30.4.08

Jehovan todistajat: "Lapsia ei saa käännyttää"

Jehovan todistajat ovat tuoneet ilmi kantansa siitä saako lapsille saarnata. Ei saa:

Flunssasta toipuva turkulainen yhdeksänvuotias poika oli ensimmäistä kertaa päivän yksinään kotona. Oven taakse tuli kaksi, ainakin pojan silmissä iäkkäämpää rouvaa. Naiset tiedustelivat, ovatko pojan vanhemmat kotona. Pojan isä kertoi Turun Sanomien mielipidesivulla (TS 25.4.), että kielteisen vastauksen saatuaan naiset olivat aloittaneet uskonnollisen käännytystyön. - Edustajamme on mennyt nyt liian pitkälle. Meillä on ohjeet, ettei lasten kanssa ruveta puhumaan, se ei ole sopivaa. Lasten uskonnollinen kasvatus kuuluu lasten vanhemmille, Jehovan todistajien rekisteröidyn seurakunnan johtokunnan jäsen Kauko Haapanen kertoo.


Kyseessä oli varmasti tavallista hardcorempi JT-pari, joten ei ole syytä tuomita kaikkia jehovan todistajia. Lapsi ei saanut helpolla unta kuunneltuaan mummojen puheita vedenpaisumuksesta, hukkumisesta ja Jumalan kostosta. Isä on kieltänyt jehovan todistajia tulemasta enää heidän ovelleen.

"Jos perhe ei halua, että heidän tykönään käydään, me kunnioitamme perheen kantaa ja näkemystä," jehovan todistajien tiedottaja Unto Meriläinen lupaa.

Tietenkin toivoisin, että he soveltaisivat samaa etikettiä kuin klassiset vampyyrit: kotiin tullaan tekemään kontaktia vain jos kutsutaan.

Sitten on tämä toinen lapsiin liittyvä uutinen: 74-vuotias seurakunnan esivalvoja on tuomittu neljän lapsen hyväksikäytöstä. Tekijä ja uhrit kuuluivat jehovan todistajiin. Miehen korkean aseman ja kunniallisen maineen takia syytöksiä ei heti otettu todesta, olihan mies niin lapsirakas. Mies erotettiin jehovan todistajista heti kun syytökset varmistuivat todeksi.

No comments: