28.10.07

Kulinaristista seikkailua

Kahden viikon pituinen loma on melkein takana. Enää yksi päivä jäljellä ja sekin menee töissä. Se on tätä yksityisyrittäjyyden iloja. Jos on lomaa niin pitää lähteä ulkomaille, ettei vaan joudu duuniin kesken löhöilyn. Lepo ei ole mennyt hukkaan. Elfie tutustutti minut kiinalaiseen ruokaan.

Kävimme Tampereella Lotus Garden nimisessä ravintolassa. Paikka oli sisustettu kuin suoraan 70-luvun Bruce Lee-leffoista. Tykkäsin. Valaistus hämärää. Suuri akvaario jossa risteili isoja kaloja. Eikä rääkyviä lapsiperheitä. Paikka vaikutti paratiisilta. Ruokavalikoima oli suoraviivaista. Menulla oli kala-, härkä-, kana- ja ankka-ateriat omilla listoilla. Jokaiselle oli omat kastikkeet, jne. Valinta oli helppo, sillä halusin aloittaa varmalla valinnalla. Kanaa kiinalaisella herkkusienikastikkeella. Yllätyin siitä kuinka nopeasti atearia oli valmis. En kerinnyt vielä aloittamaan edes smalltalkkia, kun pöytään kannettiin iso riisikulho. Sitten lihat vielä tirisevällä metallitarjottimella. Ruoka pysyi lämpimänä pitkään. Maukasta.

Toinen kiinalainen ateriani testattiin Helsingissä, Töölössä. Tällä kertaa kokeilin häränlihaa, taas sienikastikkeella. Liha oli mehukasta, ja riisi jälleen kerran täydellistä. Huomasin jääneeni koukkuun. Todennäköisesti tulee haettua kiinalaista tuosta töölöläisestä paikasta suoraa kotiin.


Sitten oli vuorossa Kampissa oleva Sushiravintola. Valitettavasti kokeilimme sitä Elfien kanssa juuri lounasaikaan. Sushiravintola on pieni. Jonoa riitti käytävälle asti. Päätimme mennä rauhallisempaan paikkaan, eli samaisen puljun sisällä oleva Empire Plaza houkutteli. Se on kaiketi tasokkaimman näköinen kiinalainen ravintoja mitä Helsingistä löytyy. Sisustus oli mustia puupaneeleita, valkoisilla kangaskoristeilla. Siellä täällä antiikkisia kiinalaisia veistoksia. Taustalla soi perinteinen musiikki, hillitysti. Erittäin tyylikäs paikka, ja se näkyykin aterioiden hinnoisssa. Siksi otimme lounastarjouksen, eli seisovasta pöydästä jotain näistä: kunnolla maustettuja chickenwingsejä, härkää, syväpaistettua nautaa, jne. Riisiä. Salaatit ja kastikkeet. The usual. Ei erikoista, mutta hyvää. Varmasti terveellisempää kuin McAteria.

Seuraavana päivänä olimme viisaampia. Sushia ei joutunut jonottamaan. Pääsimme pöytään, jotka ovat todella pieniä. Otimme 8 rullan setin, jolla oli joku nimi, mutta en millään muista (Taki?) Erilaista kalaa, shrimppiä, merilevää, juureksia, jokaisen alla riisipallo. Puiset puikot käteen, ja teeskentelemään, että muka osaan käyttää niitä. Sainkin riisit suuhun ihan siististi. Levät olivat tajuttoman kirpeitä ja suolaisia. Se jäi kesken. Kalat olivat maukasta. Raaka kala ei edes tuntunut pahalta, sillä se suli suuhun. Melkein parempaa kuin lohi. Kaikki maut olivat korostetumpia ja kirkkaampia kuin kiinalaisessa ruuassa. Ehkä seuraavalla kerralla kokeilen täysin erilaista sushiateriaa.

1 comment:

paahtoleipä said...

Se Kampin kiinalainen on minustakin todella erinomainen paikka. Tosin hintaluokan vuoksi tulee käydyksi ehkä vain kerran vuodessa..