23.11.07

Kultainen kompassi-kirja kielletty Kanadassa

Kirjat on poistettu parin tusinan koulujen (katolilaisia) kirjastoista, sillä kanadalainen koululautakunta sai yhden valituksen Philip Pullmanin Kultainen kompassi-kirjan ateismista. Kirjaa ei nyt löydy hyllystä, mutta sitä saa jos pyytää erikseen. Näin lapset eivät altistu turhaan ateismipropagandalle.
Tosin koululautakunta on järjestänyt 12-henkisen komitean, jonka tehtävänä on päättää onko kirja sopivaa luettavaa koululaisille. Eräs komitean muistio sanoo, että kirjat ovat "nähtävästi ateistin kirjoittamia, joissa hahmot ja tekstit ovat jumalanvastaisia, katolilaisuudenvastaisia ja uskonnonvastaisia."

PZ Myers huomautti, että aikas moni ateisti on myös ollut kirjailija. Mm. Terry Pratchett, Douglas Adams, Isaac Asimov, Kurt Vonnegut, George Bernard Shaw, ja lista jatkuu.

4 comments:

Anonymous said...

Muistuipa yhtäkkiä mieleen PZ:n blogi, ja siellä kommentoivien esittämät kertomukset siitä, kuinka he ovat piilotelleet ID-teoreetikko Behen uutta kirjaa sellaisen tavatessaan: esim. he ovat siirtäneet kirjakaupoissa jonnekin hyllyjen taakse niitä jne. Joku kertoi toimivansa aina näin Behen kirjan nähdessään.

Kaipa sitä on kirjastoissakin joku harrastanut... muiden on vaikea lainata kirjaa, jos joku on piilottanut sen toisen aineistolajin hyllyn taakse. Eikä kirjasto osta uutta kirjaa, jos heidän listansa mukaan sellaisen jo omistavat.

Paholaisen Asianajaja said...

Ja tuosta muistui mieleen, että Toijalan kirjastossa pitäisi olla Pekka Reinikaisen Unohdettu Genesis, mutta en löydä sitä hyllystä. Joku perkeleenpalvoja on mennyt ja piilottanut sen. Harmi, sillä haluaisin lukea sitä aina välillä, mutta en tietenkään maksaisi siitä mitään.

Pitäisi varmaan käydä taas tarkistamassa tilanne ensi viikolla.

Anonymous said...

^Ehkäpä joku ystävällinen sielu on kiikuttanut Reinikaisen teoksen luonnontieteen hyllystä oikeaan paikkaansa rajatiedon hyllyyn?

Anonymous said...

Ei nyt liity jutun aiheeseen, mutta blogin sentään... Pohjalaisen TOSI-liitteessä oli tänään taas oikein pöhköyttä kerrakseen: http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=286697

Olinpa taas kansalaisaktiivinen ja heitin asiasta palautteen STT:lle ja skepsiksen info-osoitteeseen (tosin jälkimmäisestä en oo koskaan saanut mitään vastausta, joten en tiedä toimiikohan koko osoite?).