehet kertoivat olevansa edelleen elossa, oli 33 merkkiä pitkä.

- Numero 33 toistuu joka paikassa, kaikki täsmää, se on ihme, sanoi Maria Segovia, yhden kaivosmiehen sisko.


Jälleen kerran ihmismielen valikoiva havainnointikyky aiheuttaa paranormaaleja tuntemuksia. Maria Segovia ei näemmä ole tietoinen, että kaivoksen romahdus tapahtui elokuun 5. päivä, ei 33 päivä (tiedän ettei sellaista päivää ole). Pelastuskapselin korkeus on 13 jalkaa, ei 33 jalkaa. Kapselin laskeminen kaivokseen kestää noin 25 minuuuttia, ei 33 minuuttia. Miehet ovat loukussa 700 metrin syvyydessä, ei 33 tai 330 metrin syvyydessä. Nosto-operaatiota on seuraamassa melkein 800 toimittajaa, ei 33 toimittajaa. Porattu pelastuskuilu on 2041 jalkaa syvä, ei 33 jalkaa. Arviot pelastuoperaation hinnasta ovat lähellä 24 miljoonaa dollaria, ei 33 miljoonaa. Kaivostyöläiset olivat jumissa 69 päivää, ei 33 päivää tai 66 päivää.

Ja niin edelleen...

Väite pelastuskuilun läpimitasta näyttää keksityltä. Reutersin uutisessa läpimitaksi kerrotaan 28 tuumaa, joka on n. 71 cm.

5 comments:

Ninny said...

Muistetaan nyt kuitenkin, että kuka pelasti mainarit kaivoksesta. Ei suinkaan pelastusorganisaatio, geologit, terveydenhoitohenkilöstö, suunnittelijat, asiantuntijat, vaan jumalahan heidät sieltä kaivoksen raunioista levitoi pois. Juu. Kivaa että kunnia menee sille kenelle se kuuluu.

Sähis said...

PA:
Miehet ovat loukussa 700 metrin syvyydessä, ei 33 tai 330 metrin syvyydessä.

Mut jos 33m kerrotaan 21:llä (kolmella jaollinen luku), saadaan syvyydeksi 693m eli lähes tarkka syvyyslukema (ehkä 700m on epätarkka).

Voi kumpa joku ottaisi tämän ihmeellisyyden aiheeksi kohta kahvitunnilla.

Anonymous said...

Viestin sanotaan olleen 33 merkkiä pitkä. Se kuului seuravasti: "Estamos bien en el refugio los 33".

Ainoa keino saada tuosta 33 merkkiä on laskea sanojen välit merkeiksi, mikä olisi vallan hullunkurista, varsinkin kun kyseessä on käsin kirjoitettu viesti.

Kuva viestistä: http://dc-cdn.virtacore.com/2010/08/68acb9beeffe4bdaaee9bb148d3324a8.jpg

Anonymous said...

Pelastuspäivässä, 13.10.2010 on ykkösiä 3kpl, kakkosia yksi, ja kolmosia yksi.

111*2*3 on 666. Kuinkas sattuikaan.

Anonymous said...

"jumalahan heidät sieltä kaivoksen raunioista levitoi pois"

Aivan, jos Jumalaa on kiittäminen, ketäs on syyttäminen? Saatanako romautti kaivoksen? Miksei Jumala estänyt kaivoksen romahtamista? Onko tällainen Jumala palvonnan arvoinen laisinkaan.

Jos haluatte kiristellä hampaitanne, katsokaa elokuva Armageddon, jossa tyyppi matkustaa avaruussukkulalla räjäyttämään meteoriitin, mutta kuitenkin uskoo että viime kädessä kaikki riippuu Jumalan tahdosta. Kuitenkin tyyppi unohtaa, että kenties se olikin Jumala, joka lähetti meteoriitin maata kohti.

Toinen esimerkki suoranaisesta idiotismista on formulakuski Felipe Massa, joka vaarallisesta kolhusta selvittyään muisti kiittää Jumalaa ja kaikkia niitä, jotka rukoilivat hänen puolestaan, mutta unohti lääkäreiden osuuden asiassa.