8.4.08

Anonyymit iskevät pian

Kolmas maailmanlaajuinen mielenosoitus järjestetään lauantaina. Suomen anonyymit kokoontuvat Tikkurilan torilla osoittamaan mieltä skientologiakirkon rikoksia ja Disconnect-käytäntöä vastaan. Skientologiajärjestössä ei siedetä kritiikkiä. Jos joku sukulainen erehtyy kysymään tarpeeksi monta väärää kysymystä tai osoittaa suoraan olevansa eri mieltä joistain Lafayette Ronald Hubbardin opeista. Tällainen kriitikko nimetään SP:ksi, eli supressiiviseksi, ahdistavaksi, henkilöksi. Häneen ei saa enää ottaa yhteyttä millään tavalla. Kun oppi ei kestä kritiikkiä, pitää oppineet eristää kritiikistä.

Tämä käytäntö hajottaa perheitä. Anonyymit yrittävät tukea ja auttaa niitä ihmisiä jotka ovat joutuneet kärsimään skientologiakirkon taktiikoista. Alustavien tietojen mukaan useat entiset skientologit ovatkin astuneet esiin ja antaneet arvokasta tietoa. He ovat anonyymien joukossa lauantaina.

Tällä kertaa skientologiakirkko tulee varmasti käyttämään samoja temppuja kuin marraskuussa. Palkattuja yksityisetsiviä jahtaamassa anonyymejä. Videokameroita anonyymien taltioimiseksi. Autojen varjostamista. Hauskassa episodissa tuollainen skientologien yksityisetsivä häädettiin mielenosoituksesta poliisien toimesta, sillä hän kantoi asetta povitaskussaan. Jos mielenosoituksissa nähdään aseita, niin ne tulevat sinne skientologien toimesta. Mielenosoituksen jälkeen skientologit onnistuivat tunnistamaan pari anonyymiä. Yksi saatiin peräti pidätetyksi, mutta syytteet eivät kestäneet päivänvaloa. Miestä ei voi yhdistää mihinkään terroristijärjestöön. LAPD ei tykkää asiasta ja on alkanut ottamaan skientologeihin kohdistuvat syytökset tosissaan. Veronmaksajat eivät tykkää, että heidän rahojaan käytetään tällaiseen. Niin tai näin, skientologiakirkko on ampunut itseään jalkaan. Näin on tapahtunut jatkuvalla syötöllä.

Skientologiakirkon ongelma on siinä, ettei se ymmärrä anonyymin koostumusta. Anonyymi on vain kollektiivinen käsitys. Sitä ei hallita tai estetä hyökkäämällä yksittäisiä anonyymejä vastaan.

1 comment:

Anonymous said...

Olin tuolla. Kiitos kun kerroit, PA. Luin viestisi noin tunnin ennen kuin mielenosoituksen piti alkaa.

Paikalla oli noin 15-20 naamioitunutta "anonyymia". Minulla oli päälläni vain oma naama, joten en uskaltanut liittyä joukkoon.

Sen sijaan valistin uteliaita torillakävijöitä siitä, mitä vastaan mielenosoitus oli suunnattu, mitä skientologia on ja miksi sitä pitää vastustaa.

Kuulin parin ulkopuolisen kommentoivan "pelottavaa" naamioituneista mielenosoittajista. Ei voi väittää, etteikö sama olisi käynyt omassakin mielessä. Ehkä näyttämälllä vähemmän rähinänuorisolta saavutettaisiin laajempi kansansuosio. (Ne pari videokameran kanssa vieressä norkoillutta skientologia[?] olivat kyllä vielä pelottavampia.)

Ah, yhden mielenosoittajan kyltissä luki "uskonnonvapaus tarkoittaa myös vastuuta". Voisin ottaa tuon motokseni.