23.6.09

Älä maksa magneettiterapiasta

Magneettiterapiaa saa suomalaisilta vaihtoehtoterapeuteilta. Magneettien avulla voidaan mm.

Magneettiterapialla voidaan tehokkaasti laajentaa ja avata verisuonia, lisätä veren happipitoisuutta, lisätä lymfanestekiertoa, kiihdyttää kudossolujen aineenvaihduntaa sekä tappaa haitallisia bakteereita ja viruksia. Magneettihoito soveltuu erinomaisesti esimerkiksi luunmurtumien ja luukadon, osteoporoosin, erilaisten nivel- ja reumavaivojen, migreenin, unihäiriöiden, sydän- ja verisuonitautien ja kiputilojen hoitoon.


Ja:

Magneeteista on saatu apua päivittäin käytettynä:

* Kivunlievitykseen erilaisissa kiputiloissa, kuten migreeni, selkäsäryt ja nivelsäryt
* Verenkierron parantumiseen
* Rentoutumiseen, nukut hyvin!
* Poistamaan stressiä, väsymystä ja masennusta


Voit ostaa erilaisia magneettikoruja, jotka sitten tuovat edellämainittuja ihania asioita elämääsi. Korujen hinnat vaihtelevat, kuten tietenkin itse magneettiterapiat. Yleisin hoiva liittyy kivun lievitykseen.

Nikkenin valmistamat magneettituotteet ovat suosittuja maailmalla ja niitä saa suomalaisilta jälleenmyyjiltä. Heidän sivuilla mainitaan kliinisestä tutkimuksesta.

Magneetit kliinisissä tutkimuksissa

Magneettien tuomat tieteelliset ja terapeuttiset hyödyt ovat monien tutkimusten kohteena eri laboratorioissa ja lääketieteellisissä instituuteissa ympäri maapalloa. Näiden tutkimusten tulokset kasvavat päivä päivältä. Nikken seuraa niitä suurella mielenkiinnolla.


Asiaa tutkitaan! Hienoa sillä ns. modernista magneettiterapiasta on laskutettu asiakkaita vuosikymmenten ajan. Varmasti tueksi on kertynyt ihan aikuisten oikeata näyttöä? Nikken jatkaa:

Vaihtoehtolääketieteen kansallinen keskus

Yhdysvalloisssa sijaitseva Vaihtoehtolääketieteen kansallinen keskus (VKK) on hallituksen alainen. Se on johtava laitos, joka tutkii joko uusia tai vaihtoehtoisia menetelmiä, jotka eivät ole osa perinteistä terveydenhuoltoa. Keskus on osa Kansallista terveysinstituuttia.

Tämä organisaatio on rahoittanut yli 1200 tieteellistä tutkimusta kaikkialla maailmassa. VKK sekä muut organisaatiot, kuten japanilainen Magneettinen terveyden tiedesäätiö ja kansainvälinen Biosähkömagneettinen yhdistys, etenevät magneettiteknologian tutkimuksissaan jatkuvasti.

Lukuisat tutkimukset ja kliiniset kokeet magneeteista ovat saatavilla julkisuudessa. VKK:n sivusto (www.nccam.nih.gov) sisältää tietoa magneettitutkimuksista sekä tarjoaa listan aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta.


Tutkimukset ovat saatavilla, mutta miksi Nikken ei lainaa näitä tutkimuksia? Vain viiden klikkauksen takaa löytyy NCCAMin tuottamat tulokset magneettiterapian testeistä:

What Studies Have Shown

Overall, the scientific evidence does not support the use of magnets for pain relief. Preliminary studies looking at different types of pain—such as knee, hip, wrist, foot, back, and pelvic pain—have had mixed results. Some of these studies, including a recent NIH-sponsored clinical trial that looked at back pain in a small group of people, have suggested a benefit from using magnets. The majority of rigorous trials, however, have found no effect on pain.

Some research results suggest that effects may depend on the type of pain treated. For example, results from a few studies suggest that magnets might provide some relief specifically from osteoarthritis pain. Effects may also depend on the type and strength of the magnets used, the frequency of use, and the length of time the magnet was applied during the study.


Mutta otanta on ollut kovin pientä tutkimusryhmissä, joten lisää tutkimusta tarvitaan. Lisäksi kokeiden sokkous on melko vaikeaa. Hoitoa antavan ihmisen on melko helppo huomata onko hän antamassa potilaalle hoitoa magneetilla vai tavallisella metallipalalla. Trendi on kuitenkin selvä. Mitä paremmin suoritettu tutkimus sitä selvemmin nähdään ettei magneeteilla ole mitään vaikutusta.

Kuitenkin magneettiterapiaa myyvät firmat painottavat, että tutkimus on kesken, joten odotellaan mitä tulokset puhuvat. Yhdysvalloissa magneettiterapia pyörittää yhteensä n. 300 miljoonan dollarin liikevaihtoa.

Ai niin. Se tärkein asia unohtui mainita. Hoitoa annetaan magneeteilla. Niiden pitäisi vaikuttaa mm. verenkiertoon. Onhan veressä hemoglobiinia, joka sisältää rauta-atomeja.

Magneetit ovat ferromagneettisia, kuten kaikki mitä magneetit vetävät puoleensa. Jos magneetti siis jotenkin vaikuttaisi verenkiertoon, niin se vetäisi puoleensa veren hemoglobiinia. Mutta hemoglobiini on diamagneettista. Hemoglobiini juoksee karkuun magneetteja. Jos magneetit voisivat vaikuttaa verenkiertoon, niin tämä laite tappaisi kaikki sisään tungetut ihmiset. KABOOM-spläts!

No comments: