13.4.08

Demoni vai tyttö?

Kuusivuotias Evelyn-tyttö tapettiin veitsellä. Kurkku oli viilletty auki ja kasvoissa sekä kehossa oli useita pistohaavoja. Vierestä löydettiin kuva Jeesuksesta, Mariasta ja Joosefista; joita oli myös käsitelty veitsellä. Murhaaja kuvitteli tytön olevan demoni. Murhaaja oli tytön oma äiti. Poliisi on haastatellut äidin ystäviä ja työtovereita, mutta kenenkään mielestä hänellä ei ollut ongelmia huumeiden tai mielenterveyden kanssa. Evelyniä on kuvailtu iloiseksi ja älykkääksi tytöksi.

Äidin mukaan pieni tytär sai yliluonnollisia voimia jostain, heitti hänet päin seinää ja puhui oudolla äänellä. Tällöin äiti nappasi veitsen ja tappoi tyttärensä.

En voi kommentoida enempää.

12 comments:

Anonymous said...

Minusta tällaiset jutut uskovaisten tekemistä kauheuksista ja omituisuuksista laskevat muuten hienon blogisi tasoa. Niin uskovaisten kuin ateistien/skeptikkojenkin joukoissa esiintyy mielisairautta ja moraalista kelvottomuutta. Ateistien/skeptikkojen tekemien vääryyksien (joita löytynee) kaivelukaan ei tekisi kreationismia todeksi.

paahtoleipä said...

Mutta kuten Jokelan tapaus näytti, hihhulit käyttävät samaa logiikkaa. Mielestäni näillä Paholaisen Asianajajan jutuilla kritisoidaan tätä hihhulilogiikkaa. Jos heidän sanomisiaan vastaan ei kritisoida maltillisten uskovaisten puolelta, ja ateisteja he eivät kuuntele, mitä jää jäljelle?

Käytetään heidän omaa logiikkaansa heitä itseään vastaan.

Anonymous said...

Todella kunnioitettava teko. Itse en olisi uskaltanut hyökätä moisen demonin kimppuun.

Paholaisen Asianajaja said...

Anonymous on oikeassa siinä että vastapuolen tekemät virheet eivät tarkoita toisen osapuolen olevan oikeassa. Se on helppoa logiikkaa.

Bloggaamassani tapauksessa en väittänytkään, että tytön kuolema johtuisi äidin uskosta, ja täten uskonnot ovat pahasta. On kuitenkin pohtimisen arvoista, että miten äiti olisi reagoinut tyttären outoon käytökseen jos hän ei uskoisi demoneihin. Ehkä hän olisi yrittänyt taltuttaa tyttärensä ja hakeneen apua lääkäristä ja sitten psykologilta. Ehkä ei.

Kaiken tiedetyn valossa on erittäin todennäköistä, että kyseinen äiti on kavalalla tavalla mielisairas, sillä kukaan tuttu ei sitä huomannut. Tuoreita uutisia lukiessani huomaan, että äiti on muuttanut tarinaansa. Nyt hän sanoo ettei tytär hyökännytkään hänen kimppuunsa. Hän ei kuitenkaan näytä peruneen puheitaan demoneista.

Tietenkin maailmasta löytyy ihmisiä jotka eivät usko demoneihin tai muuhun yliluonnolliseen ja kuitenkin he tappavat omia lapsiaa.

Anonymous said...

Psykiatrian ammattilaiset tietävät että paranoidinen ihminen voi käydä vuosiakin vastaanotolla ilman että terapeutti huomaa vainoharhaisuutta, joten hyvinkin tuo äiti on voinut olla naapurien huomaamatta vainoharhainen (kuten tuossa tarkemmin lukien toteatkin). Esim demoniuskona näyttäytyvä vainoharhaisuus myös katoaa usein lääkityksellä.
Minusta on vähän julmaa liittää tällaisia elämän tragedioita ihmisten vakaumukseen (mikä hyvänsä se sitten onkin) kun yhteys on aika etäinen.
Olen tuo aiempi anonyymi ja sanottakoon että nämä mielipiteeni eivät kumpua sympatiasta uskonnollista vakaumusta kohtaan.

Mette said...

Itse asiassa juttu on pahempi. Äitihän myönsi kuulusteluissa, että oli ensin valehdellut: tyttö ei ollut hyökännyt hänen kimppuunsa, ei heittänyt seinään eikä puhunut oudolla äänellä. Äiti sanoi totuuden olevan, että tyttö seisoi vutoeen vieressä veitsi kädessä, jolloin äiti hyökkäsi. Äiti oli aikaisemmin valittanut omalel äidilleen, että tyttö käveli unissaan. Muistaakseni CNN uutisoi jutun nimenomaan unissakävelytapauksena lapsen osalta, vaikka nyt en enää löydä juttua sieltä.

Anonymous said...

Mutta mutta... kristinuskon mukaan demoneita vastaan ei hyökätä veitsi kourassa, vaan Raamatulla ja rukouksella. Siihen Raamattu ohjeistaa.

Veitsi ei kristinuskon mukaan demoneihin edes pysty, koska ne ovat henkiolentoja, eivätkä materiaa.

Jos tuon lapsen äiti olisi itse lukenut läpi Uuden Testamentin, olisi hän sen ehkä oppinut.

Elokuvissa asiat ovat toisin, mutta Hollywoodhan ei liity koskaan mitenkään mihinkään murhaan. Eihän.

Missä kohtaa uutista muuten kerrottiin lapsen äidin olleen kristityn? Jeesuksen kuvan veitsellä lävistelyhän viittaisi kai yleensä siihen, ettei ihminen välttämättä ole kauheasti kristinuskon ystävä ollut...?

Anonymous said...

"Jos tuon lapsen äiti olisi itse lukenut läpi Uuden Testamentin, olisi hän sen ehkä oppinut."

Jenkit ovat kr-uskonnollisia mutta he eivät ole lukuihmisiä eivätkä kaikkitietäviä teologeja. Tammikuussa Oprah Winfrey haastatteli mm. prof. Protheroa, joka kertoi ja kertoo netissä haastattelussaan että jenkit eivät tunne raamattua eivät osaa nimetä raamatun ekaa kirjaa, 1/10 luulee että Jeanne D'arc oli Nooan vaimo ja sananen Matteuksen kirjasta "Matthew who..?" niin ajatus useimmilla lentää tarkoittamaan näyttelijä Matthew Perryä.. "Matthew Perry?", monet eivät osaa nimetä edes yhtä evankeliumia. Herättäjät, kirkot, lahkot opettaa uskomaan karkeasti ottaen kuten Raamattu opettaa mutta
teologinen oppisisältö on ja jää hämäräksi ja tulkinnanvaraiseksi soveltamiseksi ihmisten päässä..

paahtoleipä said...

Kuinka uskovaiset lasketaan? Ovatko uskovaisia siis vain koulutetut teologit? Että oppimattomat joilla on joitain vääriä käsityksiä, eivät ole?

Mutta oireista näkee, että selvä ateisti. Deminia veitsellä. Ei sellainen uskovaiselle sovi. Ateistithan niihin demoneihin uskoo..

Anonymous said...

Moni ateisti tosiaan taitaa uskoa demoneihin. Esimerkiksi tuoreen Sokrateksella palkitun suomalaispsykologin tutkimusten mukaan usko yliluonnolliseen ei selity kauheasti ihmisen uskonnollisuudella. Ei-uskonnolliset ihmiset uskovat varsin usein yliluonnolliseen.

Monet ateistit uskovat esimerkiksi vainajien henkien vaikuttavan maailmassa. Erityisesti Japanissa tämä taitaa olla valtauskomus ateistien (eli Jumalan olemassaoloa myöntämättömien) piirissä.

Ateismi sananahan viittaa nimenomaan ontologiseen kantaan suhteessa Jumalaan, eikä se määrää suoraan esim. kantaa siitä, millaisia demoneita (jotka eivät siis ole yhtä kuin Jumala) maailmassa vaikuttaa.

Anonymous said...

MrrKAT sanoo A:lle:"Sinä uskot Saatanaan, minä en".
Kumpi meistä on potentiaalisesti vaarallisempi ?

Anonymous said...

No, usko S:ään estää minua tekemästä pahoja, koska en halua joutua helvettiin. Siten se suojaa minua tekemästä pahoja.