2.5.11

Perinteisten arvojen puolustaminen ei kiinnostanut lakifirmaa

Yhdysvaltojen ikuinen riitely homoavioliittojen hyväksymisestä liittovaltion tasolla jatkuu. Pari osavaltiota ovat laillistaneet samaa sukupuolta olevien parien avioliitot. Liittovaltion tasolla vastaava päätös toisi avioliitto-oikeudet kaikille Yhysvaltojen homoseksuaaleille. Lakifirma King & Spalding teki uskomattoman radikaalin päätöksen viime viikolla.

Ensin ripaus taustaa tarinalle.

Helmikuussa presidentti Obama antoi määräyksen, jonka mukaan nykyistä avioliiton puolustuslakia (Defence of Marriage Act) ei puolusteta Yhdysvaltojen oikeuslaitoksen toimesta. DOMA määrittelee avioliiton yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi. Obaman määräys tarkoittaa sitä, että DOMA:n kumoaminen on oikea uhka maan konservatiiveille.

Republikaanien edustajat ottivat yhteyttä King & Spaldingin lakimiehiin. He toivoivat, että taitava ja arvostettu lakifirma puolustaisi DOMA:a. Pitkät oikeusprosessit takaisivat lukemattoman määrän työtunteja, eli valtavan määrän fyrkkaa King & Spaldingille. Aluksi lakifirma otti homman vastaan.

Mutta kaikkien yllätykseksi King & Spalding ilmoitti myöhemmin, ettei ole halukas ottamaan pestiä vastaan. Ratkaiseva käänne taisi tapahtua ihmisoikeusryhmien ja LGBT-eturyhmien protestoinnin takia. Seksuaalinen tasa-arvo olikin tärkeä eettinen päätös lakimiehille.

Paul Clement erosi King & Spaldingista, ja otti republikaanien tarjouksen. Häntä ei haittaa, että keikka on epäsuosittu joissakin piireissä. 520 dollarin tuntipalkka on myös hyvä motivaatio.

Riitely avioliiton määritelmästä on kuitenkin kokenut melko tärkeän muutoksen. Jos kansainvälinen lakifirma kieltäytyy tuottoisasta keissista PR:n takia, niin avioliitosta kinastelu on askeleen lähempänä Loving v. Virginian lopputulosta. Sen jälkeen heteroperheiden lapset eivät ole turvassa.


No comments: