11.4.09

Kreationistien tempauksia

Kreationisteille on usein esitetty seuraavanlaista ongelmaa. Jos ihmiset elivät samaan aikaan dinosaurusten kanssa, niin miksi molempien fossiileja ei ole löydetty samasta kerroksesta?

Creation Museum tarjoaa erittäin, erittäin, loogisen selityksen:Totta. Ihmisiä ei löydetä samasta kasasta krokotiilien kanssa. Hämmästyttävää!

Mutta entäpä ne dinosaurukset jotka olivat kasvinsyöjiä? Entäpä ne dinosaurukset jotka olivat hevosten ja lehmien kokoisia JA kasvinsyöjiä? Sellaiset olivat varmasti hyvää karjaa ennen vedenpaisumusta. Miksi niitä ei löydy samasta kerroksesta ihmisten kanssa?

Jokin aika sitten Kirkko & Kaupunki-lehti kirjoitteli evoluution ja uskon ristiriidoista/ristiriidattomuudesta. Suomen kreationistit eivät tykänneet teksteistä. Päätoimittaja Seppo Simolan kirjoitus on saanut vastineen Kreationismi.fi:ltä. He ovat huolissaan Raamatun auktoriteetista.

Artikkeli sisälsi useita näkemyksiä jotka johtivat tämän julkisen vastineen kirjoittamiseen. Käsittelemme ohessa pääkirjoituksessa esiin nousseita väittämiä ja pyrimme osoittamaan, että esitetyt väitökset ovat monelta osin huteria tieteellisesti ja ennenkaikkea Raamatun ilmoituksen pohjalta tarkasteltuina. Tavoitteenamme on, että tämä vastine osaltaan vahvistaisi kristittyjä seisomaan lujina Raamatun auktoriteetin ollessa kyseessä.


Sitten seuraa tuttuja juttua. Tehdään pesäero "operatiivisen tieteen" ja "alkuperätieteen" välille. Lainauksia evolutionisteilta. Mutta yllättäen ihan hyvää tekstiä Galileosta. Ja sitten takaisin tuttuihin biiseihin.

Yhteenvetona voitaisiinkin todeta, että kristityn korkeimman auktoriteetin tulisi olla Raamattu. Jos minkä tahansa kirkkokunnan, järjestön tms. esittämät näkemykset ovat ristiriidassa Raamatun opetuksien kanssa, kristityn ei tällöin tule osallistua kyseisen kaltaiseen toimintaan.


Tätä seuraa mm. Expelled!-mainos ja paljon muuta. Sitten vastine kertoo meille jotain kehitysopista:

Kehitysopin luovana ”kolminaisuutena” toimivat: sattuma, luonnonvalinta ja mutaatiot.
Voidaan kysyä onko loogisempaa esittää, että suuren matkustajalentokoneen taustalla on vaikuttanut älykäs suunnittelija, vai että lentokone on vain sattuman ja ohjaamattomien luonnonprosessien tulosta.


Koska lentokoneet rakennetaan ihmisten toimesta, eivätkä lentokoneet lisäänny keskenään - sekoittaen perimää - niin on melko todennäköistä, että ne ovat älyn tuotosta. Sanoisinko rohkeasti, että aivan sata varmaa.


Loogisin ja itsestään selvin selitys on, että lentokoneella on ollut älykäs suunnittelija.


Olen aivan samaa mieltä.

Luonnossa havaitut rakenteet ovat monilta osin moninkertaisesti monimutkaisempia ja nerokkaampia kuin esimerkkinä käytetty lentokone. Yksikään lentokoneen osista ei kuitenkaan itsessään yksinään lennä, mutta kun ne kasataan oikeanlaiseksi kokonaisuudeksi, tuo kokonaisuus lentää. Pelkkien raaka-aineiden olemassaolo ei siis riitä. Raaka-aineet täytyy työstää ja kasata oikeanlaiseksi kokonaisuudeksi, jotta lopputulos voisi toimia.


Taas samaa mieltä. Emme saa kasaan toimivaa lentokonetta jos sekoitamme moottoreiden osia pimeästi pussissa. Emme saa aerodynaamisesti oikeaa siipeä jos vain naulaamme runkoon sattumanvaraisesti lautoja.

Näin on myös luonnossa.


Ei. Näin ei ole luonnossa. Luonnossa osat reagoivat toisiinsa ilman älyn ohjausta. Luonnossa osat muuttuvat ilman älyn ohjausta. Luonnossa systeemit muuttuvat ilman älyn ohjausta. Luonnossa rakenteet muuttuvat ilman älyn ohjausta. Luonnossa "lentokoneet" lisääntyvät keskenään, jälkeläisiin kohdistuu valintapaineita, "lentokoneiden" perimä muuttuu. Jne. Tämän takia kreationistien vertaus toimii vain tiettyyn rajaan asti. Ymmärrettävässä muodossa: Kreationismi.fi:n esittämä vertaus on vain mikroselitys, ei makroselitys.

2 comments:

Anonymous said...

"Sellaiset olivat varmasti hyvää karjaa ennen vedenpaisumusta. Miksi niitä ei löydy samasta kerroksesta ihmisten kanssa?"

Jahvehan antoi luvan lihansyömiseen vasta vedenpaisumuksen jälkeen. 1. Moos. 9:3

Paholaisen Asianajaja said...

Eikös kansa ollut syntistä ja kamalaa _ennen_ vedenpaisumusta, ja siksi Pomo päätti vetää kaiken alas viemäristä? Vai oliko kansa vielä niin sääntöjänoudattavaa, että pysyi kasvissyöjinä?

Anyways, ihmisiä ja eläimiä kuoli ennen vedenpaisumusta, joten olettaisimme niiden myös hautautuneen samoissa kerroksissa.