14.5.11

Tylsä kirjalista

Otsikko kertoo kaiken tarpeellisen. Tässä tulee pitkä ja tylsä lista tänään haalimistani kirjoista. Kirjat ovat keränneet pölyä piilossa monta vuotta. Sain ne luettavaksi paremmalta puoliskoltani. Aivan mahtava kokoelma huuhaata ja pari luonnontiedettä popularisoivaa helmeä.

The Templar Revelation - Secret Guardians of the True Identity of Christ, Lynn Picknett & Clive Prince

Kirja jatkaa Pyhä veri, pyhä graal -kirjan "paljastuksia". Tällä kertaa enemmän tietoa temppeliritareiden metkuista.

Crop Circles Revealed - Language of the Light Symbols, Judith Moore & Barbara Lamb

Kirja ei ainoastaan selitä mitä viljakuviot tarkoittavat. Se opettaa lukijan meditoimaan, jotta vastaukseet selviävät kaikille peltokuvoita tarkkaileville. Sisältää runsaasti kauniita värikuvia pelloista.

The Healing Energies of Trees, Patrice Bouchardon

Nyt tiedän, että koivu tarjoaa rauhallista energiaa, jota voidaan käyttää jännitystilojen laukaisemisessa. Koivy myös tasapainottaa ihmisen egoa. Lopussa selitetään miten meditaation avulla poimitaan parhaat energiat puista.

Atlantis - Kadonnut manner, Otto Muck

Klassikko! Pakollinen opus huuhaa hyllyyni. Painos on vuodelta 1980.

Uri - A journal of the mystery of Uri Geller, Andrija Puharich

Uri paljastaa yliluonnollisten voimiensa lähteen tässä kirjassa! Voi serkut, en malta odottaa tämän lukemista loppuun asti.

The Magic of Precious Stones - The hidden powers of gems and their influence on man, Mellie Uyldert

Kuningastopaasi tekee ihmisistä uskollisia, rehellisiä, iloisia ja ystävällisiä. Lisäksi kivi suojelee matkustajia. Kerrassaan pakollinen kivi maailmanmatkaajan takataskussa. Ehkä kirjasta selviää myös kivien vaaroista jotakin?

The PDR Family Guide to Natural Medicines & Healing Therapies

Kattava kataloogi kaikista pehmeistä, vaihtoehtoisista ja täyttävistä hoitomuodoista. Eikä kirja näyttäisi eksyvän syvälle huuhaa altaassa. Räikeimmät väittämät todetaan hevonpaskaksi, esim. happiterapian todetaan olevan hyödytöntä AIDSin hoitamisessa. Sekä *gasp* luonnollisten hoitomuotojen haittavaikutukset on listattu. Erittäin hyvä tietokirja.

Big Book of Miracle Cures, Corinne T. Netzer

Ylitseampuvan pirteä ulkoasu ja räikeät karnevaalivärit kannessa eivät anna vakuuttavaa kuvaa. Ihmehoitona on yrttejä, vitamiineja ja/tai luontaisravinteita. Lähdeviitteet näyttävät menevän ihan oikeisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Tarkistin miten esim. mäkikuismaa käsitellään masennuksen hoidossa. Netzer kirjoittaa aivan oikein, että kyseinen kasvi on poimittu ja jalostettu masennuslääkkeen muotoon Euroopassa. Samoin kerrotaan oikein, että mäkikuisma tepsii mietojen ja keskivaikeiden masennusten hoidossa hyvin. Ehkä kirja ei olekaan niin nolo tapaus kuin kansi antoi ymmärtää.

Crystal Healing - The next step, Phyllis Galde

Kristallien jännän rakenteen lisäksi opit minkälaista kristallia kannattaa käyttää unien tulkitsemissa.

I Ching - The world's oldest and most revered system of fortune telling, Sam Reifler

Opettele oraakkeliksi.

Gaia - Äiti maa, J.E. Lovelock

Se kirja siitä Gaia-hypoteesista. Biologi Lovelock kirjoitti mielikuvitusta kiihottavan kuvauksen siitä miten maailma voisi toimia. Olen pitkään metsästänyt tätä opusta.

Bach Flower Therapy - Theory and Practice, Mechthild Scheffer

Opettele kukkaterapian alkeet. On hauskaa selata miten kukkien aiheuttamat muutokset vaihtelevat sekavasti kaikista mahdollisista oireista toisiin. Sanoisin, että on rakennettu astrologian tavoin kaiken kattava selitysmalli, joka on aina oikeassa tapahtui asiakkaan terveydelle mitä tahansa.

Supernature - The natural history of the supernatural, Lyall Watson

New Scientist on kehunut tätä pokkaria. Watson ottaa aivan totena mm. pyramidien käytön partaveitsien teroittamisessa. Mukana on kuitenkin runsaasti paranormaalien asioiden nippelitietoa. Mm. pyramidien röntgenkuvauksesta 60-luvulla.

Huhuh. Siinä oli vain pikainen katsaus kotiini kannetuista kirjoista. Pyyhin niistä suurimmat pölyt pois. Lukeminen alkaa satunnaisessa järjestyksessä kesän aikana. Kevyempänä lukemisena on mm. The Quantum Thief ja A Game of Thrones.

4 comments:

Lasse said...

George R. Martinilla aika ei mene ainakaan pahasti hukkaan.

Sähis said...

Itsekin sain reilu viikko sitten ison lastin kirjoja Amatsoonista. Valtaosa on sellaisia, joita olet jo käynyt blogissasi läpi. Hallussani on kuitenkin pari mielenkiintoista populaaritiedekirjaa, joita et ehkä ole vielä lukenut.

Why People Believe Weird Things: Pseudoscience, Superstition, and Other Confusions of Our Time
[Michael Shermer]

ja

Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think
[Brian Wansink]
http://mindlesseating.org/ tuolla on kätevä "traileri" kirjalle.

Kumpaakaan en ole vielä lukenut mutta odotukset on kohtalaisen korkealla.

Paholaisen Asianajaja said...

Why People Believe Weird Things on sellainen kirja jonka haluaisin lukea joku vuosi.

Sähis said...

No voidaan sopia, että kun saat esittämäsi hömppäpinon lukemisen loppusuoralle, niin pistät sähköistä postia ja voit saada sen lainaan. Sinulla kun ei ihan kohtuuttomia mene kirjan kahlaamiseen toisin kuin allekirjoittaneella.