25.10.07

Miten ID:n kannattajat kuvailevat ID:tä?

Älykäs suunnittelu on sitkeästi otsikoissa, kuin se ruskea tahra siinä sohvan käsinojassa, eikä laantumisen merkkejä näy. Expelled-elokuva on tulossa, ja sen mainostaminen on käynnissä. Elokuvassa tutkijoita haastatteleva Ben Stein oli äskettäin Bill O´Reillyn ohjelmassa. Sitä mainostettiin innokkaasti mm. EvolutionNews-sivulla. Mutta kun ohjelma oli tullut ulos tuutista:

Ei tunnelma ollut niin innokas.

Jostain käsittämättömästä syystä niin Ben Stein kuin Bill "PapaBear" O´Reilly kuvasivat älykkään suunnitelman liittyvän jotenkin Jumalaan.

O´Reilly sanoi älykkään suunnitelman tarkoittavan sitä, että jumalolento loi elämän.

Ja Stein kuvaili useaan otteeseen ID:tä "yritykseksi paikata joitain darwinismin aukkoja." IDeisit haluaisivat vain kysyä kysymyksiä, mutta darwinistit tukahduttavat tuoreen tieteen. Mikä pahinta, Stein määrittelee tieteen sellaiseksi jossa Jumala on mukana prosessia.

Discovery Institute on yrittänyt niin ahkerasti mainostaa, ettei älykkääseen suunnitteluun liity mikään jumalolento. Nyt heidän täytyy korjailla ID:hen positiivisesti suhtautuvien ihmisten puheita. Ehkä ID:n ilosanomaa täytyy selventää? Ehkä Discovery Instituten täytyisi sanoa suoraan, voimakkaasti ja usein, ettei Jumala eikä Raamattu liity yhtään mitenkään ID-hypoteesiin.

Mutta mitä silloin tapahtuisi suurimmalla kannatuspohjalle, eli konservatiivi-kristityille?

Aivan...

No comments: