24.10.07

Enkelien siivet, onko niitä?

Tämä syvällinen kysymys on tuottanut ongelmia Sylvia Brownelle. StopSylviaBrowne on arkistoinut muutoksia Sylvian antamissa tiedoissa. Ensin täytyy kertoa mistä on kyse. Sylvia Browne saa tietonsa Francine nimiseltä henkiolennolta. Francine on "Toisella Puolella", eli taivaassa. Hänellä on myös suora yhteys Jumalan tietoon, joten hänen ei pitäisi olla aivan pihalla siitä miltä enkelit oikeasti näyttävät.

Vuonna 1991 Francine kertoo, että enkeleillä ei ole siipiä. Hän painottaa tätä faktaa, kertomalla siipien olevan linnuille, ei enkeleille. Enkelit eivät ole eläimiä.

Enkeleillä ei ole siipiä. Asia selvä.

Tai sitten ei.

Vuonna 1999 Francine kertoo, että vain arkkienkeleillä on siivet.

Vain arkkienkeleillä on siivet. Asia selvä.

Tai sitten ei.

Vuonna 2003 Francine kertoo, että kaikilla enkeleillä on siivet. Siipien väri kertoo enkelin arvon. Hän kuvailee kymmenen eri arvoasteikkoa.

Kaikilla enkeleillä on siivet, ja eri värejä on kymmenen. Asia selvä.

Tai sitten ei.

Vuonna 2007 Sylvia Brownen Psychic Children-kirjassa kuvaillaan vain kahdeksan erilaista enkeliä. Ja melkein kaikilla luokilla on nyt erilaiset värit.

Asia selvä...

Kaikelle kyllä on selitys. Uransa alkuvaiheessa Sylvia Brownella ei vielä ollut suurta seuraajakuntaa, joten hän varmasti luotti ettei kukaan muista ensimmäisiä kommentteja enkeleiden siivettömyydestä. Mutta 90-luvun lopulla enkelit olivat suurta muotia. Kauniit ja siivekkäät enkelikuvat koristelivat haluttuja kirjoja. Ja kas, "Francine" muuttaa suoraan Jumalalta saamaansa tietoa.


Mutta onko Balrogilla siivet? Siinäpä kysymys joka varmasti aiheuttaa sotia joskus tulevaisuudessa.

No comments: