12.11.07

Kirkko yrittää pitää kiinni nuorista

Tässä makua uudesta seksikkäästä kampanjasta:

Helsingin seurakuntayhtymä julkistaa ensi viikolla kolmivuotisen kampanjansa ”Usko, toivo, rakkaus”, jonka tarkoituksena on herätellä vuoropuhelua kirkosta tällä hetkellä herkimmin eroavien nuorten aikuisten kanssa.

Vastaiskuna menestykseksi osoittautuneelle erokirkosta.fi –palvelulle kampanja pyrkii löytämään kansalaiset internetin välityksellä.

-Verkkosivut tulevat olemaan keskeisessä roolissa kampanjassamme. Sivujen kautta on mahdollisuus olla yhteydessä pappiin, kampanjan tiedottaja Liisa Airaksinen kertoo.

Kampanjasta maistiaisena tiedotusvälineille lähetetty materiaali on raflaavaa: printtikuvina tullaan näkemään ainakin itseironista ”Jesse diggaa sua ehdoitta” –julistetta ja kahta homomiestä aprikoimassa sängyssä ”What would Jesus do?”.

8 comments:

paahtoleipä said...

VastaVirtanen esittelee osuvasti kristillistä rakkautta :)

"Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

"He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta; jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

"Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus. ... Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan."

Edellä suoria lainauksia peruskirjasta, kommentteja tai selittelyä ei tarvita."

Anonymous said...

Sanokaa nyt mulle, että mikä siinä "what would Jesus do?" jutussa on ideana. Mitä siinä haetaan takaa? Mä en tajua. Siis miettiikö siinä pari homoa, etä mitä Jeesus tekisi vastaavassa tilanteessa? Mikä sen sanoma on? Miten tuolla kosiskellaan nuoria? Ei vaan tajua.

Paholaisen Asianajaja said...

He pohtivat olisiko Jeesus "sieppari" vai "syöttäjä"?

paahtoleipä said...

Täysin auki on jäänyt. Kuten suurin osa em. laitoksen toiminnasta. Jotenkin tuntuu koko ajan, että kirkko yrittää kosiskella sekä sekulaaria että fundamentalistista osapuolta, ja siksi menettää molemmat. (Esim. Naispappien tuomitsijoiden tuomitsemattomuus johtaa toisaalta siihen että sekulaari katsoo että kirkko ei hoida tasa-arvoasioita, mutta naispappien olemassaolo taas loukkaa fundamentalistien käsityksiä "soveliaisuudesta".)

Jotenkin mieleen tulee hokema:
-"Jeesus oli homo!"
-"Ei!"
-"Mikä se sitten oli? Biseksuaaliko"?
-"Ei!"
-"Eli se oli Hetero - mutta mites todistat? - Silläkö, että Jeesuksella oli lapsi?"

SciurusVulgaris said...

Ymmärtääkseni onkin tarkoitus olla hämärä ja epäselvä. Toisaalta sen voi tulkita niin, että homot miettivät, että hinaisiko Jeesus vai ei, toisaalta taas kysymys voi olla katsojalle, mitä Jeesus tekisi Kirkkoa repivän homokiistan kanssa? Kuvan tarkoitus on herättää keskustelua.

paahtoleipä said...

Kurre puhuu varmaan asiaa. Kirkko ei välttämättä suinkaan pyri tarjoamaan keinoja selvitä, vaan yrittää aikaansaada vain keskustelua, joka tietysti suuntaa ihmisten mielenkiintoa.

Eli kyseessä on yksi niistä elementeistä, jotka saivat minut aloittamaan blogini aikanaan; Kaikki hihhulit haluavat huomiota. Niiden pohjimmainen tavoite ei ole "tieteeseen pääseminen", ne ovat vain keinoja jotta saataisiin käännytettyä ihmisiä.

Ja jos osallistut keskusteluun, itse asiassa ruokit keskustelua ja ihmisten kiinnostusta asiaan. Siksi oikea tapa ei ole hyökätä kuin Don Quijote tuulimyllyjä vastaan (järjen aseella aseistautuneet "ritarit" / "tieteilijät" mielikuvissa), vaan korkeintaan katsoa juttua taka-alalta.

Anonymous said...

Tiedoksesi PA:
Kävin heittämässä tiedon tästä keskustelusta tuonne kampanjaan. En ole kampanjassa millään tavalla asianomainen. Kiinnostaa vain seurata sen saamaa vastaanottoa.

Anonymous said...

En ole ihan varma onko kirkon juuri nyt hyvä idea "kampanjoida" mutta mainokset on kyllä oieesti aika hervottomia.

http://uskotoivorakkaus.fi/galleria

Löysin ilmeisesti kampanjaan kuuluvan filkan, jossa vapahtaja on baarissa http://www.youtube.com/watch?v=WCveohd_-GA

Voi olla jollain kirkossa ihmettelemistä?