8.6.09

EU-vaalit ja Sulkakoski

Äänet on laskettu. Lääkäri ja homeopaatti Liisa Sulkakoski ei päässyt Brysseliin vapauttamaan kansaa lääketeollisuuden kahleista. Sulkakoski sai koko maassa 8431 ääntä. Eniten ääniä hän sai Varsinais-Suomesta. Melkein saman verran tuli Uudeltamaalta.
Varmasti Sulkakoski palaa areenalla, sillä ihmiset kaipaavat vaihtoehtoja. Luonnollisen hoito kuulostaa houkuttelevammalta kuin lääketehtaiden pihalle puskemat kemikaalit. Ihmisten vaatimukset ovat saaneet aikaan tuloksia. Säännöksiä on löysätty ja kauppojen hyllyillä on kaikkea vitamiinipillereistä yrtteihin ja aina magneettikorvanappeihin asti.

Associated Press on tutkinut vaihtoehtohoitojen levinneisyyttä Yhdysvalloissa. Virallisen terveydenhoidon rinnalle on ilmestynyt maanalainen terveydenhoito. Vaikka vaihtoehtohoitoja on tutkittu kongressin määräyksestä peräti 2,5 miljardilla dollarilla, eikä niiden toimimiselle ole löytynyt vakuuttavaa näyttöä. Vakutuusyhtiöt ottavat vaihtoehtohoitoja korvattavien hoitojen listalle.

The latest government survey shows the magnitude of risk: More than a third of Americans use unconventional therapies, including acupuncture, homeopathy, chiropractic, and native or traditional healing methods. These practitioners are largely self-policing, with their own schools and accreditation groups. Some states license certain types, like acupuncturists; others do not.


Ehkä tilanne muuttuu myös Suomessa parin vuoden aikana.

2 comments:

Hreathemus/NDSL said...

Tutkailin aamun Ilkkaa, joka listasi Pohjanmaan äänet kunnittain kullekin ehdokkaalle. Kaikissa muissa kunnissa Sulkakosken äänet jakautuivat jotakuinkin tasaisesti eli 15 000 asukkaan kunnassa kaksi äänesti Sulkakoskea. Ainut poikkeus oli Ilmajoki, jossa Sulkakoski sai 28 ääntä. Mitähän yrttiä se niille siellä syötti, kun sai näin huomattavan tilastollisen poikkeaman aikaiseksi? Vai vetosiko "Uskallatko sairastua?" -kysymys vain niin hyvin senioreihin?

Paholaisen Asianajaja said...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/146045.shtml

Aamulehdessä on juttua tuosta AP:n artikkelistä. Ihailtavasti Aamulehti käyttää "huuhaahoitoja" kääntäessään tekstiä suomeksi.

Tässähän voisi melkein alkaa tilapäisen teoreettisesti harkitsemaan Aamulehden tilaamista.

Kiitos vinkistä: http://ajattomuus.net/blog