16.4.09

Nooan arkki - Made in Hong Kong

Kwok-perheen miljonääriveljeskolmikko on on rakentanut Nooan arkkin Hong Kongiin. Puupaatin mitat on poimittu Raamatusta: pituutta 450 jalkaa - ja kuten rippileirillä opittiin - katolla on luksushotelli. Sisältönä 67 paria lasikuitueläimiä. Arkin rakennusta suunniteltiin 17 vuotta. Suunnitelmista jouduttiin jättämään pois keinotekoinen sateenkaari, sillä tiede ei ole kehittynyt tarpeeksi. Jumalahan loi sateenkaaret pysyväksi lisäykseksi vesipisaroiden ominaisuuksiin vasta vedenpaisumuksen jälkeen. Se on aika vaikea homma, joten ei ihme ettei edes kiinalaiset insinöörit hallitse sitä.

Arkin rakentaminen kesti reilu neljä vuotta. Nyt täytyy vain saada kiinalaiset kiinnostumaan Nooan tarinasta, sillä se on heille vain joku eksoottinen myytti.
Projekti sai pientä kritiikkiä siitä, että hallituksen ei olisi pitänyt antaa kalliarvoista maata uskonnollisen projektin rakentamiselle. Johon Kwok-veljekset vastasivat, etteivät he mainosta uskontoa vaan "tarkoitusta."

Aikaisemmat arkin kopioimisyritykset ovat jääneet kesken tai tuottaneet pienempiä versioita. Hollantilainen arkki on vain viideosa "aidosta" versiosta. Se pystyy seilaamaan vesillä, mutta kiinalainen versio on rakennettu tukevasti maalle. Niinhän Nooakin teki.

3 comments:

Sähis said...

Sehän se varsinainen erkki on se insinööri, mikä mahduttaa tuohon kippoon kaikki maaeläimet (tai siis mikroevoluution mallikappaleet (meinasin unohtaa)), sekä niiden ruuat muutamaksi vuodeksi, vai kauankosenytoli.

Ja mielenkiintoista, että rakentamiseen meni neljä vuotta nykyisillä metodeilla työkaluilla sekä materilaalit on oletettavasti haettu kaupasta (paikallisesta puukeskuksesta).

Vai oliko tämän "tarkoitus" nimenomaan tuoda koko stoorin järjettömyys kosketeltaviin mittakaavoihin?

heh hauska yksityiskohta iski silmään tuossa linkissa:
"But the instructions aren't specific beyond that, and the engineering isn't easy. The Dutch version is made up of iron barges under the wood, while the Hong Kong ark is made of concrete reinforced with glass fiber."

Jos ideana on vähän niin kuin 1:1 kopio herää kysymys: Hallitsiko Nooa lasikuidun valmistuksen?

Anonymous said...

En muista kuka se oli joka taannoin kirjoitti että Nooan arkki oli oikeastaan laivasto ja syy siihen miksi meillä ei ole enää esimerkiksi Unicorneja oli Nooan ja sen lasten tolkuton ruokahalu.

Eläimiä tapasi hävitä laivastosta mystisesti.

Mette said...

Erikoista, että joutuivat käyttämään betonia. Nooan Arkki -uskovat esittävät mielellään, että korealaisinsinöörit ovat tehneet tarkat laskelmat ja todenneet, että Raamatun mittojen ja menetelmien mukainen Arkki on täysin merikelpoinen.

Kaivelin lähteet esin ja totta, sellainen tutkimus on tehty. Mahtoi olla insinööreillä hauskaa. Yksi pieni pulma; tarvittavat puunrungot olisivat niin isoja, että sellaisia ei kasva. Ratkaisu: ennen tulvaa kasvoi.

http://www.worldwideflood.com/ark/safety_aig/safety_aig.htm