27.3.08

Aitoa ekumeniaa

Saudi-Arabian kuningas Abdullah on ajamassa laajaa ekumeenista keskustelua islamin, kristinuskon ja juutalaisuuden välille. Abdullah on kertonut tiedotusvälineille miksi tällaista vuoropuhelua tarvitaan entistä enemmän ja miksi ihmiskunta tarvitsee puolustajia:

"Perheet ovat hajoamassa ja ateismi on yleistymässä maailmassa."

Taustalla on myös halu jättää taakse paavin laukomat islam-kommentit. Säröjä on syntynyt muslimin kastamisesta katoliseksi. Kyseinen ex-muslimi on kyllä sanonut, ettei koskaan ollut harjoittava muslimi, mutta ehkä hän sanoo sen vain välttääkseen teloituksen. Uskostaan luopunut muslimi kun pitäisi tappaa.

Siksi kuningas Abdullahin vetoaminen etiikan ja uskollisuuden puolustamiseksi haiskahtaa ironiselta. Tietenkin kaikki rauhaa rakastavat ateistit toivovat, että uskonnot pystyvät elämään sovussa. Ja että uskontojen sisällä ei enää teloitettaisi omia uskovia. Kaivatussa vuoropuhelussa juutalaiset ovat aina kaikkein maltillisempia. He eivät ole käännyttämässä ihmisiä juutalaiseksi samalla innolla kuin kristityt ja muslimit.

Itse toivon, että muslimit ja kristityt pääsevät saman pöydän ääreen - ilman aseita ja pommeja.

2 comments:

paahtoleipä said...

Kyllähän tuo toivomasi on mahdollista. Tosin en usko että se on uskottavaa muuten kuin siten, että he yhdessä masinoivat jotain ateisteja vastaan.

Mikään ei yhdistä eri tahoja niin kuin yhteinen vihollinen.

Anonymous said...

Ainakin innokkaimmat muslimit taitavat niputtaa kaikki ihmiset kahteen joukkoon - joko muslimi tai ateisti.