26.10.10

Magneetti pikkuhousuihin

Ei minkään seksikkään syyn takia, vaan huuhaatuotteen mainosten takia. Tohtori Tolosen Bio-Vita suosittelee magneetteja naisten vaivoihin: mn8 ja LadyCare.

Helpota kuukautiskipuja ja PMS-oireita – luonnollisesti! mn8 on patentoitu ja rekisteröity 1. luokan lääkinnällinen laite kuukautiskipujen lievittämiseen.


Ja

Helpota vaihdevuosioireita – luonnollisesti! LadyCare on patentoitu ja rekisteröity 1.luokan lääkinnällinen laite vaihdevuosioireiden lievittämiseen.
Magneetit sujautetaan pikkuhousujen alle, hieman navan alapuolelle. Sieltä magneetit lähettävät "tehokasta staattista magneettikenttää" tai reagoi kehosi ioneiden kanssa, joka vuorostaan aiheuttaa reaktioita naisten hermostossa. Vain hyviä reaktioita, sillä näitä muoviin pakattuja magneetteja mainostetaan näin:

mn8 on täysin luonnollinen, häiritsemätön ja hellävarainen, turvallinen vaihtoehto lääkkeille. Siitä on osoituksena sen 1. luokan rekisteröinti Ison-Britanninan lääkkeiden ja terveystuotteiden sääntelyvirastossa MHRA:ssa.


Samoin mainitaan niiden olevan patentoitu ja rekisteröity. Mutta mikään näistä ei vielä takaa, että niiden lääketieteellistä tehoa on testattu. Ainoastaan niiden turvallisuus (ei eritä myrkkyjä kehoon, jne) on taattu. MHRA ei helpolla vaivaudu huomauttelemaan huonosta tutkimuksesta laitteiden toimivuudelle. Kun se sanelee jotain ehtoja, niin vaihtoehtotuotteet joutuvat lisäämään epävarmuus-sanoja terveysvaikutteiden eteen. Periaate on melkolailla sama kuin patenttitoimistojen antamissa patenteissa. Laitteen ei välttämättä tarvitse toimia, sillä patentti annetaan ehdotetulle toimintavalle, ei sen toimivuudelle. Myytävän tuotteen patenttihakemuksen hyväksymisellä mainostavat firmat tekevät sitä juuri sen takia, ettei tehosta ole toistaiseksi kertynyt näyttöä. Brittiläinen Office of Fair Trading on aikaisemmin huomautellut näistä Magnopulsen valmistamien magneettilaitteiden perättömistä terveysvaikutusväittämistä.

Hetkinen! Näitä Tohtori Tolosen suosittelemia magneetteja on kuulemma testattu muutenkin kuin turvallisuuden tähden.

mn8:aa on testattu Englannissa lääketieteen tohtori Nyjon Ecclesin valvonnassa. Yhdeksällä käyttäjällä kymmenestä kuukautiskivut vähenivät tai hävisivät kokonaan. Seitsemän kymmenestä ilmoitti myös ärtyneisyyden vähentyneen ja 58 % ilmoitti PMS-oireiden, ummetuksen, turvotuksen ja kasvojen näppylöiden vähentyneen.


Ja toisen tuotteen testaamisesta:

Englantilainen lääketieteen tohtori Nyjon Eccles testasi LadyCaren vaikutusta 508 vaihdevuosioireista kärsivällä naisella. He vastasivat 23 eri oiretta käsittävään kyselyyn. Valtaosa (70 %) heistä ilmoitti LadyCaren vähentäneen kaikkia 23 oiretta. Tulosten mukaan LadyCare voi auttaa ehkäisemään tai vähentämään mm. yöhikoilua, sydämentykytystä, lihasjännitystä ja ahdistuneisuutta. LadyCare voi myös auttaa vähentämään turvotusta, rintojen herkkyyttä, ärtyneisyyttä ja mielialan vaihteluja. Energiataso voi ajan myötä nousta ja unen laatu parantua, raportoivat naiset.


Tohtori Ecclesin tutkimukset ovat aikaisemmin tarkastelleet ravinnon ja yrttien käyttöä syövän hoidossa ja detox-ohjelmien käyttöä. Tämä ei itsessään kerro vielä mitään tutkimusten laadusta, mutta aiheuttaa minussa heti epäilyjä siitä onko vaihtoehtohoitoihin perehtyneellä vaihtoehtoiset kriteerit toimivuuden osoittamiselle. Tyyliin; "tuplasokkotestit eivät toimi, sillä niissä ei näy tehoa vaihtoehtohoito X:lle." Mennään avomielisin asentein kohti Ecclesin magneettitutkimusta.

Kyseessä näyttäisi olevan kuluttajatesti 508 naisella. Ei mainintaa kontrolliryhmästä tai sokkouttamisesta. Kyselyä ei ole julkaistu lääketieteellisessä julkaisuissa. Eli ei mitään tietoa siitä miten hyvin housuihin tungettu magneetti toimii. Yhtä tyhjän kanssa.

Mutta varmasti nämä magneetit ovat turvallisia (paitsi nieltynä). Jos haluat saada saman vaikutuksen kuin LadyCare ja mn8, mutta halvemmalla (n. 44 euroa näistä magneeteista), niin teippaa pöksyihisi tavallinen jääkaappimagneetti (10 kpl alle neljä euroa). Tosin Magnopulse varoittaa, että toisten valmistajien magneetteja ei kannata sekoittaa heidän magneetteihin.

No Reported Adverse Effects - mn8.
However, it is very important not to mix other brands with Magnopulse products due to different configurations, we do not advise this as it may cause discomfort.
Magneeteissa on eroja.

Toisin kuin hologrammirannekkeet tai magneettinauhalla toimivat hyönteiskarkottimet, en pääse testaamaan Bi0-Vitan tuotteita. En toistaiseksi kärsi kuukautiskivuista. Eikä rahat enää riittäisikään vaihtoehtohoitotuotteisiin. Kuluneen vuoden huuhaabudjetti kului loppuun.

Kiitos vinkistä A. Kumpareelle.

5 comments:

MrrKAT said...

No nyt tuli Tri Toloselle pohjat, selvät todisteet että on mennyt humbuugin puolelle.

Näin "maallikon" on aiemmin ollut vaikea inttää vastaan koska tällä Tri:llä on ollut tieteellisiä viitteitä (toisin kuin esim. iltalehdet tms medialla), se on ollut hyvä stoppari, tarkistusvaiva liian suuri..


Kiitän vaivannäöstä.

Tomi said...

Tiedä häntä kuika eetvartti magneetti pikkuhousuissa tekisi, ole vain väärää sukupuolta.

Anonymous said...

No voi harmi. Tulipa sitten ihan turhaan tuhlattua rahaa kierukkaaan ja aknelääkkeisiin, tämä siistihieno magneetti olisi varmasti ratkaissut kuukautiskivut ja näppyläongelmat hetkessä!

Kiinnostaisipa tietää mitä merkitystä videolla mainitulla maitohapolla on PMS-oireisiin, koska itse kuulen ensimmäistä kertaa maitohapot edes mainittavan kuukautisten yhteydessä. Meille koulussa opetettiin, että liikunta helpottaa kuukautisoireita, ja opetettiinhan siellä sekin, että maitohapoille juokseminen ei ole kivaa. Ehkä olen vain vähän tyhmä kun en näe yhteyttä verivirtojen stimuloinnissa magneetilla ja kuukautiskipujen vähenemisellä. Onhan veressä hei rautaa!

Jim van Beam said...

Jaa, näyttää tehoavan myös naamassa sijaitseviin näppylöihin. Näkisin, että tässä saattaa olla saumat innovoinnille ja Tekes-projektille. Siispä visainen kysymys "Tri" Tolloselle ja tuotekehityksestä vastaavalle "tiedetiimille": lähteekö peräpukamat, jos tunkee sauvamagneetin perseeseen?

Angelos said...

Ei enää huuhaa-hologrammeja ranteeseen: nyt ranteeseen voi kietaista magneettirannekkeen!

Stockmannin marraskuun kanta-asiakaskuvastossa mainostetaan Trion:z -ranneketta kanta-asiakashintaan 23 euroa.

"Rannekkeet yhdistävät luontaisten magneettikenttien voiman ja negatiivisten ionien energisoivan vaikutuksen. 5 väriä."