25.9.07

Amerikkalaiset papit lain yläpuolella?

Ed Brayton kommentoi tuoreinta käännettä pedofiilipappien puolustuksessa. Katolinen kirkko, ja jotkut protestanttiset, ovat tienneet vuosikymmeniä tiettyjen pappien "taipumukista. Ongelmatapaukset on lähetetty palvelemaan toisille seurakunnille, jotka eivät tiedä tulokkaan "taipumuksista". Ongelma jatkuu ja uudet lapset joutuvat papin uhreiksi. Kirkko salaa asiaa parhaansa mukaan. Asian paljastuttua uhreille on alettu maksamaan korvauksia.

Nyt on tullut esiin uusi pedofiilipappeja piilotelleiden puolustustaktiikka. Vedotaan Yhdysvaltojen perustuslakiin. Siviilioikeudella ei ole oikeutta puuttua kirkon sisäisiin asioihin, eli pedofiilipappien siirtelyyn seurakunnasta toiseen.

Näin sanoo puolustus:

"Hierarchy Defendants contend that the Court cannot entertain Plaintiff’s negligence claims without violating the religion clauses of both the State and Federal Constitutions."

Pelkästään tuollaisen esittäminen on vähintään röyhkeää. Onneksi se ei mennyt läpi. Puolustuksen viesti oli käytännössä se, että papeilla täytyy olla oikeus rikkoa lakia. Jos opettaja olisi suojellut pedofiiliopettajaa, niin suojeleva opettaja joutuisi linnaan.

Suomen ongelmana on kirkko, joka haluaa tarjota turvapaikkoja ihmisille. Tässä mielessä asiat ovat huomattavasti paremmin kuin Yhdysvalloissa.

No comments: