15.4.09

Pastori Rick Warrenin selvitys

Pastori Rick Warren joutui pieneen pinteeseen puhuessaan ristiin homoseksuaalien oikeuksista ja Prop 8:sta. Samainen Larry King Live-ohjelma toi esiin myös toisen erikoisuuden Warrenin muistista. Warren valitti, että Steven Waldman oli esittänyt harhaanjohtavan kysymyksen BeliefNetin ja Wall Street Journalin artikkelissa, jonka takia monet nyt luulevat Warrenin asettavan homoavioliitot samalla linjalle pedofilian, insestin ja moniavioisuuden kanssa. Mutta kulttuurisodan ulkopuolella oleva Warren ei ajattele sellaista. Hän teki asian selväksi Larry Kingille.

"I was asked a question that made it sound like I equated gay marriage with pedophilia or incest, which I absolutely do not believe"
- Rick Warren


Koko sekaannus johtui siis vain median vääristelystä. Ja ilkeistä bloggaajista. Mutta yllättäen BeliefNetin haastattelun tehnyt Waldman on toista mieltä. Hän esittelee kyseisen haastattelun kriittisen kohdan kaikkien punnittavaksi:

"WARREN: The issue to me, I'm not opposed to that [some partnership rights] as much as I'm opposed to redefinition of a 5,000 year definition of marriage. I'm opposed to having a brother and sister being together and calling that marriage. I'm opposed to an older guy marrying a child and calling that marriage. I'm opposed to one guy having multiple wives and calling that marriage.

BELIEFNET: Do you think those are equivalent to gays getting married?

Oh , I do. For 5,000 years, marriage has been defined by every single culture and every single religion - this is not a Christian issue. Buddhist, Muslims, Jews - historically, marriage is a man and a woman."


Ainakin Warren yrittää esiintyä hieman homoystävällisemmin. Siitä plussaa. Hän on mm. pyyhkinyt pahimpia tekstejä pois verkkosivuiltaan. Ehkä hän ei oikeasti ymmärtänyt mitä tuli sanotuksi BeliefNetin haastattelussa. Vaikka hänellä oli aikaa ja mahdollisuus esittää tarkennuksia ja korjauksia ennen julkaisua, niin homoseksuaalisuuden yhdistäminen pedofiliaan ja insestiin jäi huomaamatta. Ihmiset ovat erehtyväisiä. Hän onkin todennut suoraan, ettei missään tapauksessa ajattele homoseksuaalisuuden olevan yhtä paha asia kuin pedofilia. Warren ei sentään lausunut mitään eläimiin sekaantumisesta. Sekin on edistystä.

1 comment:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Tuollainen voi olla vain pelkkä PR -mielenmuutos. Edistystä ei ole se, että korjaa sanomisiaan julkisuudessa mutta ei näkemyksiään ja mielipiteitään. Se olisi "kaksinaamaisuutta". Siksi on kiva kun kuulee puhtaasti uskistapahtumista joita pidetään vain "sisäpiirille". Kuulee mitä ovat oikeasti mieltä.

Homot = maailmanloppu ei ole tavaton juttu.