12.10.10

Hautausmaan feng shui

Kiinalainen sisustamis- ja arkkitehtuurimytologia on vahvasti läsnä myös Kiinan ulkopuolella. Australian Manningham kaupungissa on Springvalen hautausmaa. Siellä on vanhan kiinalaispariskunnan rakennuttama hauta. Valmis ja tyylikäs hautapaikka odottaa täytettä. Mutta eräs epämieluisa muutos hautausmaalla on suututtanut pariskunnan. Haudan feng shui on pilalla! Viereen rakennettiin hautausmaan sääntöjä rikkova mausoleumi. Säännöissä sallitaan enintään 1,8 metriä korkeat rakennelmat. Mausoleumi on kuitenkin 4,5 metriä korkea. Se estää näköyhteyden haudan ja kukkulalla olevan buddhalaisen temppelin välillä. Näin energiavirtaus rikkoutuu. Templestowe’s Feng Shui Science and Services Centre suoritti virallisen feng shui-tutkimuksen hautausmaalla. Haudan huono feng shui aiheuttaa huonoa onnea jälkeläisille.

Hautausmaan johtaja Russ Allison väittää, että feng shui on vain mielipidekiista, josta asiantuntijoilla on erilaisia näkemyksiä. Allison kuitenkin ilmoitti, että hän aikoo jotenkin sopia kiistan pariskunnan kanssa. Jos asia päätyy oikeudenkäyntiin asti, ja feng shuin kunnioittaminen todetaan päteväksi syyksi muokata hautausmaita, niin...
Onneksi osapuolilla on mahdollisuus sopia asiat hautausmaan sääntöihin vetoamalla, eli korkeusrajoituksen rikkominen kelpaa mausoleumin säätämiseen.

No comments: