26.3.08

Florida hyväksyi "akateemisen vapauslain"

Äänin 4-1 hyväksytty laki tulee voimaan. Opettajien ja oppilaiden akateemista vapautta puolustava laki on aiheuttanut keskustelua ympäri evoluutio- ja ID-blogeja. IDeistien mukaan siinä ei ole ollenkaan - yhtään millään tavalla - kyse älykkäästä suunnittelusta tai sen ujuttamisesta kouluihin. Toisaalla ihmetellään miksi opettajille pitäisi erikseen luoda laki, joka sallii "kaikkien tieteellisten näkemysten esittämisen oppilaille." Floridan nykyinen koululaki kun sallii juuri tällaisen asian. Nyt on saatu voimaan erikseen laki, joka yksilöi tarkoituksella evoluutioteorian ja elämän syntyyn liittyvät tieteelliset teoriat. Lain lopussa painotetaan, ettei tällä lailla saa suosia mitään uskonnollista oppia (kreationismia ei siis sallita). Laki ei määrittele sitä kuka päättää mikä on "tieteellinen näkemys." Tämä jättää näppärästi oven auki niille opettajille, jotka esittävät ID:n tieteenä. Kuten lähihistoria on meille opettanut, tällaisia opettajia riittää Yhdysvalloissa. Eikä ole sattumaa, että juuri hyväksytty laki on erittäin lähellä Discovery Instituten ajamaa ehdotusta.

Niin tai näin, mutta seuraava Doverin oikeudenkäynti tullaan todennäköisesti käymään jossain päin Floridaa lähi vuosina. Anti-evoluution tuulet jatkavat puhaltamistaan Floridassa.

Edit: Oikeastaan nyt äänestettiin vasta ekan vaiheen kohdalla. Lakiehdotus on menossa ratkaisevaan äänestykseen, jonka jälkeen tiedetään tuleeko asiasta ihan virallinen.

1 comment:

Anonymous said...

hohhohoh...

Amerikan tiede vain romukoppaan, niin Euroopan kilpailukyky kasvaa