17.4.08

Kreationistejä Helsingissä!

Linkki kuvaan.

Sain tietoa sähköpostiini (kiitos, R:lle), että Helsingissä Kolmen sepän patsaalla olisi kokoontunut ryhmä nuoria teologeja ja heidän joukossaan olisi ollut kreationisteja. He olivat laittaneet tuon kuvassa olevan plakaatin kansan ihmeteltäväksi. Sattuiko kukaan näkemään tätä porukkaa?

9 comments:

Anonymous said...

Darwinin kuolinpedillä kääntymisen käyttäminen argumenttina osoittaakin sellaista tieteellisyyttä näiltä "nuorilta teologeilta", että teologisen tiedekunnan maine tieteenteon kehtona vain kasvaa =)

AaJii said...

Kreationistien argumenttivalikoimassa mua on aina ihmetyttänyt tuo Darwinin sanomisien tai sanomatta jättämisien käyttö. Mitenkä Darwin-nimisen juipin tekemiset vaikuttaa evoluutioksi kutsutun luonnossa havaitun ilmiön olemassaoloon?

Anonymous said...

Siis omg. Ateistien uskonnollinen johtaja on myöntänyt Jumalan olemassaolon. Täytyy nyt kai itsekin kääntää kelkka! Nämä ovat ne todisteet ison J:n olemassaolosta, joita olen kaivannut! :D


Ei ne tajua ei...

Anonymous said...

Tässä on mainio esimerkki Kreationistien omasta tuplasokko-menetelmästä. Ensinnäkin uskotellaan / valehdellaan itselle ja muille, että jotain tällaista (Darwinin kuolinvuode kääntyminen) olisi todellisuudessa tapahtunut, ja toiseksi annetaan ymmärtää, että sillä olisi jotain merkitystä evoluution todenperäisyyden suhteen. Teologian opiskelijoiden osuus tässä kaikessa oli viimeinen niitti. Huhhuh.

RK

Anonymous said...

Vähän epäilen teologianopiskelijoiden osuutta. No, toki meissäkin on vaikka mitä höyrypäitä.

Yksi teologi

Anonymous said...

Voin vakuuttaa, että paikalla oli joukko teologian opiskelijoita, tai sitten he valehtelivat päin naamaa. Vaikutti itse asiassa bussilastilliselta. Ainakin kaksi heistä (ainoat joiden kanssa juttelin pidempään) uskoi mm. siihen, että maapallo on n.6000 vuotta vanha. Kuvassa näkyvä plakaatti viittaisi siihen, että muutkin olivat samoilla linjoilla, se oli nimittäin ainoa iskulause minkä paikalla näin. Kyseiset teologian opiskelijat olivat Keuruulaisia ja olivat saapuneet paikalle bussikuljetuksella.

RK

Anonymous said...

Roope Kasvi:

Sitten he puhuivat harhaanjohtavasti. Keuruulla sijaitsee helluntaikarismaattisesti painottunut Iso Kirja-raamattuopisto. Kyseinen opinahjo kouluttaa pääasiassa karismaattisfundamentalisten suuntausten paimenia. Yliopistomaailmassa vallitsevan teologisen tiedeopetuksen kanssa kyseisellä kansanopistolla ei ole lähestulkoon mitään tekemistä. Tosin hellareiden Ristin voitto-lehdessä taidettiin jokin aika sitten kauhistella eksegetiikan tulemista Iso Kirja-opistoonkin!

Tämä tapaus kertookin paljon heidän "teologisten" opintojen laadusta.

Yleinen konsensus suomalaisten vapaiden suuntausten keskuudessa on, että yliopistojen teologiset tiedekunnat ovat saatanallisten liberaalien ja ateistien mädättämiä (lue: eri mieltä kuin fundamentalistit). Iso Kirja onkin yksi fundamentalistien hätähuudoista valistuneen yhteiskunnan puskiessa jopa omien joukoista päälle.

Anonymous said...

Kiitos selvennyksestä, pitääpä ottaa selvää Keuruun teologia-kuvioista. Kaverit taisivat johtaa meitä pahasti harhaan tässä suhteessa. Tulee väkisinkin mieleen, että kreationistien puheisiin ei uskalla luottaa millään tasolla. Jostain kumman syystä en vaan osaa olla yllättynyt. Huoh.

RK

Anonymous said...

Kyllä voi teol.maisteriksi (jopa tohtoriksi?) lukea, kansainvälinen tutkinto, validointi tulee Walesin yliopistolta.. ainakin wikin mukaan:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Iso_Kirja

60ha konferenssikeskus, voi mitä YEC-kyytä se Suomen neito onkaan pitänyt povellaan tietämättämme..