5.4.09

Ironiamyrkytys on taas lähellä

Katolisten piispojen kokous varoittaa seuraajiaan taikauskosta. Tämä tapahtui Yhdysvalloissa eikä missään Afrikassa. Mikä on tuo vaarallinen taikausko? Reiki. Piispat väittävät yllättävän varmasti, ettei reikille löydy luotettavaa tieteellistä näyttöä. Lisäksi energiahoito altistaa ihmiset pahoille henkivoimille. Lopussa vielä huomautetaan, että katolinen usko ei ole yhteensopiva japanilaisen reikin kanssa.

Piispojen laatimassa ohjekirjassa seisoo:

"A Catholic who puts his or her trust in reiki would be operating in the realm of superstition, the no man's land that is neither faith nor science. Superstition corrupts one's worship of God by turning one's religious feeling and practice in a false direction."


Reikimestari Judith White on puolustanut työtään. White sanoo etteivät piispat ole tutustuneet aitoon reikiin. Liikkeellä on niin paljon väärää tietoa.

Mielestäni kielto on aivan kohdallaan. Reikimestarit eivät ole vieläkään selittäneet miten heidän lähettämät energia-aallot liittyivät esim. Tampereen Delfinaariossa kuolleeseen Veera-delfiiniin.

Reikin torjuminen taikauskona on kuitenkin hyvin ironiapitoista hommaa. Varsinkin kun kirkon ex-paaville ollaan rakentamassa vankkaa pyhyyttä ihmetekojen avulla. Vatikaani tutkii ihmettä, joka tapahtui Jory Aeblylle. Jory joutui ystävänsä kanssa ryöstetyksi. Rosvo suoritti teloituksen ampumalla kumpaakin. Kumpikin sai luodin päähänsä. Jory ja ystävä saatiin sairaalaan asti. Ystävä kuoli. Lääkärit totesivat, että luoti oli lävistänyt Joryn aivolohkoja.

Mutta Jory sai apua kuolleelta paavi Johannes Paavali II:lta! Sairaalassa työskentelevän pappi Art Snedekerin mukaan itse paavi oli henk. kohtaisesti siunannut sairaalassa käytettäviä rukoushelmiä. Hiplailu oli ladannut helmet taikavoimilla, jotka näin pelastivat Joryn toivottomasta tilasta. Isä Snedeker rukoili apua paavilta. Totisesti! Potilas toipui kuin taikaiskusta. Lääkärit kuvailevat henkiinjäämistä ihmeeksi. Myös Joryn perhe uskoo rukousten auttaneen aivovammasta selviämisessä.

Pharyngulassa uskalletaan kysyä epäkorrektit kysymykset:

Miksi Jeremy Pechanec kuoli?

Eivätkö hänen sukulaisensa rukoilleet tarpeeksi?

Tepsiikö paavin taikavoima vain niihin jotka koskettavat juuri tätä tiettyä rukousnauhaa?

Miksi rukoushelmeä ei käytetä kaikkiin teho-osastolle joutuneisiin?

Jos Snedeker lainailee paavin siunaamia rukousnauhoja pitkin poikin sairaalaa, niin kuinka moni niitä käyttäneistä potilaista on kuollut sairaalassa?

Onko rukoushelmeen ladattava lisää voimaa?

Mutta olkoot vastaukset minkälaisia, niin se ei vähennä tilanteen ironiaa. Katolinen kirkko varoittaa taikauskosta, samalla ylistäen omaa vastaavaa taikauskoa. Kunhan sitä ei kutsuta taikauskoksi.

Kiitos Jaskaw:lle vinkistä.

2 comments:

Anonymous said...

Ei: "Eivätkö hänen sukulaiset rukoilleet tarpeeksi?"

Vaan: "Eivätkö hänen sukulaisensa rukoilleet tarpeeksi?"

Ja näin ihan hyvässä tarkoituksessa.;)

Paholaisen Asianajaja said...

Fixed, thanks!