15.5.11

Paljastus Vatikaanista: Papeilla on pippelit

Carmelo Abbate kirjoitti "Sex and the Vatican: a secret journey in the reign of the chaste" kirjan Vatikaanin seksielämästä. Tutkivajournalisti löysi mehukkaita juoruja ja skandaaleja katolisen kirkon sisältä. Eikä pelkästään homoseksuaalista elämää viettävien pappien salaisuuksista. Siveää elämää elävät papit viettävät kulissien takana hieman riehakkaampaa kaksoiselämää. Jopa heteropapit ovat bailanneet liperit liehuen italialaisissa yökerhoissa. Abbaten paljastuksiin lukeutuvat myös heteronormatiivista rakastajatarelämää elävät pappiperheet, joissa naimaton pappi elää rakastavassa avosuhteessa naisen kanssa. Heillä on lapsia ja muita perinteisiä asioita, eli ei-toivottujen raskauksien abortteja. Tämä ei ole mikään uusi paljastus, mutta Abbaten mukaan ilmiö on paljon yleisempää kuin aikaisemmin on ajateltu.

Katolinen kirkko on reagoinut näihin heteropaljastuksiin rauhallisesti. Kohua ei kommentoida fanfaarien saattelemana. Italian lehdistö on myös ollut rauhallinen. Paljastuskirja poiki vain yhden uutisen lehdistössä kauppalehden sivuilla. Julkisuudessa ei keskustella selibaattivalojaan rikkoneiden pappien kaksoiselämästä. Se taitaisi olla liian noloa Italialle. Kunnioittavatko toimittajat katolista kirkkoa niin paljon, etteivät he kirjoittele liian noloista asioista? Keskustelua odottavat ne perheet, joiden lapset elävät julkisuudessa ilman isiä.

2 comments:

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Kysymys ei todellakaan ole rauhallisuudesta vaan pelosta.

Suuri moralismin yleinen brändi ja italialaisen patriarkaalisen kaksoiselämäntyylin tapa voi vaurioitua vakavasti jos ihmiset näkevät kulissien ja propagandan ohi.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Arhi hyvä ; Miksi pedofiilipapeista nostettiin kohu? Ovat vääräuskoisia, teologianvastaisia, molemmat. Selibaattikäsky rajaa heteropappejakin.

Vatikaani toki vaienteli pedofiileissäkin, mutta julkisuus ja lehdistö näyttää nappaavan toiset aiheet esiin paljon vahvemmin.