30.11.07

Teddykarhu nimeltään Muhammad

Olipa kerran koululuokka, jonka 6- ja 7-vuotiaat oppilaat saivat brittiläiseltä opettajalta tehtävän. Heidän pitäisi äänestää nimeä luokan maskotille, teddykarhulle. Oppilaat pohtivat tovin, ja antoivat nimen luokan suosituimman oppilaan mukaan. Teddykarhun nimeksi tuli Muhammad.

Ups!

Se sattuu myös olemaan erään profeetan nimi.

Onneksi ihmiset ovat rationaalisia ja pohtivia olentoja.

Opettaja, 54-vuotias Gillian Gibbons, pidätettiin. Oikeudenkäynnissä olevilla vartijoilla oli AK-47-kiväärit. Jopa 40 raipan rangaistus häämötti, mutta järki voitti. Nainen lähetettiin vain naisten vankilaan 15 päiväksi. Sudanilaiset vankilat ovat kuuluisia siisteydestä, rentouttavista palveluista ja ystävällisistä vartijoista.

Kaikki sarkasmi sikseen, nyt tilanne on varmasti rauhoittunut. Nainen on linnassa, joten sudanilaiset voivat olla onnellisia. Nainen kärsii yliammuttua rangaistusta, ja varmasti miettii toisen kerran ennen kuin menee antamaan samanlaista projektia oppilailleen.

Ei kun hetkinen!

Tuhansittain ihmisiä, miekat, puukot ja kepit aseinaan, kokoontuivat tänään Khartumissa protestoimaan löysää tuomiota ja vaativat brittiläisen opettajan teloittamista. Useissa moskeijoissa oli valistettu kansaa tilanteesta. Kovanlinjan papit ovat kuvailleet opettaa itsekkääksi naiseksi, joka tuli vain ottamaan maan rahoja ja opettamaan heidän lapsilleen miten vihata Muhamaddia.

Eurooppalaiset muslimit ovat pääsääntöisesti tuominneet Gillian Gibbonsin saaman rangaistuksen ja sanovat koko touhua aivan turhaksi spektaakkeliksi.

Mutta Islam on uskonto, jota kohtaan tunnen vain suurta kunnioitusta. Ja samoin tuntee Muhammed-nalleni:



Ostin Muhammedin Marokonmatkallani, ja nimi tulee tietenkin Marokon kuninkaasta, Muhammed VI:sta, kuningas Hassan II:en jälkeläisestä.

No comments: