2.10.07

Kirkon Vastaisku

Yhteys Pätkii – Nuori aikuinen seurakunnan jäsenenä. Netistä on saatavilla seurakuntien luottamushenkilöiden tietopaketti. Siinä yritetään neuvoa seurakunnan luottamushenkilöitä ottamaan nuorten aikuisten huomio. Viime vuosien muutokset kirkossa ovat pakottaneet uudenlaisen strategian kehittämiseen. Kirkosta eronneista 70% kuuluu 18 – 39 vuotiaiden ikäryhmään.

Apua haetaan vapaaehtoistoiminnan laajentamisessa, seurakuntien internetsivujen laadukas toteutus ja työntekijöiden sähköpostitaitojen parantaminen. Jumalanpalveluksissa pitäisi olla monipuolisempaa musiikkia. Myös kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustojen vaalissa pitäisi ottaa esille nuoret ehdokkaat. Nykyisellä valtuustokaudella ylimmässä elimessä on vain kolme alle 30-vuotiasta. Ehdotukset ovat hyviä, ja varmasti kirkon tulevaisuuden kannalta ne tulisivat tarpeeseen.

Akaan seutu-sanomalehdessä oli joitain viikkoja sitten Akaan seurakunnalta tämän projektin pohjalta kirjoitettu teksti. Siinä haluttiin paikallisia nuoria kertomaan mitä he haluaisivat tehdä seurakunnassa. Kirjoittajan tarjoama esimerkki osoitti kuinka kaukana seurakunta on nykynuorten elämästä: ”haluaisitko käydä sauvakävelyllä papin kanssa?”

Kirkko on vihdoinkin herännyt huomaamaan miten nuoret aikuiset reagoivat seurakuntiin. Jos kirkon ja ihmisen yhteys on ohut heti rippikoulun jälkeen, niin kirkosta eroamiseen ei ole enää pitkä matka. Odotan mielenkiinnolla minkälaisia muutoksia kirkko tekee, jotta jäsenkato saadaan hallintaan.

No comments: