12.11.07

Kivien vaaralliset vaikutukset

Paljastin vuoden alussa luonnonjalokiviin sisältyvät vaarat. Tässä vain muutamia esimerkkejä näistä vaietuista vaaroista:

Aurinkokivi - Aiheuttaa ihon palamista
Kuukivi - Aiheuttaa kuukautisia, miehissä
Savukvartsi - Lisää tulipalojen riskiä
Vuorikide - Aiheuttaa korkeilta paikoilta putoamista


Näitä on vielä paljon lisää. Aivan ymmärrettävästi luonnonjalokivikaupalla itseään elättävät mainostavat vain niitä positiivisia vaikutuksia: vähemmän stressiä, enemmän hedelmällisyyttä, jne.

Noh, joku on kehdannut kysyä minulta mihin perustan nämä vaaralliset ominaisuudet. Eikö se ole selvää? Taustalla on karma. On sanomattakin selvää, että jos jollain kivellä voi vähentää stressiä, niin toisella kivellä voi lisätä stressiä.

Tarvitsenko tämän tueksi tutkimustuloksia?

Ei. Tiedän olevani oikeassa. Sen sanoo jo perstuntuma. Tietenkin Kivimafia ei tyydy kumoamattomaan todisteluuni, joten perustan gallupin. Näin saadaan lopullinen varmuus siitä onko luonnonjalokivillä negatiivisia ominaisuuksia. Kutsun myös lukijoitani osallistumaan ja kirjoittamaan tämän viestin kommentteihin omia kokemuksia kivien aiheuttamista tuskista. Mikä olisikaan parempi ja luotettavampi tapa kuin anekdootteihin perustuva materiaali? Maailmalla on oikeus tietää tästä uhasta.

8 comments:

Vaiheinen said...

Graniittikivi aiheuttaa joutuessaan kineettisen energian kanssa tekemisiin lasien rikkoutumista ja peltivaurioita. Tästä on erittäin vahvoja näyttöjä kautta maailmanhistorian.

Vaiheinen said...

Graniittikivi aiheuttaa joutuessaan kineettisen energian kanssa tekemisiin lasien rikkoutumista ja peltivaurioita. Tästä on erittäin vahvoja näyttöjä kautta maailmanhistorian.

Anonymous said...

"Kineettinen energia" kuulostaa kyllä ihan klassiselta humpuukilta.

paahtoleipä said...

Itse asiassa minulla on negatiivisia kokemuksia kivestä.

Ostin kiven, olisiko ollut akaattia. Kannoin sitä ketjussa.
Pian minulla alkoikin olemaan niskasärkyä. Myös hengenahdistusta oli.

Syyksi paljastui kiven kineettinen energia, melko painava ja sinänsä komean näköinen kivikoru oli liian ohuessa luonnonmateriaalista tehdyssä hihnassa, mikä jatkuvassa käytössä aikaansai ongelmia. Samoin kuin se, että kivi joka askeleella hieman löi rintalastaan.

Mutta emme todellakaan voi vähätellä kivien haittojen voimaa!

Vaiheinen said...

Ei ei, kineettinen energia on muinaista energiaa, joka ulottaa juurensa aikojen alkuun ja suureen pamaukseen singulariteettipisteessä. Se ei ole ollenkaan humpuukia, se vaikuttaa ja on läsnä kaikkialla.

Ja tämä tarina on kaiken hyvän lisäksi oikeasti tosi:-)

paahtoleipä said...

Niin oli tuo minunkin tarinani.

Fysiikaksi sanoin: Kivi oli painava ja liian ohuessa ja karkeassa hihnassa. Joten hihna hiersi liiallisessa käytössä niskan ihoa rikki.

Ja koska kivi oli painava, ja kaulariipus on pohjimmiltaan heiluri, siihen kerääntyi kävelyni aikaansaamasta liikkeestä ja heilahtelusta potentiaalienergiaa, joka tietyissä kävelyrytmeissä jopa muuttui itseään voimistavaksi (töni heiluria aina kun se on juuri alkanut heilahtamaan "takaisin päin", se saa lisää vauhtia, heilahdusaika pysyy samana, mutta kaari levenee.
Ja lopulta saat sen heilahtamaan vaikka ympäri, vaikka itse tönäisyt olisivat kevyitä.

Tämäkin kineettinen energia on siis siltä kannalta huono tapa levittää pahoja kokemuksia, että se todellakin nojaa fysiikkaan.

Jos olisimme kuin kivimiehet, mainostaisin, että "olin ihan pirteä, mutta sitten kävin ruokatauolla kiviliikkeessä ja pian minulla oli väsynyt ja tylsistynyt olo". (Joka tosin on myös huono kertomus, koska faktat kertovat että kyseessä on normaali "työpäivään kuuluva" ruokatauon jälkeinen väsymystila. Hyvä kertomus olisi siis vähemmän eksakti, ja kenties korostaisi paskoja fiboja, joita vaimoni sai kyseisestä kivestä. Joka muuten oli se lopullinen syy sille, että se meni kirpparille.)

Paholaisen Asianajaja said...

Ei unohdeta oikeasti radioaktiivisen zirkonikiven vaaraa.

Tom said...

Tästä keskustelusta on unohdettu kivien taloudelliset ja henkiset vaikutukset.

Koreilla kivillähän on usein negatiivinen taloudellinen vaikutus, yleensä urosten elämään. Tämän vaikutuksen saattaa toisaalta kompensoida naaraan positiivisen energiatilan värähtely kiven saatuaan, joka vaikuttaa suoraan myös uroksen energiatilaan.