22.11.08

Kosto mormoneille

Mormonit ovat sieltä oudoimmasta päästä uskontoja (no ei ihan). Toki he ovat ihan hillittyjä, siistejä ja kohteliaita. Hyviä ihmisiä. Uskomuksissa on vain sellaisia asioita, jotka aiheuttavat nykimistä kulmakarvoissa. Elävä profeetta ohjaa uskontoa aina sivistyneempään aikaan. Jo 70-luvulla mustaihoisia alettiin hyväksyä kirkon jäseniksi. Moniavioisuus oli suotavaa uskonnon perustamisen aikoihin, mutta nykyään profeetta on korjannut tilanteen. Moniavioisuus on out. Melkein kaikki mormonismin yliluonnolliset ja historialliset väittämät (muinainen israelilainen kulttuuri Pohjois-Amerikassa) ovat saaneet kritiikkiä.

Yksi uskonnollinen rituaali erottuu joukosta. Se on kuolleiden kastaminen mormoneiksi.
Asiaa edistetään sukututkimuksen kautta:

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenet, myöhempien aikojen pyhät, joita joskus kutsutaan myös “mormoneiksi“, tekevät ahkerasti sukututkimustyötä. Monet etsivät tietoja esivanhemmistaan. Kirkon opetusten mukaan jäsenillä on velvollisuus auttaa edesmenneitä esivanhempiaan, joilla ei ole ollut Jeesuksen Kristuksen evankeliumia, joka olisi suonut heille tietyt välttämättömät evankeliumin toimitukset, kuten kasteen. Jäsenet voivat suorittaa ne sijaistoimituksina kirkon temppeleissä (1. Kor. 15:29).


Kuulostaa tuplasti turhalta touhulta, mutta mormonit ottavat homman vakavasti. Heille on tärkeää, että kuolleet voivat kääntyä Ainoan Oikean Uskonnon puoleen vielä tuonpuoleisessa. He ovat käännyttäneet jopa holokaustissa tapettujen sieluja mormoneiksi. Juutalaiset eivät tykänneet. He saivat 90-luvulla sovittua, että mormonit jättävät juutalaiset uhrit rauhaan.

Nyt mormonit ovat palanneet kadotettujen pelastamiseen. Tunteet kuumenevat.

Onneksi apuun rientää Daily Kos. Näppärällä rituaalilla voi käännyttää kuolleen mormonin homoseksuaalikseksi mormoniksi. Se toimii yhtä suurella todennäköisyydellä kuin tuo kuolleiden uskontojen vaihtaminen. Ensimmäinen heterouden hylännyt ja sateenkaaren ilot löytänyt mormoni on itse Joseph Smith. Onnea uudelle elämälle tuonpuoleisessa!

1 comment:

Anonymous said...

Jos Jeesus olisi historiallinen henkilö, niin hänethän voisi kääntää homoseksuaaliksi. Suvaittaisiinkohan kristinuskon piirissä homoseksuaaliset sitten hieman nykyistä paremmin??