15.3.08

Anonyymi riehui Lahdessa

Näittäisi siltä, että Anonyymi on jättänyt Lahden keskustan rauhaan. Olen yrittänyt seurata miten media on reagoinut protestiin. Paikalla taisi olla peräti Helsingin sanomien toimittaja.

Lahdessa osoitettiin lauantaina mieltä skientologiaa vastaan. Noin seitsemästäkymmenestä, pääasiassa 20–30 vuotiaasta mielenosoittajasta suurin osa oli naamioitunut.

He marssivat kyltteineen Kauppatorilta Lahden Dianetiikkakeskuksen eteen.

"Me olemme spontaanisti syntynyt ryhmä ja olemme täällä vastustamassa skientologiaa", kertoo pr-henkilön tehtävän saanut 30-vuotias helsinkiläismies. Hän on verhonnut kasvonsa huivilla ja aurinkolaseilla eikä kerro nimeään, kuten eivät muutkaan mielenosoittajat.


Mielenosoitusten innoittajana on ollut internetin kautta aktivoitunut järjestäytymätön kansanliike, jossa anonyymiys on avainsana.

Liikehdintä käynnistyi, kun skientologit ryhtyivät tammikuussa poistamaan verkosta sinne levinnyttä videota. Videolla skientologi, näyttelijä Tom Cruise puhkui skientologian erinomaisuutta. Anonymous-nimellä itseään kutsunut henkilö tai ryhmä julkaisi vastauksena dramaattisen videon, joka oli käytännössä julistus informaatiosodasta skientologiaa vastaan.

"Skientologit itse herättivät internet-aktiivien huomion sensurointitoimenpiteillään", mielenosoituksen pr-henkilö vahvistaa.


Toinen uutinen ilmestyi Etelä-Suomen Sanomissa.

Lahdessa osoitettiin tänään puolen päivän aikaan mieltä skientologeja vastaan. Tapahtuma oli osa maailmanlaajuista mielenosoitusta ja ainoa Suomessa.
Skientologeilla on dianetiikkakeskus Lahden lisäksi Vantaalla.
Mielenosoittajia oli noin 50. Maassa on saman verran aktiivisia skientologian harjoittajia.


Kuvia on ilmestynyt ainakin Tiede-foorumille.

En ole vieläkään onnistunut löytämään mitään tietoa siitä kuinka monta skientologien toimistoa on räjäytetty, tai kuinka monta skientologia on teloitettu, tai kuinka monta lasta anonyymit ovat raiskanneet. Näyttäisi siltä, että protestit ovat sujuneet yhtä rauhallisesti kuin helmikuussa. Siitäkin huolimatta, että skientologiakirkko on kuvaillut anonyymejä terroristeiksi, hitlerfaneiksi ja pedofiileiksi.

YouTubesta löytyy toistaiseksi näköjään vain kaksi videota Lahdesta.

No comments: