9.5.11

Magneettimedian haisevat varpaat

Magneettimedia vahvistaa jälleen kerran asemaansa Suomen virallisena puoskaroinnin linnakkeena. Tällä kertaa lehti edistää detox-kylpyjen myymistä:

Keho keveäksi jalkapohjan huokosten kautta


Life Detox-laitteen tarpeellisuutta perustellaan näin:

Nykyään on tarjolla monia erilaisia puhdistusmenetelmiä, joiden avulla elimistöön kertyneet kuonat ja muut haitta-aineet saadaan poistumaan kehosta. Liiallisena kuona-aineet rasittavat lymfa- ja verenkiertoa sekä aiheuttavat erilaisia särkyjä ja vaivoja, jopa sairauksia.


Kuulostaa tarpeelliselta ihmisten terveyden kannalta. Tuskin kukaan haluaa vapaaehtoisesti pitää sisällään haitta-aineita? Eihän kukaan halua sairastua?

Miten detox-jalkakylpy toimii?

Life Detoxissa suolavedessä oleva elektrolyysilaite hyödyntää kehomme anionivirtauksia ja elimistömme haitta-aineet poistuvat jalkojen kautta veteen, Rönkkö selvittää.
Kehoon johdettu sähkö ja suolavesi kuulostavat äkkiseltään oudolta yhdistelmältä. Onko elektroninen kehonpuhdistus turvallista ja miten kuona saadaan siirtymään elimistöstä suolaiseen jalkakylpyveteen?


Asiakkaan käteen lätkäistään piuha. Veteen lisätään hieman suolaa. Samoin metallimötikkö laitteesta. Jalat veteen. Virta päälle. Sähkö (1,7 milliampeeria) komentaa kehossa olevat myrkyt liikkeelle. Kökkökuonat matkustavat jalkapohjien ihon läpi veteen.

Kuulostaako mahdottomalta? Puoskaroinnilta? Rahastukselta?

Kyllä.

Moni muu ei kuitenkaan koe laitetta petkutuksena. Moni muu hämmästelee laitteen tehoa.

Hämmästys oli suuri, kun hän löysi itsensä istumasta jalat pesuvadissa, vyötäröllä lämmittävä vyö ja kädessä ranneke. Molemmista lähtivät johdot pieneen, sähköllä toimivaan laitteeseen. – Naureskelin ensin koko hoidolle. Istuskelin rennosti ruskeassa nahkanojatuolissa Arjan kierrellessä naisten luona tarkistamassa kasvonaamioiden vaikutuksia. Kohdallani hän huikkasi: ”Jaahas, nyt se alkaa vaikuttaa.”

Kun Maarit kurkkasi jalkoihinsa, hän pelästyi. – Vesi oli ihan oranssinruskeata. Luulin, että minulla tuli jaloistani verta. Rauhoituin, kun sain kuulla, että se oli laitteen hapettamaa vettä ja kehostani poistunutta kuonaa ja muita myrkkyjä.

Toimintaperiaate ei ehkä heti aukene maallikolle. Onneksi suomalainen ydinfyysikko Yrjö Laakso ja kemisti Juha Tapani Välimäki ovat selittäneet ilmiötä yksityiskohtaisesti, mutta valitettavasti vain Life Detox -laitteen myyntitapahtumassa. Heidän esitelmänsä ei ole luettavissa netissä. Haluaisin kuulla miten he selittävät detoxausta. Ehkä joskus onnistun soluttautumaan tuollaiselle luennolle. Life Detoxin sivuilla mainitaan myös jalkapohjien meridiaanit, joten teoriapohja on kattava.

Veteen laitettavan elektrolyysilaitteen avulla sähkö viedään kehoon. Jalkapohjien meridiaanipisteet aktivoituvat ja sähkö pääsee vaikuttamaan sisäelimiin ja aktivoi niiden puhdistumista.
Miten skeptikko sitten alkaisi selittämään detoxin saloja. Eihän tämä ole ensimmäinen kerta, kun detox-jalkakylpyjä testaillaan Suomessa. Laitteen toimimisella on pari ongelmaa. Selkein on tietenkin muuttuva veden väri. Väri ei tule ihmisten jalkapohjista. Se tulee itse elektrolyysin aiheuttamista muutoksista, kun laitteen metallitangoista irtoaa rautaa suolaveteen. Vesi värjääntyy samalla tavalla oli vedessä ihmisen jalat tai pelkkä vesi. Eli, loogisesti ajatellen, Life Detox -laite värjää veden, ei ihmisestä poistuva kuona.

Jos ihmiskehoon johdettava 1,7 milliampeerin sähkö ohjaa haitalliset kuonat, myrkyt ja molekyylit pois jalkapohjien kautta, niin millä periaatteella tuo sähkö tunnistaa haitalliset molekyylit hyödyllisistä? Vai imeekö Life Detox kaikkea pois jalkapohjien kautta? Useimmat rasvat, öljyt ja muut molekyylit ihmisissä ovat sähköisesti neutraaleja.

Ymmärtääkseni sähkö ei pysty puristamaan kamaa ihon läpi ihmisen sisältä. Myrkkyjen käsittely on maksan tehtävä. Haitalliset kamat poistuvat ulosteiden mukana. Poistaako Life Detox ureaa ja kreatiinia jalkapohjien kautta? Jos ei poista, niin miksi ei poista?

Osmoosiin vetoavat selitykset tuovat mukanaan uuden pulman. Magneettimedia selitti näin:

Puhdistautumisessa tärkeää on osmoosi eli veden diffuusio ilmiö. Se tarkoittaa molekyylien luontaista pyrkimystä siirtyä väkevämmästä pitoisuudesta laimeampaan puoliläpäisevän kalvon eli tässä tapauksessa ihon lävitse. Veden suolapitoisuuden noustessa vesi pyrkii pienemmästä suolapitoisuudesta suurempaan, jotta suolapitoisuus tasaantuisi.
Jos osmoosi toimii Life Detoxissa, niin miten ihmeessä osmoosi osaa erotella haitalliset molekyylit ihmiselle hyödyllisistä? Jos Magneettimedian levittämä väite ihon ja osmoosin suhteesta pitää paikkansa, niin mitä tapahtuu merivedessä kelluvalle ihmisille?

Yksi hoitokerta maksaa n. 25 - 40 euroa. Viiden hoidon sarjoja saa 100 - 190 eurolla. Vastaavia laitteita saa ostaa itselleen sadasta eurosta lähtien, kunhan tilaa ulkomailta. Suomessa näitä laitteita myydään... noh, hieman korkeammalla hinnalla: 1290 - 1800 euroa. Luonnollisesti vain aito ja alkuperäinen poistaa kuona-aineita, varo vääritelmiä, jne. Ja luotathan vain koulutettuihin detox-terapeutteihin. Muuten, näiden laitteiden myyjät etsivät lisää jälleenmyyjiä. Ilmassa on hento verkostomarkkinoinnin tuoksu. Ei sillä, että siinä olisi mitään väärää.

11 comments:

Anonymous said...

Blaaaaaaaaaaaaaaaarrrgh tätä magneettimediaa. Kamalaa scheisea jokaikinen viikko.

Sähis said...

PA:Jos Magneettimedian levittämä väite ihon ja osmoosin suhteesta pitää paikkansa, niin mitä tapahtuu merivedessä kelluvalle ihmisille?

Hei älä viitsi. Työkaverini kävi just pari viikkoa sitten kellumassa kuolleessa meressä, ja nyt se on tuossa ihan terve. Millä selität sen?

Jussi M. said...

Taidat sotkea maksan ja haiman. :) Haiman pääasiallinen tehtävä on sokeriaineenvaihdunta ja ruuansulatusentsyymien tuotanto. Maksa käsittelee ammoniakista ureaa ja hajottaa ja modifioi myrkyllisiä molekyylejä.

Paholaisen Asianajaja said...

Jussi M, oikeassa olet. Kiitos korjauksesta.

Paholaisen Asianajaja said...

Aiheeseen liittyen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21156749

Imeekö ihmisen jalkapohja alkoholia?

Jim van Beam said...

Hypistelin paperiversiota, jossa tuo juttu oli ja nauroin vedet silmissä. Samassa lehdessä kerrottiin myös italialaisten kehittämästä edullisesta kylmäfuusioon perustuvasta "energiakatalysaattorista", jolla pystyy lämmittämään omakotitalon. Nyt tuo juttu näyttää olevan Magneettimedia.comin etusivulla. Jutussa kerrottiin myös "ruotsalaisten fyysikkojen" vahvistaneen laitteen toimivuuden. Rossi E-Cat Home Energy Reactor maksaa noin 5000 euroa. Paras huumorilehti sitten Pahkasian.

tyy said...

Rossin e-cat on kyllä astetta mielenkiintoisempi, kuin tämä detox varpaanvälitöhnä.

Vaikka enpä laittaisi lantteja likiin senkään puolesta.

Anonymous said...

Paperiversiossa kerrottiin myös, ettei Life Detox sovi "henkilöille, joille on tehty munuaisten siirto, joilla on epilepsia tai sydämen tahdistin tai jotka ovat raskaana tai imettävät."

Mihinköhän nämä rajoitukset perustuvat?

Anonymous said...

Kemisti Juha Tapio Välimäki Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ei ole kemisti, vaan kemiantekniikan 2. vuoden opiskelija.

Anonymous said...

Ydinfyysikko Yrjö Laakso?!
Taitaa olla fiktiota tämäkin heppu.

Anonymous said...

No justjoo.. pikkusäkärillä kyllä kusee housuunsa ei siinä mitään. Saman asian ajaa legon päälle astuminen. Mutta voin antaa tilinumeroni jos jollakulla polttelee rahat taskussa. Kevenisi yhdellä siirrolla kahden ihmisen olo. ��