29.10.10

Sana sunnuntaille: Hiukset

Päivi Räsäsen vannoutunut Ainoan oikean kristinuskon puolustus saa lisää julkisuutta. Konservatiivien kuningattareksi tituleerattu ja seksikäs nahkahanska kädessä poseeraava Päivi puhui uskostaan Ylioppilaslehdelle. Tekstissä tehdään selväksi, ettei kristillisdemokraatti ole muuttanut mielipiteitään vuosien vieriessä Raamatun ohi. Päivi on jatkuvasti saarnannut homoseksuaalisuuden synnistä (ei syntisistä ihmisistä, toim. huom.), naispappeuden harhaopista, ja avioliiton heternormatiivisuuden säilyttämisestä. Raamatun opit määrittelevät nämä yhteiskunnan peruspilarit.

Moni on huomauttanut, että Raamatusta löytyy kasapäin ohjeita, joita ei nykypäivänä pidetä ajankohtaisina. Kirkossa saa olla ilman pipoa eikä tyttäriä myydä orjiksi. Räsäsen mukaan Uusi testamentti on kuitenkin poikkeuksellisen yksiselitteinen homoseksuaalisuudesta.


Aivan oikein. Niin Vanha testamentti kuin uusi testamentti ilmoittavat väkevästi, että ei-heterous saa Herran sieraimet rutulle epämiellyttävällä tavalla. Jos oppia perustellaan molemmissa testamenteissa, niin selkeästi kyseistä oppia ei ole hylätty Vanhan testamentin päivitystä tehtäessä. Esim. juutalaisille annetut määräykset pappien viitan tupsuista eivät päde kristittyihin, sillä niitä määräyksiä ei toistella Uudessa testamentissa.

Vanha testamentti pakottaa juutalaiset suoraan Herran telesähkeillä noudattamaan tiukkaa peruukkimuotia.

3. Moos. 19:27 Älkää keritkö tukkaanne päälaen ympäriltä, äläkä leikkaamalla turmele partasi reunaa.

Hes. 44:20 Älkööt he ajelko päätänsä, mutta älkööt myöskään antako tukkansa valtoinaan kasvaa: heidän on leikattava hiuksensa.


Samoin ohjeet muotitietoisuudesta tulivat taivaallisesta räätälöintipajasta. Ohjeet määrittelivät viittoihin tupsut.

4. Moos. 15:
37 Herra sanoi Moosekselle: 38 "Käske israelilaisten tehdä viittansa kulmiin tupsut ja sitoa jokaiseen tupsuun sinipunainen lanka. Näin on tehtävä sukupolvesta toiseen. 39 Teillä tulee olla tällaiset tupsut, jotta niitä katsoessanne muistaisitte kaikki Herran käskyt ja täyttäisitte ne. Silloin ette antaudu sydämenne ja silmienne mielihalujen valtaan, kun ne viekoittelevat teitä luopumaan minusta. 40 Kun te näin muistatte kaikki minun käskyni ja täytätte ne, te pysytte Jumalallenne pyhitettyinä. 41 Minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka toin teidät pois Egyptistä ja näin osoitin olevani teidän Jumalanne. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."


Jatkuva muistuttaminen siitä ketä kansa kuuntelee oli tarpeen, sillä näköjään muinaisen kansan keskittymiskyky oli heikompi kuin nykyään.

Mutta mitä Apostoli Paavali opetti kristityille miesten hiusmuodista kirjeissään?

1. Kor. 11:14 "Opettaahan jo luontokin teille, että pitkä tukka on miehelle häpeäksi"


Parin sanan jälkeen Paavali vielä varmistaa, että viesti on selvä:

16 Jos joku kuitenkin väittää vastaan, niin sanon hänelle, ettei meillä ole sellaista tapaa eikä yleensäkään Jumalan seurakunnilla.


Paavali perustelee miesten hiusmääräyksiä luonnollisuudella. Perustelu löytyy Raamatusta, joten pitkien hiusten kielto on myös Raamatullinen kielto.

Päivi Räsäsen kaapista löytyy karmaiseva karvainen luuranko. Hän on julkisesti julistanut Herran Sanan vastaisesti. Oikein rintalastasta vihlaisee, kun sain tietää tästä asiasta. Päivi halusi, ettei hänen poikansa kauniita kutria leikattaisi armeijassa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) jätti viime viikolla puolustusministerille kirjallisen kysymyksen, jossa tivataan miehillekin oikeutta pitkiin hiuksiin varusmiespalveluksessa. Räsänen kertoi Sakari-poikansa menevän armeijaan, eikä äiti soisi pojan menettävän hartioille ulottuvia kutrejaan.


Ehkä Jumala antaa anteeksi Päiville tämän heresian. Ehkä tupsuilla varustettu viitta olisi pitänyt Päivin uskollisena Herran sanalle. Rukoilkaamme.Kaunista ja komiaa kuten Herra tahtoi paitsi nuo karmeat hiukset

9 comments:

MrrKAT said...

Hell. srk.pastori Matti Kankaanniemi on tehnyt merkittävän tunnustuksen - Raamatussa erehdytään uskomaan senaikaista "tietoa":
http://keskustelu.skepsis.fi/html/
KeskusteluViesti.asp?ViestiID=309776

"Ensimmäisessä kirjeessä korinttilaisille Paavali väittää ”luonnon opettavan, että pitkät hiukset ovat miehellä häpeäksi”.8 Tässä apostoli ilmeisesti viittaa antiikin aikana muun muassa Hippokrateen vaalimaan käsitykseen, jonka mukaan naisen pitkät hiukset kapillaari-ilmiön avulla vetivät siemennesteen miehen päästä sukuelinten kautta naisen päähän. Pitkät hiuksen miehillä ehkäisivät siis hedelmöitymisen ja olivat näin luonnon vastaiset. Nykyinen käsitys hedelmöitymisestä poikkeaa tästä. "

Mutta kunjos homous todetaan myös biologiseksi, niin Raamatussa erehdyttiin siinäkin, joten.. Päivin olisi tunnustettava Raamatun erehtyneen siinäkin.

Tomi said...

Minkähän takia uskovaiset raahaavat raamatussa vanhaa testamenttia lisäpainona, kerta sillä ei ole mitään auktoriteettiarvoa.

Anonymous said...

Mutta eikö Jeesuksella ollut pitkä tukka?

Ana said...

Wuh! Panisin.

Tomi said...

Zepa häpeä, tuollaiset komentit loukkavat meita kaljuja rapamahaisia kunnon suomalaismiehiä.

Ana said...

Enhän mä sanonut että EN panis kalj...

Ooh, amazing how fast they can run.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Kankaanniemen kommentti sai minut repeämään kadulla. Vastaan tuli pitkähiuksinen nainen, ja mieleen putkahti että pitkä tukka on viesti "valmis/halukas imemään spermaa".

En ruvennut selittämään miksi repesin. Pitäkööt hulluna ennemmin kuin pervona.

Ninny said...

Entä se määräys, että Päivi Räsästen olisi vaiettava seurakunnassa? Unohtui?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Kiellossa ei puhuttu eduskunnasta, vaan seurakunnasta. Ja lisäksi kielto ei koskenut Päivi Räsäsiä, vaan naisia. Siksi.