31.3.08

Vähemmän myrkyllinen kirjoitus

"Rokottaa vai ei, siinäpä pulma"

Nimimerkki Huolestunut äiti (missä omaperäisyys?) on kirjoittanut Aamulehden mielipidepalstalle. Aiheena tietenkin rokotukset ja niiden turvallisuus. Teksti ei ole suoraa huolestuneisuutta rokotteiden vaaroista, vaan enemmänkin tiedustelua siitä mistä saisi objektiivista ja tieteellistä tietoa rokotteista. Tietenkin mukana on myös murheita:

"Mutta minua häiritsee, että sisäelimiltään vielä osittain keskeneräiseen vauvaan istutetaan monen taudin eläviä tautisoluja yhdellä kertaa. Pieni ihmisen taimi sitten kipuilee nämä toivottavasti mahdollisimman pienillä sivuoireilla."


Heti perään Huolestunut äiti ilmoittaa, ettei hän vastusta rokotteita. Toisaalla samaisessa tekstissä on kohtia jotka kuitenkin vihjailevat muuta. Äiti valittelee, ettei tietoa ole tarjolla. Lääketieteelliset yhdistykset ja lääkäriliitot ovat kuitenkin tehneet valistustyötä usean vuoden ajan. Eikö tätä materiaalia levitetä Suomen terveyskeskuksissa? Netistä voi löytää mitä tahansa, kuten Huolestunut äiti sanookin. Jos lääketieteellisiin tutkimuksiin perustuvat tiedotteet eivät vakuuta huolestunutta (tosin niitä ei löydy helpolla googlen avustuksella), niin mikä sitten riittäisi? Vaatimalla puolueetonta tahoa tässä vaiheessa rokotepelottelua Huolestunut äiti sanoo epäsuorasti, ettemme voi luottaa lääketieteeseen.
Viimeinen vinkki Huolestuneen äidin motiiveista on tämä:

"Ja kumpaan pädytkin: luottamaan Kansanterveyslaitoksen ohjelmaan tai valitsemaan "vähemmän myrkyllisen tien", niin kummallakin on puolustajansa ja vastustajansa."


Vähän sama asia kuin sanoisin, että Toijalan ja Viialan ero on siinä, että Toijalassa tehdään vähemmän raiskauksia.

Tässä on loistava tilaisuus tuoda jakeluun tuore ja perinpohjainen esite siitä miten rokotteet valmistetaan, mitä ne sisältävät ja mitä seuraamuksia niiden käytöllä on havaittu olevan. Onko sellaista esitettä edes olemassa?

4 comments:

Anonymous said...

Kyllä sellainen esite on olemassa. Neuvolan rokoteopas löytyy Googlenkin avulla Kansanterveyslaitoksen nettisivuilta.

Oppaan loppuosassa on hyvä FAQ, jossa on mm tämä kysymys-vastauspari:

Voiko rokotteita korvata
homeopaattisilla valmisteilla?

Ei voi. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että
homeopaattiset valmisteet pystyisivät tehokkaasti
torjumaan rokotuksin ehkäistäviä tauteja.
Rokotus on tutkitusti tehokkain keino
ehkäistä tauti.

Paholaisen Asianajaja said...

Vaikuttaa täydelliseltä tietoiskulta. Nolottaa kun en löytänyt sitä. Onkohan tuo sitä puolueetonta asiatietoa, jota Huolestunut äiti haluaisi lukea?

Anonymous said...

Eihän se mitään puolueetonta tietoa ole. KTL on toki osana Illuminaattien (suom. valopäät) salaliittoa, tarkoituksenaan sijoittaa rokoteulan avulla mikrosiru jokaiseen pienokaiseen.

Oho, nyt mä perhana menin paljastamaan sen.

Paholaisen Asianajaja said...

Mustat helikopterit ovat matkalla. Pysy paikallasi, Antti.