5.10.10

Homeopatia pulassa Skotlannissa, osa 2

Homeopaattien keksimät homeopaattiset rokotteet ovat otsikoissa. Kolme homeopaattia ilmoittivat antaneensa homeopaattisia rokotteita MPR-rokotteen korvaajaksi. Lääkärit ovat tietenkin vihaisia.

Homeopatian kehittäneen Samuel Hahnemannin opeista poiketen homeopaattiset rokotteet perustuvat hieman enemmän oikeaan patologiaan. Rokotteen raaka-ainetta ei valita potilaan tuntemusten, unien tai mielialojen mukaan. Sen sijaan rokote valmistetaan kyseisen taudin tartuttaneista kudoksista. Eli rokotteella ja taudilla on jokin looginen yhteys, toisin kuin yleensä homeopatiassa. Silloin raaka-aineella ja taudinaiheuttajalle ei ole yhteyttä. Bakteerisairauksia "parannetaan" vaikkapa kivistä tai kokonaisista torakoista valmistetusta uutteesta.

Onneksi näillä vaihtoehtoilla ei ole väliä lopputuloksen kanssa. Valmistusprosessissa tehdään laimennus niin monta kertaa, ettei jäljelle jää mitään. Homeopaattinen rokote ei sisällä alkuperäistä raaka-ainetta.

Homeopaatti Katie Jarvisilta kysyttiin ovatko heidän rokotteet yhtä turvallisia ja tehokkaita kuin MPR-rokote. Hän vastasi, että haluaisi sanoa niiden olevan täysin turvallisia, mutta ei pysty todistamaan sitä.

Faculty of Homeopaths on todennut, ettei homeopaattien pitäisi korvata MPR-rokotteita homeopaattisella versiolla. Vaikka suosituksia rikottaisiin, niin seuraamukset ovat erittäin harvinaisia. Sääntöjä ei valvota merkittävällä tavalla.

Näppäränä hämäyksenä Faculty of Homeopaths kehuu homeopatiaa epäloogisella tavalla:

Homeopathy has a growing evidence base with over 140 clinical trials with many more of them being positive than negative.


140 tutkimuksen määrä on varmasti vaikuttava luku, mutta vain niin kauan kun on pohtimatta tutkimusten laatua.

BBC:n Magic or Medicine käy läpi Skotlannin homeopatiatilanteen. Terveydenhuoltoon on lipsahtanut homeopatiareseptejä kirjoittavia lääkäreitä.1 comment:

MrrKAT said...

Siis tämä homeopaattinen rokote on suun kautta ? Sillä voi olla ratkaiseva merkitys suosiolle mitä kautta annetaan.

Rokotevastustuksessa voi olla paljon sitä että lasten itkettämistä pidetään vääränä ja pahana indikaattorina..