5.5.11

Homeopaatin vaarallinen neuvo

Homeopaatit kertovat tiedotusvälineille, etteivät he halua syrjäyttää lääketiedettä. He haluavat täydentää nykyisiä hoitoja, jotta potilaat toipuvat paremmin. Tuo onkin ihan siedettävä tapa markkinoida homeopatiaa. Jos homeopaatti alkaa valistamaan asiakkaitaan lääkkeistä kieltäytymisen puolesta liikutaankin vaarallisilla vesillä. Kehitysmaihin matkustaneet homeopaatit haluavat auttaa kärsiviä. Homeopaatit uskovat hoitoihinsa. He oikeasti "tietävät", että taikavedellä kostutetut sokeripillerit tepsivät trooppisiin tauteihin. Toivon hartaasti, että useimmat homeopaateista ovat siellä täydentävällä mentaliteetilla, eli eivät ole kieltämässä asiakkailtaan tärkeitä lääkkeitä. Esim. Camilla ja Jeremy Sherrin tekoset Tansaniassa ovat melko varmasti parhaimmasta päästä. Kaikkein huonoimmat homeopaatit suosittelevat pelkästään homeopaattisia pillereitä. Tällainen tapaus paljastui Keniasta.

Mm. Brittiläisiltä homeopaateilta rahoituksensa saava Abha Light Foundationin homeopaatti erehtyi ottamaan vastaanotolleen valeasiakkaan. Kenialaisen sanomalehden toimittaja tekeytyi tavalliseksi asiakkaaksi, joka tiedusteli homeopaatilta miten HIV-positiivista siskoa pitäisi hoitaa. Homeopaatti suositteli jättämään antiretroviraalilääkityksen pois, kun homeopaattinen kuuri alkaa. Homeopatian perusopeissa vallitsee samankaltaisuuden laki, joka tekee bakteeri- ja virusopin tyhjänpäiväiseksi homeopaattien diagnooseissa. Asiakkaan oireet ratkaisevat mikä homeopaattinen pilleri valitaan, ei se mikä oikeasti aiheuttaa taudin. Näiden Afrikassa seikkailevien homeopaattien maailmankuvassa lääkeaineet voivat häiritä homeopaattisten sokeripillereiden toimintaa. Tämän takia he suosittelevat lääkäreiden määräämistä lääkkeistä luopumista. He uskovat, että pelkkä homeopatia riittää vahvistamaan HIV-potilaan immuunijärjestelmää. Maailman terveysjärjestö ilmoittaa, ettei homeopatian tehosta HIV/AIDSin hoidossa ole mitään vakuuttavaa näyttöä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Abha Lightin homeopaatti on narahtanut vaarallisten terveysväittämien levittämisestä. Silloin suositeltiin pelkkien taikavedellä lotrattujen sokeripillerien käyttöä malarian estämiseen. Kun virheellisestä toimesta huomautettiin ja homeopaateilta vaadittiin hieman ryhdikkäämpää käytöstä, niin kriitikon verkkosivuja yritettiin sulkea Society of Homeopathsin toimesta.

Abha Light on yhdysvaltalaisen Barbara Lynnen perustama järjestö. Järjestö pyrkii luomaan Afrikkaan homeopatialla kyllästetyn terveydenhuollon. Onhan se parempi kuin ei mitään. Malariaa pyyhittiin pois homeopaattisella MalariX -aineella, mutta nykyään linkit kyseisen tuotteen ostosivulle on pyyhitty pois Abha Lightin kotisivuilta.

Kenian viranomaiset tutkivat nyt tarkemmin mitä kaikkea homeopaatit ovat sanoneet asiakkailleen. Toivottavasti hurjimmat terveysneuvot ovat jääneet mainitsematta.

1 comment:

Anonymous said...

"Homeopatian perusopeissa vallitsee samankaltaisuuden laki"

Eli se afrikkalainen myytti, jonka mukaan AIDS paranee neitsyen raiskaamalla, onkin suoraan homeopaattien oppikirjasta.