18.5.11

Benny Hinn saapuu Suomeen

Jenkkilän suosittu TV-evankelista Benny Hinn saapuu kesällä Suomeen. Iso-Britannia sanoikin tällä Hinnille "paperisi eivät ole kunnossa, joten ei kiitos" pari vuotta sitten. Suomessa ihmisillä on oikeus tulla rahastetuksi, joten Hinnin pääsyä maahan ei tulla kyseenalaistamaan. Ja hyvä niin!

Mummojen ja pappojen rahoja havitteleva Healing Crusade järjestetään Tampere Areenalla 1-2.7.2011. Hinn turvautuu alalleen tyypilliseen tapaan epätoivoisten ihmisten ahdingolla ratsastamiseen. Sairaat parannetaan, rammat alkavat steppaamaan, lyhyet jalat kasvavat pitkiksi, kuulo palautuu, näkö terävöityy, syöpä haihtuu ja AIDS pomppii karkuun. Voipa pari raatoakin pompsahtaa takaisin elävien kirjoihin. Kyllä, kaikki tuo ja paljon paljon muuta on mahdollista kokea joukkohurman ja lavahypnoosin hengessä. Näitä ihmetekoja löytyy runsaasti Youtubesta. Hinniä kritisoivia videoita poistetaan aina välillä, kun hänen seurakuntansa tekee DMCA-valituksia Youtubelle. Tietysti pelkästään oikeiden perustelujen kera, sillä eihän Hinnin kampankaväki voi olla epärehellinen. Temppujen ja huijausten paljastaminen haittaa rahapurojen sorinaa. Jumala ei voi tehdä ihmeitä ilman lahjoituksia. Eikä Hinnin tarvitse pyhänä miehenä julkaista kuittejaan. Eikä hän jaksa parantaa sairaita ilman omia kartanoitaan ja yksityistä suihkukonettaan.

Hinn väittää saaneensa voimansa suoraan Jumalalta. Samoin hän on lähes jatkuvassa rupattelutuokiossa enkeleiden kanssa. Siksi hänen opetuksensa ihmisten sieluista tai Jumalan kolminaisuudesta ovat luotettavia. Paitsi silloin, kun hän joutuu korjailemaan niitä jälkeenpäin. Se on kuitenkin aivan hyväksyttävä käytäntö profeettojen parissa.

Evankelistan suosikki temppuihin kuuluu väkijoukkojen kaataminen "Herran voimalla". Siinä yleisö saadaan odottamaan henkistä kliimaksia, kun Pyhä henki saa kaikki seisovat ihmiset istahtamaan takaisin penkeillä. Temppua ei välttämättä edes huomaa, ellei ole tarkkana.Hinnin kutsui Suomeen Nokia Missio(pdf). Melkein harmittaa, että en pääse seuraamaan paikan päällä miten Hinn operoi. Olen meinaan tuolloin seikkailemassa ulkomailla. Kiitos vinkistä anonyymille kristitylle Toijalassa.

9 comments:

Ninny said...

Soiko esitysten taustamusiikkina Yakety Sax?

Lasse said...

Haha, my thoughts exactly, Ninny!

Äh, itsekin olen ulkomailla Hinn's Angelsin vierailun aikaan. Tuonne olisi oikeasti voinut mennä salakuvaamaan.

Anonymous said...

"Hinniä kritisoivia videoita poistetaan aina välillä, kun hänen seurakuntansa tekee DMCA-valituksia Youtubelle"

Eli tarina siitä, kuinka yhden valtion oikeuskäytäntö haittaa vapaan tiedon levittämistä. Minkä tahansa videon poistaminen palvelusta on Youtubelle ilmaista, oikeudenkäynti maksaa aina, vaikka jutun voittaisikin.

Tomi said...

Muillekkin on näköjään tullut Benny Hill-mielleyhtymiä.
Kyllä Hilliä katselisi mieluummin kuin Hinniä.

Anonymous said...

En millään jaksa lähettää sähköpostitse, mutta pistän tätä kautta...Meinasin että voisit olla kiinnostunut tästä hepusta (jos et vielä oo tutustunu). Kannattaa googlata myös CV ja sitte "Why most published research findings are false". Ei tässä muuta.

http://www.theatlantic.com/magazine/print/2010/11/lies-damned-lies-and-medical-science/8269

MrrKAT said...

1990-alussa lyhyen aikaa näin Sky Channel-satelliitti-tvkanavaa ja sieltä tutkivat journalistit saivat puolisalaa kuvattua miten Benny Hinn ei saanut parannettavia kaatumaan, tökki väkisin rintaan että kaatuisivat ja rukouslaput oli viskattu roskiin mutta setelit oli kelvannu ym. hämärää. Bennya haastateltiin tästä ohimennen, oli kiusaantunut "hittoako se teille kuuluu"-ilmeellä ja lopussa kävi kuvaajan/kameran kimppuun.

Netistä ei löydy (enää) tästä mitään. (Kanava loppui muutama vuosi tuon jälkeen, nykyään kait Sky1).

Juha M said...

Tämä on kovan luokan camp-taidetta, uskontopornoa parhaimmillaan. Silti mussa ei olisi miestä mennä tilaisuuteen, pelkään että kuolisin nauruun!

HS vois puffata Hinniä ja tehdä hänestä uutisen. Saatais makoisa kolmen aukeaman artikkeli Kuukausiliitteeseen!

Sähis said...

Anolle sivusta huuteluna:
John Ioannidis on ollut keskusteluissa tällä palstalla. Ainakin tuosta linkkaamasi jutusta on keskusteltu. Omaa juttua ei PA ole tainnut tehdä, kun ei ole Ioannidis tainnut mitään huomiota herättävää julkaissut tuon jutun jälkeen.

Ihan oikealla asialla heppu on, kun herättelee ihmisiä tutkimusten metodien tärkeydestä. Mitään uuttahan tuossa ei pitäisi tämän palstan lukujoille enää olla. Puutteellisilla metodeilla suoritetut tutkimukset tuottavat vääriä positiiveja. Parempien metodien lisääntyessä tutkimusten tarkkuus paranee, mutta silti myös parhaiten suoritettujen tutkimusten joukossa on vääräksi osoittautuvia. Tällöin lähestytään kuitenkin jo Ronald Fisherin kirousta (tilastomatematiikan todellisuutta virheellisistä tuloksista, joita ilmaantuu väkisin kun p=0,05) ja sitä tosiasiaa, että jotkut jutut on vain hyvin vaikeita tutkittavia.

Aihe on kovin tuttu varsinkin kaikille, jotka ovat lukeneet edes jonkun opukset vaihtoehtolääketieteen tutkimuksista, tai lukeneet tieteellistä puolijumalaamme Goldacrea, jolla on viikottaisissa viesteissään paljon samoja juttuja kuin Ioannadiksen paljon huomiota herättäneessä jutussa.

Anonymous said...

Joo tajutkaa jo et jumala on olemassa huoh.