11.4.08

Voit olla Vaihtis, jos...

Orac on kaivanut esiin useiden eri tekijöiden väsäämän tärkeän tarkistuslistan. Sen avulla voit ottaa selvää siitä oletko Vaihtis (engl. altie), eli vaihtoehtohoitoihin vankkumattomasti luottava henkilö. Eli immuuni tieteelliselle näytölle ja päättelylle. Tässä muutama kohta pitkältä listalta:

- Jos uskot, että lääkärit, tiedemiehet ja lääkeyhtiöt juonivat salatakseen sinun suosikki vaihtoehtolääketieteen tulokset, voit olla vaihtis.

- Jos uskot, että "maksahuuhtelut" oikeasti poistavat sappikiviä sappirakosta ja poistavat myrkkyjä maksastasi, voi tolla vaihtis.

- Jos uskot, että kahviperäruiskeet ja runsaat porkkanamehukuurit voivat parantaa syövän, voit olla vaihtis.

- Jos esität väittämiä tuotteesta tai terapiasta joka "vahvistaa immuunijärjestelmää," "palauttaa tasapainon," "poistaa myrkyt maksasta," "puhdistaa suolen", tai "puhdistaa veren," voit olla vaihtis.

- Jos teet "tieteellistä" tutkimusta enimmäkseen verkkosivuilla joissa myydään "vaihtoehtolääkkeitä", voit olla vaihtis.

- Jos et millään tavalla voi myöntää, että perinteiset terapiat - mitkä tahansa perinteiset lääketieteelliset terapiat - voivat parantaa taudin, voit olla vaihtis.

- Jos uskot, että rokotteet eivät toimi, ne vahingoittavat immuunijärjestelmää, tai että ne ovat merkittävä syy autismiin tai muihin kroonisiin tauteihin, voit olla vaihtis.

- Jos käytät usein termiä "allopaattinen lääketiede" viitatessasi hyväksyttyyn näyttöön perustuvaan lääketieteeseen (varsinkin jos nostat nenäsi ylös tai virnistät kun sanot niin) voit olla vaihtis.

- Jos luulet, että HIV:n voi parantaa yrttisekoituksilla jotka "vahvistavat immuunijärjestelmää" olet vaihtis.

- Jos ajattelet, että luonnollinen on sama kuin hyvä, voit olla vaihtis.

- Jos olet joskus ostanut rannekkeen joka on ioninen.

Etc ad infinitum...

1 comment:

Anonymous said...

Minä törmäsin kerran naispuoliseen sairaanhoitajaan, joka kertoili juttuja hoitamistaan luontaistuoteuskovaisista. Yhden maksa oli kosahtanut liiallisen luontaistuotteiden syömisen takia, toisella oli vikaa munuaisissa jne.

Tässähän ei ollut sinänsä mitään omituista, mutta sitten tämä kyseinen hoitsu mainitsi kuin ohimennen käyttäneensä satunnaisesti homeopaattisia hoitoja. Kysyin että eikö tuo homeopatian maailmankuva ole nyt lievässä ristiriidassa työsi kanssa, mutta hän totesi käyttävänsä homeopatiaa eräänlaisena täydentävänä hoitona muun ohessa.

Sanattomaksi veti.

Jos sattuu uskomaan sairaaloiden olevan jotenkin immuuneja humpuukille, kannattaa korjata käsityksiä..