23.3.08

Rokotepelottelu ylittää uutiskynnyksen

New York Times on julkaissut uutisen, jossa tuoreet rokotteisiin liittyneet ongelmat ovat pinnalla. Ei itse rokotteiden haitat, vaan se kun vanhemmat eivät rokota lapsiaa. Vuonna 1991 vain yksi prosentti lapsista vältti rokotteet kun vanhemmat vetosivat henkilökohtaiseen uskoon. 2004 tuo luku oli noussut 2,54 prosenttiin. Yhdysvaltojen terveysviranomaiset ovatkin huolissaan nousevista luvuista. Ihmisten henkilökohtaiset uskot eivät saisi nousta vaaralliseen asemaan, kun kyseessä on lapsien terveys ja hyvinvointi. Jos rokotteista poiketaan tarpeeksi suurissa määrin, ovat kaikki lapset alttiita niille taudeille jotka olisi voitu estää laajoilla rokotekampanjoilla. Juuri rokotteiden teho on kääntynyt niitä vastaan. Useat vanhemmat eivät ole nähneet taudin seuraamuksia, ja ovat siksi enemmän peloissaan rokotteiden mahdollista vaaroista.
American Medical Associationin mukaan joissain piirikunnissa rokotteet jätetään väliin peräti 15 - 18 prosentin kohdalla. Ei ihme että taudit pääsevät riehumaan.

Onneksi en ole havainnut vastaavaa toimintaa täällä Suomessa.

4 comments:

Larus said...

Vanhemmat eivät taida käsittää, että rokottamaton lapsi on systeemin vapaamatkustaja. Totta kyllä, että meillä rokottamatonkaan harvemmin sairastuu - mutta se johtuu vain siitä, että kaikki muut on rokotettu eivätkä taudit siksi pääse leviämään.

Anonymous said...

rokotusinfo.fi

larus: kyllä tajutaan, mutta ei välitetä.

Larus said...

Mutta mistä sitten tulee se mieletön tarve taivutella muutkin luopumaan rokotuksista? Olisihan näille pummeille parempi, jos kaikki muut rokottaisivat lapsensa - silloin oma tenava olisi pienemmässä vaarassa.

Anonymous said...

Eiköhän syynä ole se, että tosiasiassa rokotusten kannattajat eivät aja valinnanvapautta, vaan haluavat estää rokotukset.

Syynä taitaa olla enemmänkin se, että halutaan vastustaa "kapitalismia". Rokotukset edustavat länsimaisen koululääketieteen erästä vakuuttavimmista tuloksista. Ja länsimainen koululääketiede taas on "kaupallista" ja "ei kokonaisvaltaista". Sanotaan suoraan "ei hippinewagea", ei "luontaistuotteita ja lämmintä mieltä".

Siksi rokotustenvastustajat viittaavat vain "autismisaatanaan", ja marginaalisiin vaarallisiin aineisiin, eivätkä vertaile aitoon rokotusten lopettamiseen (taudit yleistyvät, sen aikaansaamat kuolemat. Kummat ovat suuremmat? En ole kuullut heidän moista tehneen.)

Rokotteiden vastustajat eivät vastusta rokotteita niiden vaikutusten tai vaarojen vuoksi (he eivät masinoi tappelua potentiaalisesti vaarallisten luontaistuotteiden suhteen, kuten case herpa -life osoitti.) He vastustavat tiettyä eettistä rakennetta.