3.9.07

IDeisti valehtelee

Jonathan Wells on ID-liikkeen veteraani. Hän on kirjoittanut mm. Icons of Evolution-kirjan (joka on hauska), ja bloggaa Discovery Instituten EvolutionNews-blogissa. Wellsin suosima aihe on ollut surullisen kuuluisa teollisuusmelanismi ja koivumittari-tarina. Icons of Evolution-kirjassa paljastetaan evolutionistien räikeät valheet, eli kuinka koivumittarikuvat on lavastettu! Koivumittarit eivät lepää puiden rungoilla (faktoista huolimatta, Toim. huom.)! Eikä Majeruksen ja kumppaneiden tekemät tutkimukset ole ollenkaan päteväviä. Jne.

Joten tietenkin Wellsillä on pari sanaa sanottavana, kun Majerus itse kertoo tuoreimmasta koivumittaritutkimuksesta. Mark Dunford on huomannut pienoisen virheen Wellsin tekstistä. Itse vastineesta kannattaa poimia sen dramaattiisin kohta. Wells lainaa Majerusta taas tutulla tyylillä. Hajanaiset sanat on ommeltu yhteen, ja näin Majerus onkin sitten mennyt sanomaan, että evoluution fakta tarkoittaa ettei Jumalaa tai pelastusta ole olemassa.

And witness Majerus's mind-numbing conclusion: The "fact of Darwinian evolution" shows that humans invented God and that there will be "no second coming; no helping hand from on high."

Wells jatkaa heti perään ihmettelemällä Majeruksen epäloogisuutta:

Surely, Majerus doesn’t think that by watching a few moths in his back yard he has disproved the existence of God. Nobody could be that irrational, not even a university professor.

Kun IDeisti lainaa tiedemiestä ja saa aikaan näin jyrkän kannan, niin kannattaa vaivautua lukemaan mitä lainauksen kohde on oikeasti sanonut. Lainaus on pitkä, mutta kopioimisen arvoinen:

It is not my place to tell people what to believe. But I know that we are making a horrendous mess of this planet, and I do not have faith in some supernatural intervention putting it right: No second coming; No helping hand from on high; No last minute redemption.

I caught my first butterfly when I was four, and started recording peppered moth forms when I was 10. I am getting old, and have spent my life in scientific enquiry and discovery. And it has been a great life!

Until now, for instead of the vision of a world made better by the appliance of science, I see a future of ever-increasing global problems. I probably won't see the worst of what's coming - but I fear for my children, who will face escalating problems of climate change, over-population, pollution, starvation, disease and conflict. And for their children and grandchildren, I have little optimism.

We need to address global problems now, and to do so with any chance of success, we have to base our decisions on scientific facts: and that includes the fact of Darwinian evolution.


Evoluution fakta ja olematon pelastus eivät liittyneet toisiinsa. Majerus selvästikin tarkoitti, ettei maailmaa kohtaaviin ekologisiin ongelmiin kannata odottaa pelastusta ylhäältä. Pelastus on ihmisten vastuulla.

Muuttaako Wells tekstiään ja korjaa tekemänsä virhetulkinnan? Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin vastaus on 'ei'.

2 comments:

Anonymous said...

Sinulle piti selittää se "CM eri lehti kuin JoC" KOLME kertaa ennen kuin suostuit myöntämään virheesi. Ja olet kova hyökkäilemään henkilöitä vastaan eli turvautumaan ad hominem argumentointiin, mutta itse asioista sinulla ei tunnu olevan paljon mitään sanottavaa. Miksiköhän?

Paholaisen Asianajaja said...

Mutta onko Wells mielestäsi siteerannut ihan korrektisti Majerusta?