17.11.07

Varoitus! Lääkepurkkien etiketit ovat menneet väärinpäin

Ranskassa on jouduttu vetämään takaisin kahden eri lääkkeen purkit, sillä niiden etiketit ovat vahingossa liimattu väärin. Virallisia lääkkeitä valvova virasto, AFSSAPS [Agence Française de Sécurité Sanitaire des Produits de Santé], on huomannut ja korjannut virheen. Asiasta on järjestetty pieni tutkinta, jotta saadaan selville minkälainen vaara sekaannuksesta on aiheutunut. Sekaisin olivat menneet kaksi homeopaattista lääkettä. Tutkinnan aikana esitettiin tällainen kysymys:

Lordi Broers: Minulla on yksinkertainen, tekninen kysymys homeopatiasta ja lääkkeistä. Onko mahdollista erottaa kaksi homeopaattista lääkettä toisistaan sen jälkeen kun ne on laimennettu? Onko olemassa mitään keinoa jolla yhden voi erottaa toisesta?

Vastaus neiti Chatfieldiltä: Vain etiketistä.

Eikä ihme, sillä kyse on pelkästä vedestä. Onneksi sekaannuksesta ei olisi koittanut mitään vaaraa, sillä ihminen voi vetää pari purkillista homeopaattista lääkettä ilman mitään sivuoireita, paitsi ehkä närästystä homeopaattisen valmisteen täyteaineesta.

1 comment:

Anonymous said...

Annostelusta ja vaikuttamattomuudesta sanoisin, että en suosittele napsimaan mielin määrin. Kun ekoja kertoja testailin h-patiaa murheisiini, en muistanut oikeaa annostusta. Tuumin, että antaa mennä, tokkopa tehoaa, eikä näistä haittaakaan ole kun ei ole vaikuttavia aineitakaan. Otin 3pikkupilleriä 3x päivässä, olisi pitänyt ottaa 3pil 1x vko. Minä puhkesin kukkaan. En ole herkkäihoinen enkä allerginen, mutta niin vaan täytyin punaisista kutisevista länteistä ja vietin aikaani kylmässä suihkussa. Meni ohi iltaan mennessä tarpeeksi hyvin ja pääsin nukkumaan. Sen jälkeen tarkistin annostuksen ja vältin leikkauksen.