26.9.07

Ilmastotieteilijät väärässä!

Taas se nähtiin. Ilmastomuutoksia käsittelevät simulaatiot eivät ole ollenkaan luotettavia. Tuorein tapaus on täysin yllättänyt tutkijat, joten meidän ei tarvitse ottaa heidän varoituksiaan vakavasti. Ilmastotieteilijät olivat VÄÄRÄSSÄ! Parempi vain istua alas, hörppiä teetä hehkulampun loisteessa, ja odottaa tarkempia tutkimustuloksia.


Ai mikä se yllättävä tapaus on?

Aamulehti kertoo, että McLuren salmi Kanadan arktisessa saaristossa on jäätön. Se on lyhin reitti Atlantilta Tyynelle valtamerelle. Normaalisti tämä arktinen osuus on tukossa merimatkailijoille. Vain harvat ovat purjehtineet luoteisväylän läpi. Ensimmäinen oli Roald Amundsen vuonna 1906. Sen jälkeen samaan temppuun on pystynyt vain 110 alusta. Salmen jääpitoisuutta on valvottu satelliittien avulla jo 30 vuotta. Tänä vuonna jää on vetäytynyt kauemmaksi kuin kertaakaan aikaisemmin. Tutkijat olivat veikanneet, että tällaista tapahtuisi vasta parin vuosikymmenen jälkeen. Jään sulaminen on kuitenkin ennätysnopeaa. Jäätä on noin miljoona neliökilometriä vähemmän kuin edellisten vuosien 2005 ja 2006 aikana. Näin suuren määrän katoaminen vain yhden vuoden aikana on äärimmäinen ilmiö.


Joten ei tarvitse murehtia ilmastonmuutoksista: tutkijat eivät ole perillä siitä mitä tapahtuu. He ennustavat lämpenemistä ja sulamista vuosikymmenien päähän, mutta se tapahtuukin nyt. Emme voi siis luottaa tutkijoiden villeihin veikkauksiin. Vaihda aivan rauhassa vanha auto uuteen citymaasturiin.

2 comments:

Anonymous said...

Ei ei, ei mitään uutta citymaasturia vaan 7,5 isolohko-V8 suoraan 1970-luvulta. Kävin tuossa muutama päivä sitten katsomassa erästä, ei vaan ollut ajokunnossa ja muutenkin vähän liian projekti, mutta Nettiautostahan niitä löytää sopivilla hakusanoilla. Ja toisin kuin sinulla, minun tililläni on sen verran saldoa että voin tarvittaessa ostaa ihan käteisellä. Joku 8500 euroa yli 30 v vanhasta autosta tosin on aika kova hinta, mutta mitäpä sitä ei tekisi sen jääkauden estämiseksi, varsinkin kun tiedemiehetkin luopuivat siitä mustan muovin levittämisestä jäätiköille.

Paholaisen Asianajaja said...

Tai ehkä pitäisi ostaa vanha traktori, ja käyttää sitä huviajeluun kaupungin keskustassa? Heti löytyi tällainen, Massey Ferguson vuosimallia 1957, hinta vain 2200€.

http://www.porssilehdet.fi/traktorit-11/massey-ferguson-kultamaha-365242.html

Kaverit olisi kateellisia.