30.3.08

Anonyymit saavuttaneet jotain? WTF?

Vaivauduin pitkästä aikaa tarkistamaan mitä Anonyymit puuhaavat. Media huomioi maailmanlaajuisen ja rauhallisen protestin ihan kiitettävästi, mutta onko siitä tullut minkäänlaisia seuraamuksia skientologiakirkolle?

Eräs merkittävimmistä askeleista on tehty Teksasissa. Pöydällä on lakialoite, jossa vaaditaan skientologian uskontostatuksen poistoa. Skientologiasta tulisi liiketoimi, ja täten verotuksen kohde. Nykyään tuo uskonnon tuoma verovapaus Yhdysvalloissa on se olennaisin osa skientologian rahasampoa.

The Profit niminen elokuva on taas levityksessä netin kautta. Peter Alexander on entinen skientologi, joka päätti tehdä elokuvan omista kokemuksistaan. Kyseisessä elokuvassa kerrotaan vain aavistuksen verran poikkeava versio skientologiasta. L. Conrad Powers luo kultin joka aivopesee jäseniään ja rohmuaa rahaa. 2001 Cannesissa elokuvan kaikki kelat "katosivat" jonnekin. Elokuvan nähneet kommentoivat sitä tylsäksi ja ankeaksi, mutta itse tarinassa olevat asiat ovat olleet liikaa skientologiakirkolle.

Seuraava maailmanlaajuinen mielenosoitus skientologiakirkkoa vastaan järjestetään huhtikuun 12. päivä. Suomessa Anonyymit kokoontuvat Vantaalla. Kuukauden teemanan näyttäisi olevan skientologien Disconnect-käytännöstä valistaminen.

No comments: