30.4.08

Wanted: Yliopistoehti 3/08

Matti Leisola karjahtelee bloginsa välityksellä, sillä tieteellinen eliitti ei suostunut julkaisemaan hänen vastinetta Yliopisto-lehdessä.

Yliopisto nro 3/08 sisälsi Aki Petteri Lehtisen kirjoittaman Ei huolta luomisopista-artikkelin. Haluaisin lukaista sen, mutta ainakaan lehden verkkosivuilta en heti onnistu sitä löytämään.

Jos saan tekstin jostain käsiini, voin voisin kommentoida enemmän Matin vastinetta. Olen valmis antamaan vastapalvelukseksi jonkun kirjoistani. Jos olet valmis lähettämään minulle tämän Yliopisto-lehden, niin lähetä mailia diabolieh [@] yahoo.com

Jehovan todistajat: "Lapsia ei saa käännyttää"

Jehovan todistajat ovat tuoneet ilmi kantansa siitä saako lapsille saarnata. Ei saa:

Flunssasta toipuva turkulainen yhdeksänvuotias poika oli ensimmäistä kertaa päivän yksinään kotona. Oven taakse tuli kaksi, ainakin pojan silmissä iäkkäämpää rouvaa. Naiset tiedustelivat, ovatko pojan vanhemmat kotona. Pojan isä kertoi Turun Sanomien mielipidesivulla (TS 25.4.), että kielteisen vastauksen saatuaan naiset olivat aloittaneet uskonnollisen käännytystyön. - Edustajamme on mennyt nyt liian pitkälle. Meillä on ohjeet, ettei lasten kanssa ruveta puhumaan, se ei ole sopivaa. Lasten uskonnollinen kasvatus kuuluu lasten vanhemmille, Jehovan todistajien rekisteröidyn seurakunnan johtokunnan jäsen Kauko Haapanen kertoo.


Kyseessä oli varmasti tavallista hardcorempi JT-pari, joten ei ole syytä tuomita kaikkia jehovan todistajia. Lapsi ei saanut helpolla unta kuunneltuaan mummojen puheita vedenpaisumuksesta, hukkumisesta ja Jumalan kostosta. Isä on kieltänyt jehovan todistajia tulemasta enää heidän ovelleen.

"Jos perhe ei halua, että heidän tykönään käydään, me kunnioitamme perheen kantaa ja näkemystä," jehovan todistajien tiedottaja Unto Meriläinen lupaa.

Tietenkin toivoisin, että he soveltaisivat samaa etikettiä kuin klassiset vampyyrit: kotiin tullaan tekemään kontaktia vain jos kutsutaan.

Sitten on tämä toinen lapsiin liittyvä uutinen: 74-vuotias seurakunnan esivalvoja on tuomittu neljän lapsen hyväksikäytöstä. Tekijä ja uhrit kuuluivat jehovan todistajiin. Miehen korkean aseman ja kunniallisen maineen takia syytöksiä ei heti otettu todesta, olihan mies niin lapsirakas. Mies erotettiin jehovan todistajista heti kun syytökset varmistuivat todeksi.

29.4.08

Uusiks meni, pojat

Kiinassa osataan olla perfektionistejä. Siellä rakennettiin kaksi vuotta yhtä monumenttia lentokentälle. Hinnaksi tuli kaksi miljoonaa yuania, eli 286´000 dollaria. Valitettavasti paikallinen varapormestari näki monumentin pari päivää ennen virallista paljastustilaisuutta.

Hän ei tykännyt sen väristä.

Monumentti tuhottiin ja mediaa kiellettiin uutisoimasta. Toinen temppu onnistui.

Sylvia Browne ja 9/11 terrori

StopSylviaBrowne.com, Robert S. Lancaster on koonnut ne Sylvia Brownen väitetyt ennustukset ja selitykset jotka liittyvät syyskuun 11. 2001 tapahtuneisiin kauheuksiin. On jälleen aika käynnistää käännöskone!

Heti aluksi tehdään selväksi, ettei Sylvia ennustanut tapahtunutta. Vuosiennusteet vuosille 2001 tai edes 2000 eivät mainitse iskuja. Sylvian ennustukset seuraavalla sadalle vuodelle eivät mainitse iskuja. Vain pari viikkoa ennen syyskuun 11. ilmestynyt uutiskirje ei mainitse iskuja. Lähin ennustus liittyi politiikkaan: "There will be more scandals this year in the House and Senate. A big cleanup will occur." Tuon voisi tehdä vuosittaiseksi ennustukseksi, tai oikeastaan itsestäänselvyydeksi. Syyskuun 3. päivä Sylvia oli Larry King Live-ohjelmassa, mutta ei maininnut mitään iskuihin liittyvää.

Päivä iskujen jälkeen Sylvian sivuille ilmestyi seuraava teksti:

Sylvia has been given the following information regarding the attack:

Osama bin Laden and another group is behind the attack;

Be aware of "Triad of Jordan" and "Palestinian Republic of Bundi";

A weapon or bomb known as the "Z" was involved with the aircraft;

Two names to watch for (phonetic spelling) - Mohammed Karema and Zehar Mentusi.

Sylvia did not get advance warning because she is not omniscient. Her list of predictions in 1999 warned of terrorism, but clearly the timing was wrong. Please pray for the wellbeing of the victims and their families, and focus your anger on helping other people rather than seeking revenge.


Vuoteen 1999 liittyvä ennustus mainitsee terrorismin, mutta sen mukaan sitä tapahtuisi Floridassa ja Lontoossa. Eli sekä ajoitus, että paikka, olivat väärin. Sylvia ei ole kaikkitietävä, mutta ei mikään ennustajakaan. Mikään muukaan ilmoituksen antama informaatio ei ole hyödyllistä. Heti iskujen jälkeen media arveli, että taustalla olisi Osama bin Laden. Muut Sylvian mainitsemat nimet eivät ole vieläkään saaneet yhteyttä iskuihin. Jos ne olisi saatu yhdistettyä, niin Sylvia varmasti mainostaisi asiaa. Ilmoituksen perässä oli mainos Sylvian tulevasta risteilystä Välimerellä.

Mutta jotain parempaa oli tulossa. Kun Sylvia joutui selittelemään miksei hän nähnyt aikakauden traagisinta ja merkittävintä terrori-iskua USA:n maaperällä, niin hän tuli sanoneeksi mielenkiintoisia asioita.

MSM Live Chat, Lokakuu 30., 2001

Juontaja kysyy Sylvialta mitä on tulossa iskujen jälkeen.

Sylvia Browne: I've addressed this at some of my lectures, as horrendous as it was, those people charted to come down at this time. They were to sacrifice to make us more cohesive and patriotic. We were getting too complacive and smug. God didn't take them, they charted to come at this time.

Sylvian mukaan ihmisillä on valmiit "kartat" heidän elämiä varten. Kaikki merkittävä on jo päätetty ennen ihmisen syntymää. Näin piti käydä, on Sylvian vastaus tragedian syyksi.

Myöhemmin Sylvialta kysytään mitä hän tunsi ensimmäisenä Ground Zero-alueella.

Sylvia Browne: The first thing I was worried about, I have a lot of friends in New York that kept calling me worried that there were some restless spirits and they wanted relief. That's what I was more concerned about. Although I felt the tradegy, it's what we call an energy implant. The good news is, if there is any good news, I didn't feel anyone suffered. The people that came out suffered more than the ones that were lost.

Tyypillinen vakuuttelu siitä, että kaikki oli hyvin. Rakennuksesta hypänneet ihmiset eivät kärsineet. Savuun tukehtuneet ihmiset eivät kärsineet. Tomuksi jauheutuneet ihmiset eivät kärsineet. Juuri tällaisesta sanomasta ihmiset ovat valmiita maksamaan huomattavia summia, olkoon sanoma selvästikin väärä.

Seuraavaksi Sylvia häkellyttää kaikki jatkaessaan selittelyä.

Sylvia Browne: That's what I felt. I really didn't see it, that's what all the skeptics have said, "Why didn't you see it?" And if it's supposed to happen, you can't see it.

Ennustaja Sylvia Browne - joka verottaa valuuttaa ennustuksillaan - sanoo, ettei hän voi nähdä asioita jos niiden on tarkoitus tapahtua. Toistan, Sylvia sanoo, että hän ei näe asioita joiden on tarkoitus tapahtua.

Sylvia sanoo nähneensä kyseisenä viikkona vain tulta, mutta ei osannut yhdistää sitä siihen mitä New Yorkissa tapahtui. Tietenkin hän mainitsee tämän tuli-näyn vasta syyskuun 11. jälkeen.

Kirjassaan Book of Dreams, joka ilmestyi 2002 ja löytyy myös vaatimattomasta kokoelmastani, Sylvia mainitsee 9/11 useaan otteeseen.

In the week before, I kept dreaming about fire, but I kept thinking maybe it was at one of my sons' houses and just warned them both to be extra careful. I've done my share of agonizing over September 11, wishing that maybe somehow I could have kept even one of those people from going to work that day, or staying off an airplane. But that didn't happen, and I do have my own ideas of why that might be, which I'll go into momentarily.


Sylvia uskoo ihmisten elämien olevan valmiiksi määriteltyjä ennen heidän syntymää (eihän ennustus olisi muuten mahdollista), joten miksi hän haluaisi pelastaa ihmisiä siltä kohtalolta joka heille on määrätty? Aikaisemmin Sylvia on sanonut, että iskussa kuolleet eivät kuolleet turhaan, sillä heidän uhraus tehtiin "suuremman hyvän" takia.

28.4.08

Ben Steinin haastattelu

Expelled!-elokuvan stara Ben Stein vieraili Late Show with Craig Ferguson-ohjelmassa. Kansa sai kuulla järkyttävää puhetta:

"Darwinism doesn't explain how the planets stay in their orbits."

"His followers claim it explains everything including astronomy."

"Don't fire people because they say the planets do stay in their orbits because of something other than Darwinism."


Steinillä on aavistuksen hukassa se mitä evoluutioteoria (Darwinismi) oikein sisältää. Ehkä hänen muistikorttinsa olivat menneet sekaisin ennen nauhoitusta. Ymmärrän kyllä, että elämän synty sekoitetaan elämän kehitykseen, mutta planeettojen kiertoradat? GTFO! Nyt Stein näyttäisi kritisoivan koko "ateistista" tiedettä. Jos biologian yhdistävä teoria ja kosmologia nivotaan samaan kasaan, niin aika vähän jää "evoluutiokritiikin" ulkopuolelle.

Thunderf00t on koonnut parhaat palat ja tehnyt ruumiinavauksen Steinin puheista. Pahus. Stein ei sekoittanut muistikorttejaan ennen Late Show with Craig Ferguson-ohjelmaa. Hän oikeasti ajattelee, että Darwin liittyy jotenkin painovoimaan.

ERV muutti ScienceBlogiin

Abbie Smithin ERV-blogi katosi mysteerisesti netistä (Blogger on niiiiin ihana, luotettava ja varma). Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä pari innokasta fania onnistui kaivamaan netin pölyttyneistä kätköistä kaikki vanhat viestit. Abbie tulee jatkamaan Dembskin ja kumpp. tarkkailua ja tulee suoltamaan järkyttävän ala-arvoisia ja solvaavia viestejä heidän suuntaansa.

ERV

Kaleva korjailee

Kaleva.plus on huomannut saamansa palautteen. Sen seurauksena Detoxer kohtaa peräti kahden fiksun ihmisen valvoman kokeen. Nyt myrkynpoistajaa testattiin mahdollisimman yksinkertaisella tavalla:

Tiitolla käytössä olevaa Bionet Detoxer spa -laitetta kokeiltiin Kalevan testissä kahdesti. Ensin koehenkilön jalat olivat laitteessa. Toisella kerralla jalkojen sijasta veteen kosketti vain koehenkilön kädessään pitelemä veitsi.

Koetta olivat tarkkailemassa Oulun yliopiston kemian professori Paavo Perämäki ja tietotekniikan opettaja Jouni Kokkoniemi.

Molemmilla kerroilla laitteen suolavedessä tapahtui samoja muutoksia. Vedessä olevasta elektrodista levisi ruskeaa väriä, kunnes vesi oli hyvin tummaa. Muodostui kuplia, jotka haisivat kloorille.

Ilman jalkoja veden väri oli hieman tummempi kuin jalkojen kanssa, ja vaahtoa muodostui vähemmän. Koehenkilö tunsi jalkojensa virkistyneen.

Perämäki ja Kokkoniemi toteavat, että pienen testin perusteella laitteen vaikutuksista on vaikea päätellä paljoa. Varmaa on, että siinä tapahtuu elektrolyysi. Ruskea aine lienee elektrodista irtoavaa ruostetta. Sähkövirta vapauttaa elektrolyysissä suolavedestä kupliksi vetyä, happea ja klooria.


Tällä kertaa laitetta käyttävä ja myyvä Tiitto sanoo, että "laitteen elimistöstä veteen siirtämiä myrkyllisiä aineita on niin pieniä määriä, että niitä ei voisi paljain silmin havaita."

Viimeksi sama Tiitto kuitenkin totesi: "Joskus olen nähnyt asiakkailla todella paksua mönjää ja runsasta vaahtoa, mutta näin nuorella ihmisellä elimistö on vielä hyvin puhdas". Hän sanoi, että voimme konkreettisesti nähdä kuinka elimistö poistuu kamaa. Juuri se mönjä jota nähtiin vedessä sitä mitä poistettiin elimistöstä, tai ehkä ei sittenkään.

27.4.08

Bwana joen kynä iskee jälleen

Lukaisin Bwana joen uusimman kirjoituksen. Joel Kontinen lainailee Charles Darwinia juuri sillä tavalla josta DaveScot varoitteli. Dave on myöhemmin huomauttanut, että jostain syystä evankelisten kristittyjen joukosta on löytynyt avoimen rasistisia henkilöitä. Jerry Falwell oli armoton antievolutionisti ja samalla rasisti. Mutta takaisin tarinaan.

Olen jopa valmis auttamaan Kontista ja lainaan tähän Thomas Henry Huxleyta:

No rational man, cognizant of the facts, believes that the average Negro is the equal, still less the superior, of the white man. And if this be true, it is simply incredible that, when all his disabilities are removed, and our prognathus relative has a fair field and no favour, as well as no oppressor, he will be able to compete successfully with his bigger-brained and smaller jawed rival, in a contest which is to be carried out on by thoughts and not by bites


Vaikka olettaisimme, että kaikki evoluutioteorian alkuaskeleita ottaneet tutkijat olisivat olleet raivopäisiä rasisteja, niin miten se vaikuttaa evoluutioteoria pätevyyteen? Miten Darwinin rasismi vaikuttaa hänen tekemiin hypoteeseihin evoluutioteoriassa? Aivan, ei mitenkään. Luterilaisuus ei ole väärin siksi, että Luther oli rasisti.

Kaikesta huolimatta Kontinen onnistuu kirjoittamaan olennaisen asian: "Darwin ei keksinyt rasismia eikä juutalaisvainoja, mutta natsit osasivat käyttää hänen ajatuksiaan omiin tarkoituksiinsa."

Olen täysin samaa mieltä. Natsit todellakin käyttivät kaikkea mikä sopi heidän tavoitteisiinsa. Tämä johtikin loogisiin ristiriitaisuuksiin, mutta sillä ei ollut väliä ilmastossa jossa kaikki kritiikki käsiteltiin rautanyrkeillä ja työleireillä.

Vielä hauskempaa on huomata, että Dawkins on "joutunut myöntämään" ettei hän tiedä kuinka elämä on syntynyt. Kauheaa! Dawkins joutui toteamaan mikä on konsensus modernissa tieteessä. Tämä ei ole mikään jymypaljastus. Olen itsekin avannut väittelyn TJT:n kanssa toteamalla, että emme tiedä kuinka elämä on syntynyt. En ymmärrä miksi Dawkinsin sanomista markkinoidaan jotenkin "tunnustuksena." Tai tietenkin keksin yhden syyn. Se ei vain ole kovin mairitteleva IDeisteille.

Eräs yleisimpiä ongelmia näissä ID/kreationimi/evoluutio-kinasteluissa on tunnistaa peikot. Kuka on ihan aikuisten oikeasti vakavissaan ja kuka on sock-puppet, joka yrittää mustamaalata tiettyä osapuolta? En ole vielä päässyt johtopäätökseen asti Bwana joen kynästä-blogin kohdalla. Ehkä minun täytyy tottua siihen ajatukseen, että Suomesta löytyy enemmän kuin neljä kreationistia.

26.4.08

Salaliittojen sekavuus

Syyskuun 11. terroritekoihin liittyvät salaliitot eivät laannu millään. Aina jostain ilmestyy uusi keskustelija, joka toistaa samat "vastaamattomat kysymykset". Soppaa hämmentää myös itse salaliittoihin liittyvä osapuoli, Al-Qaida. Tietyt piirit salaliittoteoreetikoista uskovat, että WTC-iskujen takana eivät olleet mitkään rättipäät, vaan USA:n salainen hallitus. Toiset piirit tietävät, että iskujen takana oli oikeasti juutalaiset, eivätkä mitkään arabiterroristit. 

Nyt molemmat piirit saavat opetusta pätevältä taholta, itse terroristeiltä. Al-Qaidan kakkospomo on närkästynyt jopa Iranilaisille, jotka syyllistävät juutalaisia syyskuun iskuista. Iranilaiset vievät valheillaan kunnian niiltä pyhiltä sotureilta, jotka ovat kuolleet Suuren Saatanan vastaisessa sodassa:

One questioner asked about the theory that has circulated in the Middle East and elsewhere that Israel was behind the 2001 attacks on the World Trade Center and the Pentagon. Al-Zawahri accused Hezbollah's Al-Manar television of starting the rumor. "The purpose of this lie is clear — (to suggest) that there are no heroes among the Sunnis who can hurt America as no else did in history. Iranian media snapped up this lie and repeated it," he said. "Iran's aim here is also clear — to cover up its involvement with America in invading the homes of Muslims in Afghanistan and Iraq," he added. Iran cooperated with the United States in the 2001 U.S. assault on Afghanistan that toppled al-Qaida's allies, the Taliban.
Eli, jos USA:n hallitus oli iskujen takana, niin itse arabiterroristit valehtelevat, vaikka hallitus syyttää heitä iskuista. Jos iskujen takana olivat arabiterroristit, niin USA:n hallitus valehtelee. Tai ehkä molemmat valehtelevat ja iskujen takana olivatkin juutalaiset? Mutta silloin kiero Israel on jotenkin onnistunut huijaamaan molemmat osapuolet syyttämään iskuista muita kuin juutalaisia! Tai ehkäpä... et cetera ad infinitum.

Sana sunnuntaille: Orjahuutokauppa

Jouduin kauhistelemaan maailman menoa täällä Toijalassa. Kaupungin torilla järjestettiin orjahuutokauppa, aivan keskellä päivää suuren yleisön edessä. Paikallinen sanomalehti mainosti tapahtumaa perjantaina.

"Tarjolla hyviä, päteviä orjia mm. puutarhatöihin, ikkunanpesuun, polttopuuhommiin, [jne]"

Orjuutta markkinoitiin hyvillä arvoilla, sillä kaikki tuotto menee yhteisvastuukeräykselle. Lisäksi tempausta kuvataan "ainutlaatuiseksi elämykseksi." Orjia myyvät Akaan seurakunta/Diakoniatyö.

Näin salakavalasti meille on alettu markkinoimaan jo unohdettua pahuutta. Kun orjuuden kannattajat muuttavat viestiään tällä tavalla, niin ihmisten asenteet muuttuvat kuin huomaamatta. Onneksi olen juuri lukenut Marketing of Evil-kirjan. Sen avulla osaan nyt tunnistaa miten kamalia asioita voidaan muokata positiiviselta kuulostaviksi.

1) Orjuuden tuotto menee johonkin hyvään, joten mitä pahaa orjuudessa voi olla?

2) Orjahuutokaupan järjestää seurakunta, joten eihän tässä voi olla mitään pahaa?

3) Orjuutta esitellään leikkimielellä, mutta juuri näin sanoma jää ihmisten mieleen jonain muuna kuin uhkaavana asiana.

Seuraavaksi torilla voidaan järjestää rentohenkinen grillikauden avajaisseremonia; Kerettiläis BBQ.

25.4.08

Keskiajan juutalaisvainoista

Tieteen Kuvalehti: Historia (7/2008) kertoo juutalaisvainoista. Näin Expelled!-elokuvan levittämiän darwin-hitler-vihjailuden aikana on hyvä muistuttaa siitä miten juutalaisvainot ovat riehuneet Euroopassa vuosisatojen ajan ennen Darwinin syntymää. Ranska, Saksa, Englanti, Espanja, Italia ja Venäjä voivat ylpeillä pitkillä antisemitismiperinteillään. Juutalaisia vainottiin ennen kristinuskoa, mutta Historia muistelee juuri kristittyjen suorittamia juutalaisvainoja. Ranska aloitti toiminnan 1000-luvulla, kun Limogesin piispa käski juutalaisia joko ottamaan kasteen tai lähtemään. Samalla vuosisadalla paavi keksi aloittaa ristiretken, ja samalla pakkokäännettiin tai poltettiin juutalaisia. 

Tietenkin juutalaisia kutsuttiin takaisin Ranskaan, kun kuningas tarvitsi rahanlainaajia. 1300-luvun Saksassa juutalaisia syytettiin rutoista. Eristäytyneet juutalaisyhteisöt onnistuivat välttämään ensimmäiset sairastumisaallot, joten heitä epäiltiin sairauksian lähteeksi. Kokonaiset kaupungit "puhdistivat" itsensä juutalaisista. Surmaamiset loppuivat kun joku vihdoinkin huomasi, että myös juutalaisia kuolee ruttoon. 1100-luvulla Englanti oli vainoharhojen pauloissa. Juutalaisia syytettiin William-nimisen pojan murhasta. Pojan kuoleman ympärille rakentui kultti, joka huipentui lähes kaikkien Norwichin juutalaisten surmaamiseen vuonna 1190. Lopulta kaikki juutalaiset karkotettiin Englannista peräti 400 vuodeksi. 

Espanja kunnostautui inkvisitiollaan. Ennen 1400-lukua maa oli ollut muslimien hallussa, ja juutalaisilla oli suhteellisen hyvä oltavat aina kristinuskon saapumiseen asti. Kristilliset hallitsijat määräsivät pakkokäännytyksiä, mutta edes kääntyminen ei hellittänyt paineita. Entisten juutalaisten epäiltiin jatkava vanhan uskonnon harjoittamista. Maahan säädettiin uskonnonvapaus, mikä tarkoitti juutalaisten häätämistä maasta. Heidän täytyi lähteä ja jättää kultansa, hopeansa ja rahansa Espanjaan. 

Italian Venetsia sai kyseenalaisen kunnian olla ensimmäinen kaupunki, joka pakotti juutalaiset ghettoihin. Useat Espanjan häätämät juutalaiset pakenivat Italiaan, ja vainot alkoivat saapasmaassa. Paavi määräsi juutalaiset osallistumaan viikottain katoliseen messuun ja heidän piti pukeutua tavalla joka erotti heidät muista. Hmm. Puola oli niitä harvoja maita, jossa juutalaisilla oli ihmisoikeuksia. 

Ristiretkien aikana maa sai toimia juutalaisten turvapaikkana. Kaupankäynnin taitavat ja oppineet juutalaiset saivat suojelua. Juutalaisten tappamisesta seurasi kuolemanrangaistus. Puolan kuningas ei taipunut katolisen kirkon painostukseen vähentää oikeuksia. Eikä edes juutalaisten lapsia saanut kastaa kristityiksi ilman vanhempien suostumusta. Viekkaat kristityt lapsenvahdit kun kerkisivät kastamaan jos kukaan ei valvonut. Kaikkea tätä tapahtui ennen Charles Darwinin syntymää. Lisää juutalaisvainoista.

Pää ei kestä

DaveScotin yllättävät kirjoitukset houkuttelivat minua lukemaan tavallista enemmän Uncommon Descent-blogia. Ei olisi pitänyt.

BarryA on blogannut, eikä kyseistä tekstiä ole merkitty huumori-osastolle kuuluvaksi. Siksi minun täytyy olettaa, että se on tarkoitettu opetusmateriaaliksi.

BarryA on käynyt Israelissa. Hän vieraili Kapernaumissa ja näki kiven jonka pinnassa oli kuvioita. Daavidin tähteä ja muita koristekuvioita.

Paikalla ollut "ekspertti" väitti kivenkovaa(pun!), että kuviot ovat juutalaisen kivikaivertajan tekosia, kahden tuhannen vuoden takaa. Barry osoittaa kuitenkin olevansa valppaampi ja loogisempi olento: "Mutta," hän kysyy, "etkös sinä tiedemiehenä ole sitoutunut metodologiseen naturalismiin? Sinun selityksesi kivien jäljille on klassinen esimerkki 'aukkojen kivikaivertaja'-virhepäätelmästä, ja sinun pitäisi hävetä. Tieteen metodit vaativat, että suosimme naturalistista selitystä näille kuvioille, joten minusta näyttää siltä, että luonnollinen 'kuluminen' on paras hypoteesi. Todellakin, se on ainoa järkevä hypoteesi ellemme ole valmiita avamaan ovea IDiooteille."

Kuinka IDioottien selitykset sitten auttaisivat kyseistä "eksperttiä"? Ekspertti on käyttänyt omaa metodologista naturalismia selvittääkseen kuvioiden iän, tekijän ja varmasti myös tekijän historiaa. IDiootti voisi lisätä tätä informaatiota selvittämällä, että kuvio on älyn tuote. Eli ID ei toisi selitykseen mitään, mitä ekspertti ei jo tiennyt. ID loppuu siinä, missä tutkimus alkaa.

Jos tuntuu siltä, ettei vieläkään ymmärrä BarryA:n pointtia, niin ketjun kommenteista selviää mikä mättää:

Human bodies are natural entities, but human minds are not naturalistic causes. Minds cannot be observed at all; they’re causal efficacy must be inferred from the effects they produce. This is true with all minds other than your own–even other humans.


Ihmisten kehot ovat luonnollisia, mutta ihmisten mielet eivät ole naturalistia syitä. Emme voi havaita mieliä; niiden kausaaliset vaikutukset täytyy tulkita niiden tuotoksista. Voi jukra! En tiennyt rikkovani naturalistista materialismia aina kun ajattelen! Aikooko joku ihan vakavissaan väittää, että kun kelloseppä rakentaa kellon, niin on tapahtunut jotain yliluonnollista? BarryA väittää näin, joten yliluonnolisia asioita tapahtuu kun kokkaamme ruokaa, pyyhimme pepun tai juomme tuopillisen olutta.

24.4.08

Selfosophy

Tämä tuo mieleeni jotain, mutta en millään hahmota mitä...

Colbert Report rantautuu Britanniaan

LateShow UK-blogin mukaan Colbert Report alkaa pyörimään FX UK-kanavalla.

YLE, Maikkari, Sub ja Nelonen eivät vieläkään ymmärrä mitä tämä maa tarvitsee. Se tarvitsee Stephen T. Colbertia! Joudun kituuttamaan ComedyCentralin nettivideoilla. Kuka kantaa vastuun?

Imagine if there were no copyright

Yoko Ono on haastanut Expelled!-elokuvan tekijät. Syynä John Lennonin säveltämä Imagine-biisi, jota käytetään ilman lupaa. Tämä tuo lisää julkisuutta leffalle, mutta kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. Ei kannata miettiä vaikuttaisiko tämä asia mitenkään negatiivisesti tekijöiden maineeseen, siis siihen mitä siitä on jäljellä. Vaikeuksissa ovat Premise Media Corporation, C&S Production, LP ja Rocky Mountain Pictures. Voi olla että asia sovitaan rahallisesti ilman vierailua oikeussalissa.

23.4.08

Ateismin tietolaari

Cambridgen yliopisto on avannut sivuston, joka käsittelee laajalti ja perinpohjaisesti ateismia.

Investigating Atheism

Sivusto pyrkii asettamaan "uuden ateismin" historialliseen kontekstiin. Nykyisissä populaarijulkaisuissa olevan puheet ateismista eivät ole niin syvällisiä kuin ne voisivat olla. Cambridge yrittää luoda monimutkaisempaa keskustelua nykyisistä riidosta.

Toistaiseksi useimmat artikkelit ovat aika tynkiä. Yleensä niissä vertaillaan mitä Dawkins, Dennet, Harris tai Hitchens ovat kirjoittaneet kirjoissaan, tai tehdään yhteenvetoja ateismin periaatteista. Esim. Harris on valmis hyväksymään telepatian ja muita yliluonnollisia ilmiöitä, kun taas Dennet ja Dawkins mieltävät sellaiset ilmiöt osaksi uskontoa. Toivottavasti tekstit kasvavat tulevina kuukausina. Investigating Atheism ei vaikuta nuoleskelevalta ja omakehua harrastavalta. Luvassa on siis toimivaa kritiikkiä ateismia kohtaan. Nykyisellään sivusto on jo passeli tietolähde.

22.4.08

Kaleva-lehti ja humpuukin ylistys

Kaleva.plus tarjoaa artikkelin Detoxer-jalkakylvystä. Oikea sairaanhoitaja suorittaa Detoxer-laitteen esittelyn.

Tiitto kiinnittää rannekkeen ja erityisen pannan vyötärölle, ja käynnistää laitteen. Hän lisää veteen karkeaa suolaa ja muutaman minuutin kuluttua vesi alkaa värjäytyä kellertäväksi, sitten väri muuttuu ruskehtavaksi ja 20 minuutin kuluttua sammiossa lilluu tummanruskeaa, hieman vaahtoavaa mönjää.

"Herrajumala, en olisi ikinä uskonut, että minusta lähtee tuommoinen määrä kuonaa", tuumaa herra koehenkilö ihmeissään.

"Joskus olen nähnyt asiakkailla todella paksua mönjää ja runsasta vaahtoa, mutta näin nuorella ihmisellä elimistö on vielä hyvin puhdas", Tiitto kertoo ja nauraa, että taidettiin tehdä pojasta absolutisti, kun konkreettisesti näkee, että me todella olemme sitä mitä syömme, juomme ja hengitämme.


Nauru loppuu lyhyeen, jos sairaanhoitaja vaivautuisi edes kerran kokeilemaan muuttuuko vesi ruskeaksi ja sameaksi ilman jalkoja. Onhan asiaa kokeiltu, ja muuttuhan se vesi ruskeaksi. Nämä "mönjät" kun tulevat elektrolyysistä, eli laitteessa olevista metallipaloista. Väri on ruostetta. Ilkeät skeptikot ovat ottaneet näytteet vedestä ennen ja jälkeen "kuona-aineiden poistoa." Ihmisistä lähtee tajuton määrä rautaa, tai sitten rauta tulee itse Detoxer-laitteesta.

Detoxer-hoito maksaa 35 euroa, mutta onneksi sen ei luvata parantavan mitään tauteja. Kuitenkin, jokainen hoitoon laitettu euro on selvää haaskausta, ellei ole vankka placebo-fani (ei sen bändin).

Kiitokset Niina Haloselle vinkistä.

Britannian meediot pulassa

NewScientistin blogissa kirjoitetaan miten Britannian selvännäkijät, meediot ja spiritualistit ovat laatineet vetoomuksen. Nykyinen hallitus haluaisi poistaa vuonna 1951 laaditun lain, joka suojelee "aitoja" meedioita. Ihmiset ovat voineet haastaa raastupaan huijareita, mutta ammattilaiset ovat lain suojeluksessa. Joten mitä asiakas voi tehdä jos hänelle annettu tieto (joka tulee kuolleilta ihmisiltä) ei pidäkään paikkaansa? Jos meedio ei ilmoita antavansa palveluita vain viihdetarkoituksiin, niin hän on avoin kuluttaja-asiamiehen vierailulle. Toistaiseksi meediot voivat sanoa mitä ektoplasma suuhun tuo, veloittaa siitä käteistä, eivätkä he joudu vastuuseen.

Meedioiden järjestö antaakin ohjeita siitä miten heidän kannattaa markkinoida itseään:

To try and summarise this in a few words is difficult but it would seem that if any money or gifts change hands the spiritual worker is involved in a contract. As with any contract you are promising something in exchange for money or gifts. Thus the spiritual worker should choose their words carefully. It would seem that saying that it is a scientific experiment in which the outcome cannot be satisfactorily predicted is one way to stay within the legislation. Another is to class it as entertainment. The biggest problem of the regulations is the word ‘vulnerable’. It is extremely difficult to define vulnerability let alone work out whether someone who comes to you for a ‘spiritualistic’ (the government’s term – not ours) service is vulnerable. It could probably be argued that quite a few people who seek healing or mediums are vulnerable. In short, it would seem the changes in legislation are a minefield, not least because of the litigation culture that is now sweeping the UK.


Toinen vastaava järjestö taas ei protestoi jos hallitus menee poistamaan lain. Nyt meediot ovat tukkanuottasilla ja heittelemässä toisiaan kristallipalloilla:

The latest furore has exposed a split within Britain's 400 spiritualist churches, with the long-established Spiritualists' National Union (SNU) backing the changes and attacking the upstart SWA, founded four months ago. SNU spokesman, Minister Steven Upton, sought to disassociate his organisation from the new protest group, insisting it did not represent the views of mainstream spiritualists, a claim denied by SWA supporters.

Tietenkin kaikki yritykset saada meediot jonkinlaiseen hallintaan ja kuriin ovat "hyökkäyksiä heidän uskontoa vastaan." Varoitustarrat tietojen epäselvyydestä ja -luotettavuudesta eivät tee hyvään meedion imagolle. Heidän täytyy päättää kumpi on tärkeämpää: raastuvan välttäminen vai mielikuva luotettavuudesta.

Vielä on toivoa

Expelled!-elokuvan sanoma akateemisesta vapaudesta on hautautunut Darwin-Hitler propagandan alle. Vihjailut siitä, että Darwin keksi rasismin, antisemitismin, eugeniikan ja kansanmurhat ovat tietenkin [sensuroitu]un tyhmää läppää. Nyt olemme saaneet uskomattoman vahvaa todistusaineistoa ja logiikkaa noiden vihjailujen kumoamiseksi.

Aivan yllättäen tämä argumentaatio esitetään Uncommon Descentissä. Vielä järkyttävämpää on se, että sen esittää itse DaveScot. Siksi haluan tallentaa nämä legendaariset tekstit myös jälkipolville. UD:llä kun on perinteitä jotka tekevät historian tallentamisen vaikeaksi.

Ensin vakiokommentoija kirjoittaa:

If you do any serious searching, you will find that Darwin’s principles of evolution were foundational to both Nazis

Johon DaveScot jyrähtää näin:

Ridiculous. Darwin didn’t discover what could be accomplished through artificial selection. That’s been common knowledge for thousands of years. Darwin first asserted that selection takes place in nature (natural selection) and works the same way as does in artificial breeding of animals. He then extrapolated selection as something that explained not just variation between individuals of the same species but also explained the origin of new species. Attributing more than that to Darwin is either mistaken, uninformed, or dishonest.


Tämä on aiheuttanut spekulaatioita siitä, että joku on haksoroinut Daven tilin UD:ssä. Myöhemmin Dave jatkaa erikoista käytöstään:

There is no possibility that even if Expelled did nothing but document the road to the holocaust it would be anywhere near comprehensive. In the other place where I mentioned Godwin’s Law one of the other participants wrote a 700 page book attempting to connect Darwin to Holocaust and it remains unconvincing to many. Moreover it doesn’t even bother to mention that the eugenics movement in Germany was preceded by the eugenics movement in the United States. That’s a pretty big omission given the subject and detracts considerably from the integrity of the rest of the tome.

Bringing the holocaust into Expelled was nothing but gratuitous. It has no bearing at all on academic persecution of those who believe the universe has purpose and design. It all but destroys that message. Comparing the wholesale slaughter of many millions of people to perhaps hundreds of people losing their jobs trivializes the former in a lame to attempt to elevate the latter. People find that disgusting and virtually every review not authored by ID sympathizers focuses on it. Some reviews start off good to glowing but in the end wind up with an overall rating of “disgusting” because of the holocaust connection. To add insult to injury Expelled, by omission, conflates Social Darwinism with Biological Darwinism. The general public doesn’t know the difference. All they hear is Darwinism.


Kun toinen kommentoija vetelee yhtäläisyysmerkkejä Darwinin ja käsityksiin eriarvoisten rotujen välille, on DaveScot taas kuin toisesta ulottuvuudesta:

You mean like the anti-miscegenation laws in the United States dating back to colonial times that prohibited the marriage of blacks and whites? Perhaps the colonists were prescient and anticipated Darwinian theory 200 years before Darwin was born.

Kaikki tämä on aiheuttanut pyörtymisiä ja panikointia After the Bar Closes-foorumilla. Maailmanlopulla ei voi olla selkeämpiä merkkejä, mutta jotain vielä mysteerisempää on tulossa. Kun kolmas kommentoija StehpenB on lainannut valikoivasti Charles Darwinin Descent of Man-kirjaa, niin DaveScot sivaltaa aivan kuin pahin nettievolutionisti:

Now let’s not leave off the rest of what Darwin wrote immediately following the passage you quoted. I wonder, did you leave it out because of being misinformed, ignorant, or dishonet? I’ll accept your pleading guilty to any one of those. I prefer to think you’re merely uninformed though.

Ja Dave esittää olennaisen osan Darwinin tekstistä, jota StephenB ei esittänyt. Kyseessä on melkein sama kuin se kuuluisa lainaus Lajien synnystä, jossa Darwin kirjoiti silmän kehityksestä.

Itse William Dembski ilmestyy ihmettelemään menoa:

Dear Dave,

Was it a mistake for EXPELLED to address the connection between Nazism and Darwin? If I had done the film, I probably would have used that time to outline more clearly what ID is as a scientific and intellectual project. But the movie we have is the one we have. And in my view the connection between Darwinism and Nazism is stark. I realize that scholarship differs here. But if EXPELLED was going to wade into these waters, I’d say they did as good a job as could be done in 8 minutes. It’s a moot point whether 8 minutes was enough.


Johon DaveScot vastasi:

Bill,

Stuffing the positive evidence for ID into a 90-minute documentary is impractical too and the audience wouldn’t have understood much of it. I’ve been studying it for perhaps thousands of hours and I’m still learning more every day. That said, I’d have done a little more explantory work with the inner cell animation. People intuitively grasp the complexity of a machine and instinctively know that they don’t assemble themselves out of thin air, lightning bolts, and dirt. The problem here is it’s not in my nature to withhold criticism. 90% of Expelled is great. 10% of it is rubbish.

I’m not sure if positive evidence of ID was really necessary though. The theme is academic freedom of inquiry and the underhanded tactics being used to repress unpopular ideas. It’s a freedom of speech issue. If the shoe were on the other foot and creationists were the majority in academia like they are in the general public, and the creationists were the ones using the dirty tactics, I’d be out defending PZ Myers’ and Richard Dawkins’ right to a fair and open hearing to whoever chose to listen to them. Even though I vehemently disagree with them and consider them intellectual degenerates with IQs hardly greater than a turnip they still deserve the right to make their stupid case on a level playing field.


Nyt minun täytyy mennä nukkumaan ja pohtimaan olenko ollut unessa vai valveilla. Toivottavasti valveilla, ja toivottavasti DaveScot jatkaa valitsemallaan tyylillä. Loppuun vielä Daven aloittama ketju, jossa hän selittää enemmän tuosta Darwin-lainauksesta.

21.4.08

Surullinen tapaus teho-osastolta

ERNursey joutui todistamaan miten vauva kuolee äidin valintojen takia. ERNursey on - kuten nimestä voi päätellä - teho-osastolla työskentelevä hoitaja. Käännän hänen bloggauksen.

Vauva oli 9 kk vanha, ja huomattavasti alipainoinen, kun hänet tuotiin osastolle. Vauva oli luuranko ja kuolemassa.

Äiti oli tuonut pojan sairaalaan sen jälkeen kun naturopaatti ei onnistunut parantamaan. Jatkuva yskiminen teki mahdottomaksi ottaa riittävää ravintoa. Nääntyminen yhdistettynä leviävään keuhkotulehdukseen lyhensivät pojan iän todella lyhyeksi.

Hoitajat työskentelivät ahkerasti. Kaikki annetut hoidot eivät kuitenkaan auttaneet.

30 minuuttia elvytyksen jälkeen hänet julistettiin kuolleeksi.

Tällä pojalla oli hinkuyskä. Hänen äitinsä ei halunnut rokottaa häntä. ERNursey ei halua käsitellä sitä väittelyä. Kaikki jotka ovat nähneet lapsen kuolevan tai pysyvästi halvaantuvan ehkäistävän taudin takia tukevat rokotuksia.

------------

Jos äiti ei usko rokotteisiin, niin ainakin tarpeeksi ajoissa aloitettu antibioottikuuri pystyy helpottamaan oloa. Näin vauva kykenisi ainakin syömään jotain, eikä yskisi elämäänsä pois. Jos hänelle olisi annettu oikeaa lääketieteellistä hoitoa, niin tämä kuolema olisi voitu välttää. Toistaiseksi ei ole selvinnyt mitä kaikkea naturopaatti teki pojan terveyden eteen.

Expelled! ja kriittinen eka viikonloppu

PandasThumbissa kommentoidaan Expelled!-elokuvan ensimmäistä viikonloppua elokuvateattereissa. Elokuva onnistui saamaan 1,2 miljoonan dollarin edestä rahaa ensi-iltana. Koko viikonlopun saldoksi tuli vähän alle 3,2 miljoonaa dollaria. Uncommon Descentissä tätä pidetän hyvänä tuloksena poliittiselle dokumentille. En tiedä kuinka Expelled! pärjäisi tiededokumenteille. Toteutunut kassakoneen käynti ei kuitenkaan vastaa sitä mitä tekijät ja PR-firma odottivat. Steve Schmidt oli sanonut eräälle ennakkoyleisölle, että he odottavat n. 12-15 miljoonan saamista ekana viikonloppuna.

Viihdealan analyytikko onnistui ennustamaan paremmin:

I'm sure that there's an audience out there somewhere for this type of doc, but there has been very little "intelligent design" involved in marketing the movie. With a Total Aware of only 19 percent and a First Choice score of just 2 percent, Expelled will manage only $1 million-$3 million this weekend, and it will have a difficult time holding on to those screens. It's doomed to $5 million domestic in its theatrical engagements (survival of the fittest?), although a fair number of DVD copies may be sold in evangelical bookstores in the future.


Kaikesta kohusta, ruohonjuuritason ravistelusta ja mainonnasta huolimatta Expelled! ei saanut aikaan niin suurta huomiota kuin luultiin. Tavallisista tallaajista vain 19% tunnistavat elokuvan. Nykyinen menestys johtuneekin eniten poikkeuksellisen monesta elokuvasalista joissa elokuvaa esitetään.

20.4.08

Masturbaation vaaroista

Kaikkihan me tiedämme, että itsetyydytys on karmottava synti joka turmelee ihmisen. Se vie näkökyvyn, surkastuttaa selkärangan ja karvoittaa kämmenet. Modernissa maailmassa tällaista ajatusta tuetaan tieteellisellä näytöllä. Harmi vain, että se tieteellinen näyttö osoittaa ainakin miesten kohdalla itsetyydytyksen olevan terveellistä ja hyödyllistä eturauhaselle. Tämä tiedeuutinen pulpahti pinnalle pari vuotta sitten. Nyt eräs brasilialainen lääkäri on paljastanut salaisuuden: miesten itsetyydytys heikentää immuunijärjestelmää:

He said, men actually, when they live in sexual self-control and restraint, actually those hormones and those secretions are reabsorbed into the body, which stimulates the immune system of the male. This is a physician. He said that’s something that’s not often taught because the physician world is built up of a lot of men that don’t want to teach things like that because they don’t want to let people know that they can’t, you know, it’s really kind of a secret. He said we really don’t let that out as physicians.

… And I thought okay, now, think about, who are probably the most unhealthy people? Sexually addicted people. Physically unhealthy. You know, because first of all we’re not taking care of ourselves, we don’t feel good about ourselves. But we’re also possibly eliminating a source of our own immune system boosters. I mean it was very interesting when he said that.


Lääketiede ei halua paljastaa, että siementen villi kylväminen heikentää kehoa. Mutta jos asia on oikeasti näin, niin melkein kaikkien teinipoikien pitäisi olla teho-osastolla. Salatun tiedon mukaan siemenneste sisältää hormooneja ja eritteitä jotka imeytyvät takaisin kehoon siveissä ihimisissä, ja nämä itsehillintää osoittavat miehet saavat bonuksia kuntoonsa.

19.4.08

24 myyttiä ja väärinkäsitystä evoluutiosta

New Scientist räjäyttää pankin julkaisemalla netissä artikkelisarjan, joka on myös tuoreessa painetussa versiossa.

Evolution: 24 Myths and Misconceptions

Vaikka evoluutiolle kerääntyy näyttöä jatkuvalla syötöllä, mitä moninaisimmista lähteistä, se on monelle ihmiselle vieläkin epäilyttävä selitys. Evoluutio on parhaiten tunnettu, mutta huonoiten ymmärretty tieteellinen teoria, kirjoittaa Michael Le Page.

Väärinkäsityksiin kuuluvat mm.:

Kaikki on luonnonvalinnan tuottamaa sopeutumista.

Luonnonvalinta on ainoa tapa kehittyä.

Luonnonvalinta johtaa yhä suurempaan monimutkaisuuteen.

Evoluutio tuottaa ympäristöönsä täydellisesti sopeutuneita olentoja.

Evoluutio suosii aina lajin selviytymistä.

Sillä ei ole väliä ymmärtävätkö ihmiset evoluutiota.


Myytteihin lukeutuu:

Evoluutiota ei voi osoittaa vääräksi, joten se ei ole tiedettä.

Evoluutio on niin epätodennäköinen tapa tuottamaan monimutkaista elämää.

Evoluutio on täysin sattumanvarainen prosessi.

Mutaatiot voivat vain tuhota informaatiota, eikä luoda sitä.

Darwin on lopullinen auktoriteetti evoluutioteoriassa.

Bakteeriflagella on redusoimattomasti monimutkainen.

Evoluutio on ristiriidassa lämpöopin toisen pääsäännön kanssa.

Näissä riittää luettavaa.

Ja taas, osa 12

ABC 13-uutiskanavan laatujournalismi revittelee kristillisen koulun työntekijällä. LaVern Jordan on tarjonnut ilmaisia opintoja Parway Christian Schoolissa, kunhan vaan oppilaan äiti suostuu sekstailemaan hänen kanssaan. Ehdotus saatiin nauhalle. Jordania ei enää kuvailla koulun "henkiseksi selkärangaksi."

Parkway-koulu on ilmoittanut, ettei Jordanilla ole ollut yhteyksiä kouluun enää kolmeen viikkoon. He myös muistuttavat, ettei LaVern ole koulun perustaja. Ja paljastuksen tehnyt nainen saisi pyytää anteeksi koululle tuotetusta kärsimyksestä.

18.4.08

Helmiveneiden maailma

New Scientist, 5 april 08

Paleontologi Peter Ward kirjoittaa eräistä oudoimmista elävistä olennosita, Helmiveneistä. Uusimmat löydöt olennon lajikirjosta pakottavat muuttamaan käsitystä tästä elävästä fossiilista. Helmiveneen fossiileja on löydetty jopa 500 miljoonaa vuotta vanhoista kerrostumista. Eliö on pysynyt muuttumattomana satoja miljoonia vuosia. Kambrikauden meret olivat faunaltaan paljon erilaisempia kuin nyt sillä helmiveneet hallitsivat kaikkiai meriä, mutta jatkaa olemassaoloaan enää Australian ja Thaimaan välisillä vesillä. Nyt kun Nautiluksia on tutkittu enemmän, niitä on pantu röntgeniin ja niiden geenejä on vertailtu, on huomattu, että lajeja on paljon enemmän. Tutkijat ovat todenneet, että helmiveneisiin kuuluu kaksi ryhmää.

Allonautilus ja Nautilus ovat 90-luvulla ehdotetut jaot helmiveneille. Niiden geneettiset erot vahvistuvat käsitystä lajirikkaudesta. Perimän tutkimista on jatkettu ja näistä tutkimuksta on selvinnyt miten helmiveneet ovat vaeltaneet maailman merissä. Nykyisin elävät helmiveneet ovat levittäytyneet alunperin Uusi Guinean ympäristöstä, noin kaksi miljoonaa vuotta sitten. Tässä vaiheessa Allonautilukset haarautuivat päälinjasta ja aloittivat oman nopean kehittymisen. Pitkät vaelluksi tulivat yllätyksenä, sillä helmiveneiden ei luultu kykenevän matkustamaan niin pitkiä matkoja.

Uusi helmivenelajeja löydetään jatkuvasti, ja niiden elinpaikat osoittavat lajien olleen jatkuvasti kehityksen kourissa. Helmiveneet eivät siis ole katoamassa olevan lajin viimeinen varjo. Nautilus pompilius-lajista aiotaan luopua, sillä se käsittää kymmeniä omia lajeja. Eri riutoilla elää omia lajeja, mutta niitä ei vain ole vielä tunnistettu. Helmiveneiden tutkimunen on vasta alkanut. Paul Ward sanoo, ettei helmivenettä voi enää pitää esimerkkinä varsinaisesta elävästä fossiilista.

Expelled! ja arvostelut

Expelled!-elokuva on selvinnyt ensi-iltaan asti. Viikonlopun aikana ilmestyy varmasti monta harrastelijoiden kirjoittamaa arvostelua. Niitä odotellessa voi tarkistaa minkälaiset arvosanat Expelled! on saanut muualla:

Jeesus Kristuksen voimaan uskova Reasons to Believe-verkkosivu ei ole niellyt elokuvan sanomaa kakimatta. He eivät ole kirjoittaneet kokonaista arvostelua, vaan varovaisen arvion, sillä heidän asiantuntijansa eivät ole vielä nähneet lopullista versiota.
Nyt he ovat nähneet sen:


If science-minded skeptics indeed represent a mission field, then we should not come out shooting. EXPELLED seems to do just that. While an entertaining movie, its main thrust runs counter to RTB's mission of seeking to engage scientists in the scientific arena. Consequently, any endorsement of EXPELLED by RTB hinders our ability to spread the Gospel message to those we hope to reach.

Therefore, we ask all chapter members and volunteers to refrain from endorsing EXPELLED in any official way. This request does not extend to your personal interactions-only to any actions taken in association with or on behalf of Reasons to Believe.


Auts.

Chicago Tribune antoi Expelled!-elokuvalle yhden tähden ja haukkuu tekijöiden etiikan:


"Expelled" relies on the viewer's inability or unwillingness to wrestle with a complex corner of science, double-talking its way toward a "must be a miracle" solution to anything that science may not claim to have an answer for. Dismiss that for having no basis in fact, and you're infringing on "academic freedom."

That's not it at all, Ben. And really, when academia, the courts, the opinions of the educated have all weighed in on this subject on that "other side," who's the real monkey in this "debate"?


Ehkä Colorado Springs Independent-lehti tarjoaa enemmän tukea?

It's nuttiness right from the opening moments of Expelled: No Intelligence Allowed. Images of Nazi atrocities and the terrors of life behind the Berlin Wall are smugly deployed in an attempt to editorialize away basic scientific fact. In a saner universe, you could scoff at Stein and not give his nonsense another thought. But we don't live in that universe. We live here, where the religious insecurity of a scientifically illiterate populace is being twisted by people who certainly know better.


Ehkä StarTribune on objektiivisempi, vaikka antoi vain ½ tähteä neljästä:

A hard-core, fundamentalist bit of right-wing propaganda, "Expelled" slyly appropriates its style from liberal and left-wing sources, sending Ben Stein out to do deadpan interviews of a grab-bag of experts and wack jobs, while intercutting old movies, new animation and newsreel footage.

Typical of all propaganda, it also distorts language. The narration talks of "Darwinism" -- not evolution -- to make it sound like a dangerously secular cult; creationism is replaced by the more scientific-sounding "intelligent design." After an hour and a half, my faith in Darwin was shaken because, judging by what was on screen, we haven't evolved one blessed bit.


RottenTomatoes-sivusto antaa parhaillaan 8%-arvosanaa. Edit: 7%. Edit: 6%. Edit: 5%.

New York Times on asiallisella linjalla:

One of the sleaziest documentaries to arrive in a very long time, “Expelled: No Intelligence Allowed” is a conspiracy-theory rant masquerading as investigative inquiry.


Yhdysvaltojen epävirallinen Raamattu, eli TV-Guide on myös arvostellut elokuvan (1½/4):

But surely the film's greatest offense is the utter shamelessness with which it exploits the Holocaust, veering far off topic for a side trip to Nazi killing centers at Hadamar and Dachau in an attempt to tar Darwin with the old "Evolution led directly to eugenics and the Final Solution" brush. The camera's slow tracking shots through the death camps are followed by a similar creepy crawl through Down House, where Darwin wrote On the Origin of Species by Means of Natural Selection. None of this has anything to do with the validity of evolutionary theory or intelligent design, and only serves to point up how any theory can be used to justify evil ends.



CanMag on skeptinen Expelled!:n sisältämiä väitteitä kohtaan.

E-Online.com osaa kiteyttää kaiken olennaisen:

Review in a Hurry: A flunkout of a documentary, this features Ben Stein—still best known for his monotone "Anyone...anyone?"—advocating creationism, er, intelligent design, in science classrooms. Stein's credibility is blown on this poorly constructed diatribe, and you'd be smart to save your bucks.


Mutta E-Online näkee elokuvassa jotain hyvääkin:

The 180—a Second Opinion: If this preposterous flick stifles Stein's career, perhaps we'll finally be spared the Ferris Bueller shtick he's been milking for two decades.



Varmasti sekaan mahtuu myös ylistäviä arvosteluja. Ehkä jopa Answers in Genesiksen ja Discovery Instituten ulkopuolelta.

Kummittelua Italiassa

Turun Sanomat uutisoi oudosta kiistasta talon ostaneen perheen ja sen myyneen perheen välillä:


Italialainen perhe on päättänyt haastaa oikeuteen talonsa aikaisemmat omistajat, koska nämä eivät kertoneet, että siellä kummittelee. Gaetano Bastianelli ja vaimo Stefanie ostivat vuonna 2005 talon Keski-Italiasta noin 120 000 eurolla. Kalusteet sisältyivät kauppaan.

Pariskunta ei kertomansa mukaan ollut tiennyt, että talo oli rakennettu käytöstä poistetun hautausmaan lähelle, eikä sitä, että asunnosta oli manattu pahoja henkiä ulos 1970-luvulla.

Jotkut eivät opi

Kaikki alkoi siitä, kun skientologit yrittivät poistaa sitä outoa Tomppa Cruise-videota netistä. Siis yhden oudon videon poistamisesta.

Siitä alkoi Anonyymien puoliorganisoitu kampanja. Siitä alkoi maailmanlaajuiset protestit. Siitä alkoi myös lehdistön asteittainen herääminen.

Voisiko skientologiakirkko oppia virheistään?

Ei.

Nyt Youtubessa on lakkautettu tunnetuimpien ja pitkäaikaisten skientologiakriitikoiden tilit. Nyt Tory Magoon tili on tullut takaisin, mutta Xenu-tv on down.

Vaihtoehdot:

a) Anonyymit itkevät ja luovuttavat leikin.

b) Anonyymien määrä kasvaa ja protestit lisääntyvät.

c) Marcabian laivasto saapuu pelastamaan tilaneet.

17.4.08

Kreationistejä Helsingissä!

Linkki kuvaan.

Sain tietoa sähköpostiini (kiitos, R:lle), että Helsingissä Kolmen sepän patsaalla olisi kokoontunut ryhmä nuoria teologeja ja heidän joukossaan olisi ollut kreationisteja. He olivat laittaneet tuon kuvassa olevan plakaatin kansan ihmeteltäväksi. Sattuiko kukaan näkemään tätä porukkaa?

Keistä ajatellaan negatiivisemmin kuin ateisteista?

USA:n kohdalta vastaus löytyy täältä.

Kansan suosikkeja ovat paremmuusjärjestyksessä: Metodistit, juutalaiset, baptistit. Kolmanneksi huonoimpia ovat muslimit. Heitä enemmän haisevat ateistit, ja ämpärin pohjalla lemuavat skientologit. Tämä on parannusta ateisteille, jotka ovat yleensä viimeisiä.

Relativismin diktatuuri

George W Bush otti vastaan paavin. Halailun, ympäripyöreiden ylistysten ja uskonnon kehumisen sekaan mahtui ainakin yksi kommentti, joka nostatti 50% kulmakarvoistani.

"In a world where some no longer believe that we can distinguish between simple right and wrong, we need your message to reject this dictatorship of relativism."
- Presidentti Bush

Tuo on valitettavan yleinen väite. Uskonnolliset keskustelupalstat sisältävät sen kaltaisia edesottamuksia. Väitteen mukaan relativismi on automaattisesti toimimaton tapa selvittää mikä on oikein tai väärin. Väite on puhdasta hölynpölyä, jonka voi todeta hölynpölyksi vertaamalla maailman ei-relativistia moraaleja. Esim. tiettyjen vankkumattomasti Jumalaan uskovien mormonien ja muslimien mukaan moniavioisuus on ihan hyvä ja hyväksyttävä asia. He eivät relativisteja. Tiettyjen uskontojen mukaan yhtään ketään ei saisi tappaa koskaan, mutta toisten uskontojen (en mainitse nimiä) mukaan joitakin ihmisiä saa ja joskus täytyy tappaa. Kaikki tämä moraalinen variaatio siis sellaisten oppien välillä jotka eivät ole relativistia, vaan Ainoaan Oikeaan Moraalikoodiin perustuvia.

Relativismilla on omat ongelmansa, mutta ei kannata automaattisesti tuupata sitä sivuun objektiivisen moraalin edessä. Objektiivinen moraali on yhtä monipuolista kuin relativistinen.

16.4.08

Sylvia Brownen tarkkuus hakusessa

Kenellekään ei pitäisi enää olla epäselvyyttä siitä mistä paikasta Sylvia Browne repäisee ennustuksensa ja lääketieteelliset tietonsa. Robert Samuels on lähettänyt tarinansa StopSylviaBronwe.com-sivustolle.

Robertilla oli lymfoomaa (imukudoksen syöpä) sairastava ystävä. Hän oli seurannut sivusta kuinka sairaus eteni huonompaan suuntaan. Hän kuuli lääkärien antaman ennusteen jäljellä olevasta ajasta. Tämän sairaan ystävän puoliso halusi, että Robert kysyy Sylvialta miten potilaalle käy. Hieman vastentahtoisesti Robert kysyi asiasta. Robert kertoo Sylvialle kuinka huonossa tilassa potilas on ja kuinka vakavaksi syöpä on edennyt. Hän oletti Sylvian sanovan, että potilaalla on jäljellä voin joitain kuukausia.

Sylvia sanoi, että potilaalla on edessä rankka ja kivulias elämä, mutta syöpä paranee ja hän tulee elämään pitkän elämän.

Robert varmisti kysymällä uudelleen. Sylvia vahvisti antamansa ennustuksen.

Lymfoomaa sairastava kuoli kolme kuukautta myöhemmin.

Rober ymmärsi Sylvian olevan huijari. Hän lähti Sylvian perustamasta Novus Spiritus kirkosta.

15.4.08

"Jumala salli holokaustin"

Uskonnollisena vastapainona Expelled-elokuvan "Darwin johti Hitleriin ja holokaustiin" höpinälle, voidaan tarjota toista syytä holokaustille. Jumala halusi sen tapahtuvan, jotta juutalaisia rankaistaisiin kunnolla. Näin sanoi Chung Hwan Kwak.

"Judaism committed a historical sin in front of Jesus, so Jewish people experienced the Holocaust under Hitler. Without God's permission, would it really have been possible for Hitler to do such a massacre?"


Kwak on eräs Washington Times-lehden omistajista. Hän on myös Washingtonissa valtaa kahmivan Moon-häröilykultin arvovaltainen jäsen. Sun Myung Moon väittää olevansa uusi messias ja monet ovat samaa mieltä. Moon on myös todennut, että homot ovat "lantaa syöviä koiria." Hän perusti Unification Church nimisen kirkon. IDeistien kärkinimiin lukeutuva Jonathan Wells (kirjoitti Icons of Evolution-kirjan) on Moonin palvoja.

Tietenkin Unification Church tuomitsee holokaustin, joten joudumme vain toteamaan, että kyseisen kirkon sisältä voidaan julistaa ristiriitaista saarnaa.

Kanadalaisten tekemä kansanmurha

Pastori Kevin Annet saapui uuteen seurakuntaansa Port Albernissa vuonna 1992. Hän huomasi, että kaupunki on jakautunut kahtia. Intiaanit, eli alkuperäisväestö, ei suostunut tulemaan kirkkoon. Pari viikkoa saapumisensä jälkeen Annet vihki erästä paria reservaatissa ja kysyi heiltä miksi kaupunki on niin jakaantunut. Intiaanit kertoivat, että kirkko oli tapattanut heimon lapsia sisäoppilaitoksessa.
Kyseiset kuolemat olivat koko kaupungin tiedossa, mutta asiasta ei puhuttu. Annet päätti ottaa selvää maansa historiasta. Vuonna 1929 oli säädetty laki, jonka avulla kirkko sai oikeuden ottaa ei-kristittyjen intiaanien lapset. Eri arvioiden mukaan lapsia otettiin huostaan 100 000 - 250 000. Sisäoppilaitoksissa alaikäisten kuolleisuus oli n. 50 %. Ruumita ei luovutettu omaisille, vaan ne haudattiin joukkohautoihin, joita on löytynyt viime vuosina.

Annetin tekemät kysymykset ja haastattelut nostattivat tunteita. Hänet erotettiin virasta vuonna 1995. Annet jatkoi tutkimuksia kaikesta huolimatta, ja sai tappouhkauksia. Kanadan vaiettu kansanmurha on kuitenkin hiljalleen noussut esiin. Palkintoja voittanut dokumentti ja Annetin kirjoittamat kirjat ovat yhdistäneet intiaaniheimot. Kirkko ei vielä myönnä yhteyksiään lasten kuolemiin, mutta Kanadan hallitus on sentään pyytänyt anteeksi ja antanut korvauksia joillekin sisäoppilaitoksista selvinneille. Se ei riitä oikeutta hakeville.

Unrepentant on nähtävissä ilmaiseksi.

Lähde: Voima-lehti 03/huhtikuuta, 2008, Ristiretki kirkkoa vastaan, Jari Tamminen

Skientologian PR-painajainen Norjassa

Huonoja uutisia Norjasta. 20 vuotias Kaja Bordevich Ballo teki itsemurhan kaksi viikkoa sitten, 28 maaliskuuta, Ranskassa. Hautajaisissa selvisi, että hän oli saanut erään persoonallisuustestin tulokset juuri ennen kuolemaa. Kaja oli tehnyt internetissä olevan persoonallisuustestin. Tulokset saatuaan hänelle selvisi, että hän asettui asteikon huonoimpaan päähän, sanovat norjalaiset lehdet. Kyseinen persoonallisuustesti on skientologiakirkon OCA, eli Oxford Capacity Analysis, jolla ei ole mitään tekemistä Oxfordin yliopiston kanssa.

Kajan isä Olav Gunnar Ballo, joka sattuu olemaan kansanedustaja. Tämän takia Kajan kuolema on päivän puheenaihe Norjassa sekä nettiuutisten etusivuilla, ja varmasti leviää skientologiayhteyksineen maailmalle.

Tutkinta on vielä kesken Ranskassa ja uutta tietoa tulee lisää varmasti vielä viikolla.

14.4.08

Pahuuden markkinointia

Luin eilen Marketing of Evil-kirjan. Sen on kirjoittanut David Kupelian, joka toimii oikeisti-kristillisen World Net Daily-sivuston toimittajana. Mm. Chuck Norris kirjoittaa samalla sivustolla politiikasta ja uskonnosta.

Marketing of Evil, David Kupelian, 2005.

Kupelian on tyrmistynyt siitä millaiseksi Yhdysvallat on muuttunut meidän elinaikana. Maallistuminen jyllää, homoseksuaalisuus on vaarallisen hyväksyttyä, abortteja tehdään kuin liukuhihnalta, valtio ja kirkko pidetään erillään, jne. Eräs vähemmän pelätty uhka on tietenkin tatuoinnit ja lävistykset. Kupelian haastatteli entistä tatuointi-friikkiä joka on kääntynyt uskoon.
Kupelian noukkii ääriesimerkin vielä roikkumisesta, eli siitä kun ihminen vetää itsensä kattoon selässä olevista reistä koukkujen avulla. Toinen esimerkki modernin kulttuurin rappiosta saadaan "bug-chasing" ihmisistä. Kyseessä ei ole ötököiden metsästys, vaan halu saada AIDS seksuaalisesta kanssakäymisestä. Lisätään keittoon vielä itsensä viiltelyä ja vapaaehtoista amputaatiota. Tällaisilla esimerkeillä rakennetaan kuva uudesta Sodoma & Gomorra-showsta. Tietenkin lukijalle nousee kylmähiki ja ehkä jopa päivällinen kurkkuun. Kupelian käyttää tilaisuutta hyväksi ja toteaa kaiken tämän olevan seurausta jumalattomuudesta.

Se onkin hänen tarjoama vastaus kaikkiin kirjassa esitettyihin ongelmiin. Jeesus Kristus auttaisia parantamaan tämän sairaan maailman. Paluu juutalais-kristillisiin arvoihin auttaisi kaikkia. Tätä apua toistetaan jokaisessa luvussa.

Kirja ei kuitenkaan ole tuskallista luettavaa minun kaltaiselle liberaalille sekulaarihumanistille. Davidin äärilaidalla oleva näkökulma ja varmuus omaan asiaa kun onnistuu luomaan ihan viihdyttävää tekstiä, kunhan asenne on kohdallaan. Tämä kirja sopii niille, jotka pystyvät katselemaan Bill O'Reillyn ohjelman alusta loppuun. Muiden täytyy välttää Marketing of Eviliä. Usein kuulinkin Billin äänen kun luin kirjaa.

Hauskuus alkaa heti silloin kun Kupelian käsittelee kirjan alussa homoseksuaaleja. Homoseksuaalit ovat onnistuneet luomaan kulttuurin, jossa heidät hyväksytään osaksi ihmiskuntaa, eikä homoseksuaalisuutta sovi enää sanoa sairaudeksi (jollainen se Kupelianin mukaan on). Tässä on onnistuttu psykologisen sodankäynnin ja nerokkaan markkinoinnin avulla. Homoseksuaalit ovat ovelasti muuttaneet termistöä heitä suosivaksi. Homosexual -> gay, jotta seksuaalisuuteen viittava "tahra" pysyy piilossa. Ja homojen kamppailua kutsutaan "oikeuksien" tavoitteluksi, aivan kuin heiltä evättäisiin jotain olennaista. Näitä asioita ovat parisuhteen muodostaminen tavalla joka takaa samat oikeudet jotka avioliitossa pitäisikin olla. GBLT-liike on toiminut tehokkaasti. Kupelian tietää mistä he ovat löytäneet aikaa ja energiaa kaikkeen kampanjointiin:

"Multitudes of activists - with almost limitless time and energy to devote to advancing their agenda, largely unencumbered by any need to change diabers, pay for dental braces, or attend their children's soccer games, as do most heterosexual married people - have succeeded in their goal of transforming society. As public relations go, it's been an unqualified success."

Ongelmaan on ratkaisu, jota joku neropatti on ehkä kerinnyt vihjaamaan Kupelianille: antakaa homoille ja lesboille adoptio-oikeus, rahallista tukea lisääntymishoitoihin, jne. Sitten kun aktivisteilla on ne samat huolet lasten kasvattamisesta, niin voitte sulloa heidät takaisin kaappiin.

Marketing of Evil käsittelee myös sitä mitä kouluissa opetetaan viattomille lapsille. Valtion kouluissa ei enää kunnioiteta Jumalaa, eikä siellä opeteta lapsia kunnon kristityiksi (lue: evankelisiksi kristityiksi kuten Kupelian). Lapsista kasvatetaan sosialisteja. Lapsille tarjotaan ehkäisyvälineitä. Lapset altistuvat seksivalistukselle. Kupelian haikailee niiden alkuperäisten koulujen perään. Niiden joissa lapset opetettiin lukemaan, jotta he osaisivat lukea Raamattua.
Kupelian suosittelee vastalääkkeeksi sitä mitä hän ja vaimo ovat tehneet omille lapsille: kotikoulutusta. Näin vanhemmat voivat välttää "ateistinen koulujärjestelmän" ja varmistaa, että heidän lapsensa saavat oppia sellaiselta ihmiseltä joka oikeasti rakastaa heitä. Tai kuten hänen vaimo sanoi:

"I am these children's mother. Who has a better right to teach them than I?"

Kun vertaan sitä maailmaa jota Kupelian kauhistelee siihen millainen Amerikka oli vuosikymmeniä sitten, totean maailman muuttuneen paremmaksi paikaksi. Yhdysvallat on kehittynyt parempaan suuntaa, tai rappeutunut huonompaan, riipuen siitä kuka katsoo ketä.

13.4.08

Sana sunnuntaille: Nahkahousuiloittelu

Minulla oli erittäin hauskaa lauantaina. Näin natsimisuja nahkasaappaissa ja mustissa minihameissa. Massiivisia hakaristejä. Sieg heil-huutoja. Tunteellinen tulkinta Adolf Elizabet Hitlerin väärin ymmärretystä elämästä. Himokkaita mummeleita. Viihdyin näiden parissa yllättävän hyvin. Siksi suosittelen The Producers musikaalia niille jotka voivat vielä keritä katsomaan sen.

Vuosia sitten näin Mel Brooksin 60-luvulla tekemän elokuvan The Producers. Vasta 2000-luvulla musikaalin tekemisestä kertovan elokuvan musikaaliversio oli valmis. Eilen näkemäni versio ei jää kauaksi edeltäjistään. Viihdyttävyys on katossa, rytmitys on nopeaa ja näyttelijät osaavat hommansa. Komedia toimii, kun näyttelijät painottavat sanomaa oikeissa kohdissa kirosanoilla. Kaunistelua ei kaivata.

Tarinassa pallo lähtee vierimään, kun kovaonninen tuottaja Max Bialystock (Esko Roine) ja hänen hiirulaismainen kirjanpitäjänsä Leo Bloom (Antti Timonen) keksivät juonen, jonka avulla rikastua nopeasti. Rahoittajat houkutellaan sijoittamaan valtavat summat musikaaliin, josta tuottajat sitten suunnittelevat täydellisen flopin, jota ei esitettäisi yhtä esitystä enempää. Kaksikko etsii kaikkien aikojen surkeimman näytelmäkirjailijan Franz Liebkindin (Risto Kaskilahti), palkkaa ohjaajaksi järkyttävän lahjattoman Roger DeBri’n (Santeri Kinnunen) ja varmistaa, että kaikkia muitakin tuotannossa mukana olevia yhdistää täydellinen ammattitaidottomuus ja totaalinen mauttomuus. Näin saa alkunsa musikaalikatastrofi Kevät koittaa Hitlerille ja tuottajat jäävät laskemaan rahoja ja odottamaan murska-arvosteluja. Suunnitelma on takuuvarma, mutta yleisö yllättää, ja koskaan ei näköjään voi liikaa aliarvioida kriitikoiden makua…


Pientä purnaanista rajoitetusta tanssijamäärästä, mutta se täytyy kestää. Tämän isompaa produktiota ei saada tehtyä Suomessa. Oikeastaan tuo rajoittuneisuus sopii Producers-musikaalin tarinaan, sillä siinä kerrotaan huonoimmasta huonoimman musikaalin tekemisestä. Kaikki se mitä voisi kritisoida jää kuitenkin uhkean ruotsalaisnaisen varjoon. Ulla Inga Hansen Benson Yansen Tallen Hallen Svaden Swanson (Anna-Maija Tuokko) saa aikaan useammat seisovat suosionosoitukset.
Suomenkielinen versio on onnistunut laulujen sanoituksissa. Olen kuullut laulut englanninkielisinä, joten aina välillä päässäni pyöri englantilaiset sanoitukset ja suomenkielinen laulu meni ohi. Poliisien kohdalla käytettävä mansehuumori on varmaan ihan ok versio irlantilaisista.

Demoni vai tyttö?

Kuusivuotias Evelyn-tyttö tapettiin veitsellä. Kurkku oli viilletty auki ja kasvoissa sekä kehossa oli useita pistohaavoja. Vierestä löydettiin kuva Jeesuksesta, Mariasta ja Joosefista; joita oli myös käsitelty veitsellä. Murhaaja kuvitteli tytön olevan demoni. Murhaaja oli tytön oma äiti. Poliisi on haastatellut äidin ystäviä ja työtovereita, mutta kenenkään mielestä hänellä ei ollut ongelmia huumeiden tai mielenterveyden kanssa. Evelyniä on kuvailtu iloiseksi ja älykkääksi tytöksi.

Äidin mukaan pieni tytär sai yliluonnollisia voimia jostain, heitti hänet päin seinää ja puhui oudolla äänellä. Tällöin äiti nappasi veitsen ja tappoi tyttärensä.

En voi kommentoida enempää.

11.4.08

Voit olla Vaihtis, jos...

Orac on kaivanut esiin useiden eri tekijöiden väsäämän tärkeän tarkistuslistan. Sen avulla voit ottaa selvää siitä oletko Vaihtis (engl. altie), eli vaihtoehtohoitoihin vankkumattomasti luottava henkilö. Eli immuuni tieteelliselle näytölle ja päättelylle. Tässä muutama kohta pitkältä listalta:

- Jos uskot, että lääkärit, tiedemiehet ja lääkeyhtiöt juonivat salatakseen sinun suosikki vaihtoehtolääketieteen tulokset, voit olla vaihtis.

- Jos uskot, että "maksahuuhtelut" oikeasti poistavat sappikiviä sappirakosta ja poistavat myrkkyjä maksastasi, voi tolla vaihtis.

- Jos uskot, että kahviperäruiskeet ja runsaat porkkanamehukuurit voivat parantaa syövän, voit olla vaihtis.

- Jos esität väittämiä tuotteesta tai terapiasta joka "vahvistaa immuunijärjestelmää," "palauttaa tasapainon," "poistaa myrkyt maksasta," "puhdistaa suolen", tai "puhdistaa veren," voit olla vaihtis.

- Jos teet "tieteellistä" tutkimusta enimmäkseen verkkosivuilla joissa myydään "vaihtoehtolääkkeitä", voit olla vaihtis.

- Jos et millään tavalla voi myöntää, että perinteiset terapiat - mitkä tahansa perinteiset lääketieteelliset terapiat - voivat parantaa taudin, voit olla vaihtis.

- Jos uskot, että rokotteet eivät toimi, ne vahingoittavat immuunijärjestelmää, tai että ne ovat merkittävä syy autismiin tai muihin kroonisiin tauteihin, voit olla vaihtis.

- Jos käytät usein termiä "allopaattinen lääketiede" viitatessasi hyväksyttyyn näyttöön perustuvaan lääketieteeseen (varsinkin jos nostat nenäsi ylös tai virnistät kun sanot niin) voit olla vaihtis.

- Jos luulet, että HIV:n voi parantaa yrttisekoituksilla jotka "vahvistavat immuunijärjestelmää" olet vaihtis.

- Jos ajattelet, että luonnollinen on sama kuin hyvä, voit olla vaihtis.

- Jos olet joskus ostanut rannekkeen joka on ioninen.

Etc ad infinitum...

Ja taas, osa 11

Tällä kertaa Ja taas-palkinnon voittaa englantilainen piispa Michael Reid. Hän on armoton homoseksuaalisuuden tuomitsija, perinteisten perhearvojen puolustaja ja muutenkin mitä erinomaisin mies. Kommenteissaan hän on todennut, että homot ovat "likaisia pervoja" ja muslimit, buddhalaiset sekä muut vastaavat ovat "iljettäviä pakanoita".

Piispa Michael Reidillä on oma kirkko, jolla on tärkeä sanoma:

Building on the foundation of our biblically based family ethos, and our focus on miracles, healing and faith, the church expands under God-anointed leadership. With the Word of God as our touchstone, we are a voice to the nations through evangelism, education and excellence.


Mutta mies on kuitenkin voittanut Ja taas-palkinnon. Se napsahti avioliiton ulkopuolisesta suhteesta. Reid on eronnut tehtävistään ja pahoittelee aiheuttamaansa surua.

Lahkoilua Teksasista

Suhteellisen tuore tapaus Teksasin osavaltiosta on aiheuttanut meteliä blogeissa. Moniavioisuutta ylläpitävä uskonnollinen kommuuni joutui ratsian kohteeksi. Yksi suljetussa ympäristössä kasvanut tyttö onnistui saamaan käteensä vieraan ihmisen kännykän ja soitti poliiseille. 16-vuotias tyttö väitti, että häntä on lyöty ja raiskattu. Tutkimusten alkuvaiheessa alkoi leviämään juttuja, joiden mukaan patriarkaalisessa yhteisössä miehet menevät naimisiin alaikäisten tyttöjen kanssa. Tietenkin avioliittojen kaunis konsummaatio suoritettiin kunniallisesti temppelin omassa siunatussa vuoteessa. Näitä lapsia kasvatetaan puberteetista lähtien valmistumaan seksiin 50 v miesten kanssa. Ratsiassa on toistaiseksi löydetty yksi 16-vuotias tyttö jolla on omia lapsia.

Poliisi vei turvaan 416 lasta. 139 naista lähti vapaaehtoisesti. Tietenkin yhteisön vanhin Merril Jessop on protestoinut ja verrannut poliisin toimia siihen mitä tapahtuu Venäjällä ja Saksassa. Poliisi on hajottanut perheitä. Tämän lisäksi nämä jumalattomat sortajat häpäisivät pyhän temppelin, sillä lahkon oppien mukaan uskon ulkopuoliset eivät saisi astua sisään valkoiseen temppeliin. Jotkus lahkon jäsenet ovat valittaneet, että heidän uskontoa vainotaan.

Yhteisön profeettana pätee Warren Jeffs. Hän on avoimen moniavioinen ja pisteenä iin päälle Warren on joutunut linnaan. Syynä avunanto 14-vuotiaan tytön raiskaukseen. Warren on parhaillaan Arizonassa suorittamassa tuomiota insestiin liittyvistä rikoksista. Kaikin puolin mainio herrasmies, eikä siis ihme että Jumala ilmoittaa tahtonsa suoraan hänelle.

Tietenkin tähän tulee kollektiivinen protestointi muilta uskonnoilta. Warren Jeffs on joku hullu, jotka käyttää hyväksi alaikäisiä ja uskontoa. Hän tulkitsee väärin pyhiä opetuksia. Tästä seuraa kuitenkin melko itsestäänselvä kysymys:

Mistä tiedämme, että Warren Jeffs ei saa sähkeitä Jumalalta, mutta esim. paavi (tai kuka muu tahansa) kyllä saa?

Simpsonit haitallisia lapsille

Venezuelalainen tv-asema joutuu muuttamaan ohjelmatarjontaansa, kun huolestuneet vanhammat ovat valittaneet aamulla pyörivästä piirretystä. Simpsons on liian häiriintynyttä menoa pienille ihmisille ja "ohjelma on vastoin poikien ja tyttöjen hyvää kasvatusta", kuten netissä on uutisoitu. Ei ihme, sillä sarjassa Homer kuristaa jatkuvasti omaa poikaansa. Lisäksi perheenpää on usein juovuksissa ja sanoo uskonnonvastaisia asioita: "I wish God was alive to see this" jne.

Tämän vaarallisen piirretyn tilalla on alettu esittämään jotain paljon rakentavampaa ja opettavaisempaa sarjaa.



BAYWATCH!

Kyllä! Bikinimisuja juoksemassa hiekkarannalla. Hidastettuna. Toki meidän pitäisi miettiä miten lapset kestävät David Hasselhoffille altistumista.

Nyt minusta tuntuu, että lapsuuteni on valunut hukkaan. Vaikka eihän Tohtori Sykerössä ja Uppo Nallessa mitään vikaa ollut.

10.4.08

Expelled! mahdollisesti pulassa myös lakituvassa

Tekijänoikeudet voivat hankaloittaa Expelled!-elokuvan mainetta entisestään. ERV:n blogissa on kopio avoimesta kirjeestä, jossa huomautetaan Rampart Median käyttäneen XVIVO yhtiön valmistamaa tietokoneanimaatiota pohjana Expelled!-elokuvassa olevaan vastaavanlaiseen animaatioon.

It has come to our intention that Premise Media and Rampant Films has produced a film entitled “Expelled: No Intelligence Allowed,” which is scheduled for commercial release and distribution on April 18, 2008. To our knowledge, this film includes a segment depicting biological cellular activity that was copied by computer-generated means from a video entitled “The Inner Life of a Cell.” XVIVO holds the copyright to all the models, processes, and depictions in this video, and has not authorized Premise Media or Rampant Films to make any use of this material.


Ehkä tämä on vain sapelien kalistelua ja osoittautuu aivan turhaksi huoleksi. Expelled!-tekijöiden reaktiot kirjeeseen paljastavat mitä on oikeasti tapahtunut. Sitä odotellessa...

9.4.08

Expelled! ja FoxNews

Kun konservatiivisuudestaan tunnettu FoxNews pääsee arvostelemaan kreationistien tekemän Expelled!-elokuvan, niin tulos ei ole sellaista mistä Ben Stein tykkää. Elokuvakriitikon mielestä Steinin ura voi päättyä 18. päivä, kun Expelled! saa ensi-iltansa. Elokuvaa kuvaillaan huolimattomaksi, huonosti tehty ja hieman tylsäksi. Stein on kuulemma joko hullu tai pelkästään dollarin perässä ja sen takia valmis sanomaan mitä tahansa. Kreationismi ja ID ovat kriitikon mielestä huonoa tiedettä, jos sitäkään. Darwinismin ja natsien välinen yhteys ei toiminut. Kriitikko ei voi käsittää miksi Stein on mukana tällaisessa tekeleessä. Auts.

Lisäksi FoxNews huomioi, että Expelled! saa näytöksiä vain maaseudulla ja köyhissä lähiöissä. Vain yksi teatteri esittää Expelled!-elokuvan New Yorkissa. Koulutetummat kansat eivät ole sen kohdeyleisö.

Synteettinen luonnonvalinta on tulossa siruihin

Pakko tehdä taas käännöstyötä tällaisesta asiasta:

Darwinsiru mahdollistaa molekyylien nopean kehityksen.

Tutkijat ovat luoneet automaattisen laitteen, joka kehittää biologisia molekyylejä sirun sisällä. Sirussa on satoja pieniä kammioita.

Tätä sirua voidaan joskus tulevaisuudessa käyttää molekyylien tai peräti solujen kehittämisessä saasteiden havaitsemiseen.

Kehittämisessä otettiin eräs ligaasin muoto joka ei ole kovin hyvä tunnistamaan RNA-molekyylejä, ja sitten se sekoitettiin RNA-altaaseen. Sen annettiin kopioitua hetken aikaa, jonka jälkeen tutkijat asteittain vähensivät altaassa olevien RNA-molekyylien määrää. Tämä tarkoitti sitä, että vain tehokkaimmat ligaasikopioitujat selviäisivät.

Kaikki reaktiot tapahtuivat pienen pienessä kammiossa tämän "evoluutiosirun" sisällä. Kun tietty tehokkuudentaso oli saavutettu, pieni automaattinen pumppu imi pienen määrän sisällöstä ja ruiskuttaa sen uuteen kammioon. Tämä aloittaa uuden valintatapahtuman.

70 tunnin ja miljardien monistumisien jälkeen, Brian Paegelin ryhmä lopetti reaktiot ja analysoi viimeiset erät. Molekyylit kykenivät löytämään ja kutomaan kasaan RNA:ta 90 kertaa tehokkaammin kuin aloituserässä olleet molekyylit.

Nyt he aikovat suunnitellan sirun, joka pystyy tekemään jotain muutakin kuin vain parantamaan olemassaolevaa ominaisuutta. Uusia kemiallisia ominaisuuksia tuottava Darwinsiru toisi mainetta ja kunniaa.

8.4.08

Anonyymit iskevät pian

Kolmas maailmanlaajuinen mielenosoitus järjestetään lauantaina. Suomen anonyymit kokoontuvat Tikkurilan torilla osoittamaan mieltä skientologiakirkon rikoksia ja Disconnect-käytäntöä vastaan. Skientologiajärjestössä ei siedetä kritiikkiä. Jos joku sukulainen erehtyy kysymään tarpeeksi monta väärää kysymystä tai osoittaa suoraan olevansa eri mieltä joistain Lafayette Ronald Hubbardin opeista. Tällainen kriitikko nimetään SP:ksi, eli supressiiviseksi, ahdistavaksi, henkilöksi. Häneen ei saa enää ottaa yhteyttä millään tavalla. Kun oppi ei kestä kritiikkiä, pitää oppineet eristää kritiikistä.

Tämä käytäntö hajottaa perheitä. Anonyymit yrittävät tukea ja auttaa niitä ihmisiä jotka ovat joutuneet kärsimään skientologiakirkon taktiikoista. Alustavien tietojen mukaan useat entiset skientologit ovatkin astuneet esiin ja antaneet arvokasta tietoa. He ovat anonyymien joukossa lauantaina.

Tällä kertaa skientologiakirkko tulee varmasti käyttämään samoja temppuja kuin marraskuussa. Palkattuja yksityisetsiviä jahtaamassa anonyymejä. Videokameroita anonyymien taltioimiseksi. Autojen varjostamista. Hauskassa episodissa tuollainen skientologien yksityisetsivä häädettiin mielenosoituksesta poliisien toimesta, sillä hän kantoi asetta povitaskussaan. Jos mielenosoituksissa nähdään aseita, niin ne tulevat sinne skientologien toimesta. Mielenosoituksen jälkeen skientologit onnistuivat tunnistamaan pari anonyymiä. Yksi saatiin peräti pidätetyksi, mutta syytteet eivät kestäneet päivänvaloa. Miestä ei voi yhdistää mihinkään terroristijärjestöön. LAPD ei tykkää asiasta ja on alkanut ottamaan skientologeihin kohdistuvat syytökset tosissaan. Veronmaksajat eivät tykkää, että heidän rahojaan käytetään tällaiseen. Niin tai näin, skientologiakirkko on ampunut itseään jalkaan. Näin on tapahtunut jatkuvalla syötöllä.

Skientologiakirkon ongelma on siinä, ettei se ymmärrä anonyymin koostumusta. Anonyymi on vain kollektiivinen käsitys. Sitä ei hallita tai estetä hyökkäämällä yksittäisiä anonyymejä vastaan.

Pojat leikkii rekoilla, tytöt nukeilla

Stereotyyppiset käsitykset pojista ja tytöistä ovat selvät. Pojat leikkivät poikien leluilla, tytöt nukeilla. Tätä on kritisoitu mm. siksi, ettei poikia ja tyttö saisi ehdollistaa sukupuolirooleihin. Sosiaaliset tekijät määräisivät millä pojat ja tytöt haluavat leikkiä. Asiasta on kiistelty monella areenalla.

Tutkijat ovat havainneet, että ihmisillä voikin olla puhtaasti biologinen syy sille, että sukupuolet suosivat tiettyjä leluja. Reesusapinoiden avulla havaittiin, että koiraat riehuvat lelurekkojen ja muiden vauhdikkaiden lelujen kanssa, kun taas naaraat leikkivät mieluummin nukeilla. Apinoille ei mainostettu leluja, eivätkä ne joutuneet vanhempien mielipiteiden kohteeksi. Tietenkin sosiaaliset tekijät vaikuttavat ihmisillä siihen millä pojat rikkovat naapureiden ikkunat, mutta taustalla on kuitenkin luonto. Tutkijat huomauttavat, ettei tuloksia kannata tulkita liian merkittäväksi.

Sub: Piiri

Nyt Suomessakin aletaan tuottamaan paranormaaleihin aiheisiin liittyvää huviohjelmaa.

Piiri

Tapahtuuko kotonasi selittämättömiä asioita? Tai tiedätkö paikan, jossa kerrotaan kummittelevan?

Piiri-ohjelma kertoo paikoista, joihin liittyy outoja tarinoita ja selittämättömiä tapahtumia.

Etsimme näitä paikkoja, sekä ihmisiä jotka ovat valmiita keromaan meille tarinansa näistä paikoistaJos sinulla on selittämättömiä kokemuksia, kerro niistä meille.

Tulemme meedion kanssa paikan päälle katsomaan ja kertomaan, mitä hän tilassa näkee ja kokee.Ota yhteyttä ja kerro kokemuksistasi:

info@vandermedia.fi


Jos näin eilen oikein, niin kameraryhmä on kerinnyt kiertämään jonkun vanhan maalaistalon ympäristössä täällä Suomessa. Valitettavasti telkustani oli äänet pois, sillä kuuntelin musiikkia. Onnistuiko kukaan näkemään ohjelman mainosta Subbarilta?

Edistystä Afrikassa

Tansanian presidentti Jakaya Kikwete pelaa uhkarohkean kortin. Hän tuomitsee oman maan noitatohtorit. Aiheena niinkin yhdentekevä asia kuin albiinojen tappaminen, jotta heidän elimissä piilevät taikavoimat saadaan hyödynnettyä. Albiinojen elimet auttavat liiketoimissa ja kansan mukaan tuovat onnea myös kalareissuille. Presidentti Kikweten mukaan albiinojen tappamiset ovat häpeäksi maalle. Skepsismi voi levitä maassa, jos se on jo kerinnyt tartuttamaan presidentin.

7.4.08

God is not great

God is not Great: How Religion Poisons Everything, Christopher Hitchens

Sain vihdoinkin luettua loppuun kolmannen kirjan "neo-ateismin" nelikosta. Siinä missä Dawkins ja Harris ovat mielestäni lähellä toisiaan tyylissä, kukin painottaen eri näkökulmia, erottuu Hitchens joukosta. Miehen kirjoitustyyli on oppinutta, mutta samalla tiukkien argumenttien ja faktojen latelemisen jälkeen hän voi jättää mielikuvan jopa barbaarisesta runnomisesta. Asenne on kaikkea muuta kuin periksiantava. Se ei onneksi perustu vain nojatuolifilosofiaan, sillä Hitchens on kerinnyt matkustamaan ympäri maailmaa ollessaan kirjeenvaihtajana. Hän on itse nähnyt miten vahvasti taikausko sitoo ihmisiä riitteihin joista seuraa kurjuutta, alistamista ja riistämistä. Arabikulttuuri hienouksineen ja Intian taikauskoiset heimot ovat tuttua kauraa tälle miehelle.

Kivana kuriositeettin täyty mainita, että vuonna 2001 Hitchens sai toimia virallisena paholaisen asianajaja, kun katolinen kirkko päätti ensimmäisestä ihmeestä äiti Teresan autuaaksi julistamisessa. Lääkärien kommentteja ei huomioitu, kun parantunut nunna vannoi kaiken johtuvan Teresasta. Katolinen kirkko tehtailee autuaita ihmisiä ympäri maailmaa, sillä se on parasta PR-toimintaa.

Hitchens pystyy esittämään melkein puuduttavan pitkän listan niistä tavoista joilla uskonto ja rationaalisuutta kammoksuva ajatusmaailma aiheuttaa pahoinvointia. Lasten kasvatus, aikuisten syyllistäminen, taikauskoisen pelon lietsonta, tieteellisen tiedon syrjäyttäminen pyhän tekstin takia, jne. Niiden lukemisen jälkeen ei voi enää automaattisesti vaatia uskonnolle arvostusta. Arvostus pitää ansaita, eikä sitä saa kun poikavauvaan tartutetaan tappava herpes ympärileikkauksen aikana. Rabbi kun noudattaa perinteitä ja ottaa pojan peniksen suuhunsa imeäkseen pois veren, samalla tartuttaen huuliherpeksenä poikaan. Poika kuoli. Tämä tapahtui tällä vuosituhannella New Yorkissa. Asian paljastuttua perinnettä ei katkaistu yhtä ripeästi kuin joitain anatomisia ulokkeita. Perinne jatkuu entisellääm.

Minulle opettavaisinta oli Koraanin alkuperään keskittyvä luku. Koraani on kokoelma muilta lainattuja tarinoita, jotka saatiin yhteneväiseen kirjalliseen kasaan vasta sukupolvia niiden enkelimäisen alkuperän jälkeen. Tämä selittää yhtäläisyydet juutalaisuuteen ja kristinuskoon. Islamin nykyinen laaja fundamentalistisuus on vieläkin voimissaan, sillä se ei vieläkään ole kokenut vastaavaa reformaatiota kuin kristinusko. Ehkä joskus tulevaisuudessa myös islamista ilmestyy monia maita yhdistävä "maallistunut" versio, joka sallii sen kriittisen tarkastelun ilman hengen menetyksiä.

Hitchensin kirja on monipuolisempi kuin Sam Harrisin End of Faith, ja samalla myös kiehtovampaa luettavaa. Ehkä annan Dawkinsille fanituspisteitä, mutta God is not great sijoittuu aivan God Delusionin rinnalle.

Seuraavaksi Daniel C. Dennetin Breaking the Spell.

6.4.08

Hyvä syy välttää sakot

Jos poliisi pysäyttää sinut ylinopeudesta ja on kirjoittamassa sakkolappua, niin yritä tarjota samaa selitystä kuin tämä skottimies. Mohammed Anwarin aikataulu on tiukalla sillä hänellä on kaksi vaimoa ja heidän kotien välillä riittää etäisyyttä. Tämä tekee aviollisten velvollisuuksien suorittamisen vaikeaksi, joten on aivan ymmärrettävää, että Anwar joutuu painamaan vähän reippaammin kaasupoljinta. Realistisena miehenä hän on ottanut vain kaksi vaimoa, eikä täyttä neljää jota hänen muslimiperinteensä sallisi.

5.4.08

Missouri jatkaa Louisinan perässä

Discovery Institute esittelee kuinka akateeminen vapaus on tapetilla myös Missourin osavaltiossa. Republikaani Jane Cunningham ehdottaa "Emily Brooker Higher Education Sunshine Act" nimistä lakialoitetta. Tämä onkin toistaiseksi paras yritys, sillä siinä ei mainita evoluutiota tai elämän syntyä. Akateeminen vapaus ja eri näkökantojen suojeleminen ovat niitä asioita joita ei haluta vastustaa. Lakialoitteessa ei edes keskitytä luonnontieteisiin. Pian holokaustin kieltäjillä voi olla lupaava ura Missourissa.

4.4.08

Tuutin täydeltä Randia

Tämän päivän SWIFT-raportissa mainitaan JREF:n oma YouTube-kanava. Jostain käsittämättömästä syystä en ole aikaisemmin löytänyt tuota. Kanavalle kootaan kaikki olennaiset televisioesiintymiset (myös vierailu Dilbert-animaatiosarjassa) ja taikatemput. JREF-kanavalle pitäisi ilmestyä videoita päivittäin, joten silmät ja mahtava mobiililaajakaistani joutuvat koville.

Tuomioajan teologiamöläytyksestä

Skeptikko-lehti (1/2008) esittää kokoelman lehtileikkeitä ja otteita blogiviesteistä, joissa käsitellään Erkki Tuomiojan kompastelua ulos ateismi-kaapista. Tuomioja antoi puheen Skepsis ry:n 20-vuotisjuhlassa. Puheessa vaadittiin kirkon ja valtion eroa, sekä teologisen tiedekunnan polttamista roviolla, tsjp.
Jälkipyykkiä on pesty monessa paikassa, mutta mitä tästä seurasi Skepsis ry:lle?

"Muutama ihminen erosi välittömästi yhdistyksestä, mutta uusia jäsenhakemuksia tuli lehden ilmestymisen jälkeen kahdessa kuukaudessa noin sata enemmän kuin normaalisti."

Risto K. Järvinen

Ei mikään ihme (pun accidental), sillä kovin moni ei ollut kuullut, että Skepsiksen kaltainen partakerho on olemassa. Skepsis mainitaan erittäin harvoin päivälehdissä useampana peräkkäisenä päivänä. Svengaavat lööpit vetivät varmasti puoleensa niitä kuuluisia taruolentoja; nuoria aikuisia.

Ja sitten päivän tärkeimpään uutiseen. Skeptikko-lehti sisältää kuin sisältääkin minun kirjoittaman pakinan: Varo luonnonjalokiviä!
Pakinaosion otsikkona on tyylikkäästi LeiniVAARA, jossa VAARA on painettu erittäin uhkaavalla fontilla. Tämä on hyvä ratkaisu, josta en tiennyt etukäteen yhtään mitään. Seuraavan pakinan täytyy olla vähintään yhtä napakka ja sarkastinen. Suorituspaineet alkavat kasaantua.

Expelled-ennakot vain valikoidulle yleisölle

Valikoidulla tarkoitetaan tietenkin vain positiivisia arvosteluja antavia ihmisiä. Bisness on bisness, joten asiasta ei voi valittaa. Erikoiseksi asian kuitenkin tekee se miten Expelled-tekijä karsivat näitä ateistisia darwinisteja ennakkonäytöksistä. Sähköpostin välityksellä tuli ilmoitus siitä, että näytös on peruttu. Hieman skeptinen vastaanottaja selvitti, että näytöstä olikin vain siirretty tunti aikaisemmaksi. Pari ateistista darwinistia pääsi pujahtamaan (valehtelemaan/huijaamaan) ennakkonäytökseen, kunhan selvisivät Listasta, jossa oli hyväksyttyjen katsojien nimet. Heiltä kysyttiin mm. "mihin kirkkoon kuulut?"

Ehkä kyseessä on kuitenkin vain pikku fiba sähköpostien lähettämisessä tai tahaton sekaannus näytösajoista, joita hoitaa Motive Marketing. Tuskin Expelled-tekijät valehtelisivat ihmisille.

3.4.08

Colbert ehdokkaana TIME Top 100 listalle

Hän pyrki presidenttiehdokkaaksi molempien puolueiden edustajana, vain yhdessä osavaltiossa. Hän karjui nauhuriin (Hän ei kirjoita kirjoja, sillä se on elitismiä) asiaa, josta kirjoitettiin bestseller I am America (And so can you). Hän selvisi käsikirjoittajien lakosta kunnialla, takoen komediakultaa. Hän taisteli sisulla kuolemantanssia Conan O'Brienia ja Jon Stewartia vastaan. Hän voitti Chuck Norrisin unkarilaisen sillan nimiäänestyksessä. Hän valvoo tauotta, jotta Faktanistanin liberaaliterroristit eivät pääse vaientamaan perstuntumalla tiedettyjä asioita.

Nyt hän tarvitsee apuasi, jotta Amerikan Suurin Sankari pääsee hyvälle sijoitukselle TIME-lehden vaikutusvaltaisimpien listalla. Tällä hetkellä Stephen on vasta neljäs!

2.4.08

Lisää akateemista vapautta

Tällä kertaa Discovery Instituten laatima akateeminen vapaus on pulpahtamassa pinnalle Louisianan osavaltiossa. Lakiehdotuksen on laatinut demokraatti Ben Nevers, jonka mielestä se ei tuo kreationismia kouluihin. Ei se tuokaan, vaan se toisi IDeistien suosikki materiaalia: "tasapuolista tarkastelua".

"Minä uskon, että oppilaiden pitäisi saada tietää tieteellisten tutkimustulosten molemmat puolet ja antaa tehdä omat päätökset," Nevers sanoo.

Lakiehdotuksessa (pdf-tiedosto) sanotaan, että opettajia pitäisi avustaa löytämään tehokkaampia tapoja esittää luonnontieteiden opinto-ohjelmaa, kun se käsittelee tieteellisiä kiistoja.

Biologinen evoluutio, elämän synty, ilmantonmuutos ja muut aiheet voivat aiheuttaa väittelyä julkisissa kouluissa, ja voivat hämmentää opettajia siitä miten asioita pitäisi opettaa.

Opettajien pitäisi rohkaista oppilaita käsittelemään erilaisia näkökulmia näissä aiheissa, mukaanlukien jokaisen teorian tieteelliset vahvuudet ja heikkoudet.

Tietenkin opettajilla pitää olla täysi vapaus esittää näitä tieteellisiä vahvuuksia ja heikkouksia ilman pelkoa vainosta.

Eli sitä samaa mitä Discovery Institute on esittänyt muutaman vuoden ajan. Nevers huomauttaa, että tällä kertaa tilanne on kuitenkin erilainen. Lakiehdotus kun mainitsee myös ilmastonmuutoksen ja ihmisten kloonaamisen. Kuin sattumalta se taho joka pyysi Neversiä laatimaan lakiehdotuksen on Lousiana Family Forum. LFF noudattaa raamatullisia periaatteita ja suojelee perheitä moraalittomuudelta. Siis tiukasti tarkkaa tieteellistä tutkimusta suosiva järjestö. Kuin sattumalta LFF:n johtaja Gene Mills sanoo, että lakia tarvitaan jotta opettajien olisi helpompi käsitellä evoluutioteorian kritiikkiä.

Äiti Teresa ja kuvattu ihme

Äiti Teresaa ajetaan pyhimykseksi, ja tätä varten tarvitaan ihmeitä, joita onkin ilmaanunut kolme kappaletta. Olisi ihme, jos Teresa ei päätyisi pyhimykseksi. Sen enempää kommentoimatta Teresan elämää ja tekoja, keskityn ihmeeseen, joka mainittiin siinä dokumentissa, joka teki Teresasta kuuluisan 60-luvun lopulla. Episodi tuli minulle esiin ensimmäistä kertaa Christopher Hitchensin God is not great-kirjassa, mutta Hitchens on kirjoittanut asialle omistetun kirjan The Missionary Position.

Malcom Muggeridge teki vuonna 1969 dokumenttia BBC:lle. Nimeksi tuli Something Beutiful for God. Siinä haastateltiin äiti Teresaa ja kerrottiin sisarkunnan toiminnasta. Haastattelu suoritettiin huoneessa, jossa oli pienet ikkunat. Kuvauksesta vastaava Ken Macmillan sanoi, ettei hän usko valon riittävän. Heillä oli mukana vain yksi keinovalo, jonka varassa suoritettiin yksi haastattelu. Varmuuden vuoksi haastattelu tehtiin uudelleen valoisammalla sisäpihalla. Pari kuukautta myöhemmin kuvausryhmä katseli kehitettyä filmiä. Huomattiin että sisällä kuvattu haastattelu oli kauniisti ja pehmeästi valaistu. Kaikki yksityiskohdat erottuivat. Ulkona kuvattu haastattelu oli melko hämärä ja sekava. Kuvaaja Ken Macmillan sanoi, "Hämmästyttävää!" Hän olisi vielä jatkanut kommenttiaan, mutta edessa istunut Muggeridge nousi seisomaan, "Tuo on pyhää valoa. Se johtuu äiti Teresasta." Muggeridge vakuuttui valon paranormaalista alkuperästä:

"This is precisely what miracles are for - to reveal the inner reality of God's outward creation. I am personally persuaded that Ken recorded the first authentic photographic miracle... I hear I talked and wrote about it to the point of tedium."

Pian Macmillan sai puheluja toimittajilta, jotka kyselivät taltioidusta ihmeestä. Hän oli ollut kiittämässä Kodakia juuri ennen Muggeridgen innokasta keskeytystä. BBC oli saanut Kodakilta aivan uutta ultraherkkää filmiä, jota Macmillan ei ollut kerinnyt testaamaan ennen Intiaan lähtöä. Hän ei tiennyt varmasti, että kyseinen filmi on valotukseltaan aivan toista luokkaa kuin vanha filmi. Kirkas kuva sisätiloista osoitti, että hänen pelkonsa epäonnistuneesta kuvauksesta olivat vääriä. Jos he olisivat päättäneet käyttää sitä vain ulkona, niin Teresasta ei ehkä olisi tullut niin kuuluisaa.

Tätä ihmettä levitetään vielä mm. CatholicPlanet.com:in kautta:

A very striking miracle that is still in evidence is related to a documentary film that was made by the BBC in the sixties. The miracle concerns the filming of the interior of the Home of the Dying in Calcutta, and the events are fully described by Malcolm Muggeridge in his book Something Beautiful for God.

The interior of the hall was very dark with only one small window and the film crew was not equipped with lights. The very experienced BBC cameraman was quite adamant that nothing would come out, but because of Mother Teresa's insistence went through the motions of filming. When processed it was found that: “The film was suffused with a particularly beautiful soft light.” Muggeridge wrote that The House of the Dying is overflowing with love, and this love is luminous, like the haloes that artist paint on saints. The luminosity that is registered on the film, everyone agreed, is quite extraordinarily lovely. The same batch of film was subsequently tested under similar circumstances elsewhere and produced images that were dark and completely useless. Furthermore, back-up footage that was shot for the Mother Teresa documentary outside the Home of the Dying, turned out to be blurred and unusable.


Kuvaukset toistettiin samalla Kodak-filmillä samoissa oloissa, mutta tällä kertaa kuva oli pimeää ja hyödytöntä. En ole vielä onnistunut selvittämään ketkä toistivat kuvauksen ja missä se tehtiin.