5.6.09

Bloggaava rovasti pulassa

Ilta-sanomissa (4.6.09) oli pieni uutinen seurakuntalaisen tekemästä kantelusta.

"Suntiolla on liian lyhyt mekko ja räikeät säärystimet. Kirkkoherra tuijottaa suntiota sopimattomasti ja käskee seurakuntaa turhaan istumaan evankeliumitekstin aikana."


Tuollainen valitus karjalohjalaisen puritaanin kynästä on saanut aikaan toimintaa Espoon tuomiokapitulissa. Samainen kantelija on vihjaillut Savon Seudun Sanomissa, että kirkkoherra Heikki Linnavirran ja naissuntion välillä olisi epäsoveliasta sutinaa. Uutisen innoittamana menin tarkastamaan mitä Linnavirta kirjoittelee nettiin.

Itse valitukseen liittyen selviää, että Linnavirta saa valtavasti tukea seurakuntalaisilta. Tyypillisesti valituksia kirjoittavat juuri ne pienisieluiset, joilla ei ole omaa elämää. Mutta kun luin lisää Linnavirran tekstejä, niin huolestuin suuresti. Selasin läpi useamman bloggauksen. Voin vain toivoa, ettei hänen blogista tule suosittua. Linnavirran tekstit ovat hauskoja ja iskeviä. Jopa siitä huolimattta, että hän on kreationisti. Esim. "Pukeutumisohjeita naisille". Mies joka lainailee Pasila-animaatiota ei voi olla huono tyyppi.

En voinut kuin sympatiseerata lukiessani miten Linnavirta kommentoi sanomalehdessä ollutta tekstaripalautetta.

Nyt olen erinomaisen provosoitunut. Toinenkin vähä-älyinen hyväkäs on oppinut kirjoittamaan tekstiviestejä Länsi-Uusimaa nimiseen Lohjan seudun paikallislehteen. Karjalohjamessun nimeä ehdotetaan pilkallisesti muutettavaksi ”Linnavirtamessuksi” (nimimerkki ”Sanan kuulossa ollut” L-U 17.4.09). Karjalohjan seurakunta saa nyt kyytiä muutaman hurskastelijan ja kateellisen ihmisen toimesta. Pääsiäisyön messu on noussut erityisen hammastelun kohteeksi. Osasyy on tässä. Vaatimattomista oloista presidentiksi noussut Tarja Halonen oli paikalla. Kirkkoherra Linnavirta huomioi hänet niin kirkossa, kuin ruokailuhetkessä. Tämä lienee ollut kauhistus joillekin tositositosiuskoville, jotka odottavat, että vasemmistolaisia ei huomioida ja köyhiä sopii kyykyttää.


Tarjoilua ja siivoamista hoidettiin talkoohommin, johon kirkkoherra oli pyytänyt mm. omia lapsiaan. Tämäkin herätti paheksuntaa nimimerkkien takana olevissa puritaaneissa.

Toki Linnavirralla on myös konservatiivinen puoli. Homoseksuaalisuus ja kaikenlainen ei-heterous on iljettävää.

Tekeekö Jumala virheitä?

Kun seuraan varakkaitten ja lukeneitten keskustelua lesboista, homoista ja sukupuolta vaihtavista omalla akateemisella ja kultturellisella tasolla, niin oksetus on lähellä. Tosi sivistynyttä ja somaa on vaatia oikeuksia hyväosaisille vinoutuneille. Fiksua ja valveutunutta on taistella rikkaitten ja menestyvien puolesta. On hyvä keskustella erilaisuudesta, Jumalasta ja rakkaudesta, kun samaan aikaan maailma itkee. Heikot, kurjat ja sairaat jäävät aina piirien ulkopuolelle. Tai sitten heitä hoidetaan ja tuetaan ylhäältäpäin. Vähän kuin professorin rouva turkiksissa jakamassa soppaa punaisille vuonna 1918. Nöyrät ja suloisen liikuttavat saavat sopan lisäksi hymyn. Katkerat ja rumat pelkkää ylenkatsetta.

Jumala ei tee virheitä. Papit ja kulttuurikristityt tekevät virheitä ja ovat sokeita. He ovat luopuneet Raamatusta. Lukevat naistenlehtiä ja Helsingin Sanomia.

Jumala loi maailman ja totesi kaiken olevan sangen hyvää. Paratiisi oli täydellinen paikka ihmisille. Kunnes tuli syntiinlankeemus. Ihminen ja Saatana aloittivat yhteisen taipaleensa ja virheitä, syntejä, pahuutta, kärsimystä, itsekkyyttä ja isoa paskaa tuli maailma pullolleen.

Seuraavan kerran, kun joku kirjailija tai muu älypää miettii omasta norsunluutornistaan erilaisia synnin seurauksia ja syyttää Jumalaa, niin jospa! Jospa hän katsoisi peiliin ja näkisi kahdet kasvot: Saatanan ja omansa, vierekkäin. Siinä syytä kärsimyksiin, seksuaalisiin vinoutumiin, pahuuteen ja heikkouteen. Siinä syy virheisiin.

Oman heikkouden ja pahuuden näkemisestä alkaa matka kohti eheytymistä, elämää ja kykyä parantaa. Jeesus on vastaus, ainoa tie pelastukseen. Kaikki muu on viisrivisestä.


Huh. Minä jo peljästyin, että tykkäisin täysillä tästä kirkkoherrasta.

No comments: