9.3.08

Mitäs täältä perältä löytyykään?

Kaivoin kaappini syvyyksiä. Sieltä löytyi mm. Lafayette Ron Hubbardin "Scientologia: Perusasiat ajatuksesta"-kirja, sekä pari esitettä eri scientologiajärjestöiltä. Yhteiskunnan vapauttaminen huumeista on näyttävä lehtinen laillisten ja laittomien huumeiden vaaroista. Ja tietenkin vetävä mainos Narconin tehosta. Löysin myös pienemmän esitteen: Mitä ovat ihmisoikeudet?, joka on Youth for Human Rights International-järjestön tekemä. YHRI on yksi monista scientologiakirkon perustamista järjestöistä. Heidän tarkoituksensa on antaa nuorille tietoa ihmisoikeuksista. Ja samalla painottaa kuinka uskontoihin uskominen kuuluu ihmisoikeuksiin, kuten myös tekijänoikeudet ovat niinku tärkeitä. Kuin sattumalta esitten lopussa on sivu, johon on koottu lainauksia merkittäviltä henkilöiltä ihmiskunnan historiasta: Kofi Annan, Ghandi, Martin Luther King Jr, Voltaire, Dalai Lama ja... L. Ron Hubbard (WTF?). YHRI tarjoaa tilaisuuksissaan Hubbardin kirjoittamia neuvoja ihmisille.

Kaikkein hienoin esite kaappini syvyyksistä on kuitenkin Apua Sairauksiin ja Loukkaantumisiin. Läpyskä tarjoaa lyhyen katsauksen Hubbardin oppeihin perustuvista "assisteista." Nämä tekniikat "toimivat aina ja usein antavat ihmeenomaisia tuloksia." Perimmiltään kyseessä on keskittymisharjoituksia ja meditointia vastaavat metodit, joihin on sekoitettu Thetaneja ja energiaaltoja. Hauska kohta löytyy sivulta 39, jossa selitään miten onnettomuuteen joutunutta pitäisi auttaa. Kuten Tom Cruise on sanonut, "vain scientologi osaa auttaa" tällaisessa tilanteessa.

Kolmen kuvan sarjassa on ensin nuori poika joka on loukannut polvensa kaatuessaan polkupyörällään. Paikalle kävelee mies.
"Loukkaantuneen henkilön ympäristö on usein kaoottinen ja epäjärjestyksessä."Pojalla onkin ollut kasa kirjoja, jotka ovat nyt pitkin jalkakäytävää.

Toisessa kuvassa mies on polvistunut auttamaan, poimimalla kirjat ja asettamalla ne siistiin pinoon. Poika pitelee vieressä polveaan.
"Sen paneminen järjestykseen voi vähentää hämmennystä ja palauttaa kontrollin."

Viimeisessä kuvassa mies on jo päässyt pojan luokse.
"Assisti tuottaa paremman tuloksen, kun ympäristöön kiinnitetään ensin hieman huomiota."
Poika on tuskissaan maassa ja mies pitelee häntä rintakehästä.

Jos assistit pystyvät oikeasti auttamaan ihmisiä omilla opeillaan, niin en pane hanttiin. Monet scientologit sanovat dianetiikan auttaneen heitä elämässä, enkä näe siinä mitään kritisoitavaa.

Esitteen loppupuolella muistutetaan psykiatrien ja psykologian vaaroista:

"He eivät todellisten tilastojen mukaan ole yhtä menestyksellisiä kuin papit mieleen liittyvän kärsimyksen lieventämisessä. Kuitenkin he nykyään pyrkivät siihen käyttämällä huumeita ja hypnoosia tai fyysisiä menetelmiä. He vahingoittavat enemmän kuin auttavat."

No comments: