27.4.08

Bwana joen kynä iskee jälleen

Lukaisin Bwana joen uusimman kirjoituksen. Joel Kontinen lainailee Charles Darwinia juuri sillä tavalla josta DaveScot varoitteli. Dave on myöhemmin huomauttanut, että jostain syystä evankelisten kristittyjen joukosta on löytynyt avoimen rasistisia henkilöitä. Jerry Falwell oli armoton antievolutionisti ja samalla rasisti. Mutta takaisin tarinaan.

Olen jopa valmis auttamaan Kontista ja lainaan tähän Thomas Henry Huxleyta:

No rational man, cognizant of the facts, believes that the average Negro is the equal, still less the superior, of the white man. And if this be true, it is simply incredible that, when all his disabilities are removed, and our prognathus relative has a fair field and no favour, as well as no oppressor, he will be able to compete successfully with his bigger-brained and smaller jawed rival, in a contest which is to be carried out on by thoughts and not by bites


Vaikka olettaisimme, että kaikki evoluutioteorian alkuaskeleita ottaneet tutkijat olisivat olleet raivopäisiä rasisteja, niin miten se vaikuttaa evoluutioteoria pätevyyteen? Miten Darwinin rasismi vaikuttaa hänen tekemiin hypoteeseihin evoluutioteoriassa? Aivan, ei mitenkään. Luterilaisuus ei ole väärin siksi, että Luther oli rasisti.

Kaikesta huolimatta Kontinen onnistuu kirjoittamaan olennaisen asian: "Darwin ei keksinyt rasismia eikä juutalaisvainoja, mutta natsit osasivat käyttää hänen ajatuksiaan omiin tarkoituksiinsa."

Olen täysin samaa mieltä. Natsit todellakin käyttivät kaikkea mikä sopi heidän tavoitteisiinsa. Tämä johtikin loogisiin ristiriitaisuuksiin, mutta sillä ei ollut väliä ilmastossa jossa kaikki kritiikki käsiteltiin rautanyrkeillä ja työleireillä.

Vielä hauskempaa on huomata, että Dawkins on "joutunut myöntämään" ettei hän tiedä kuinka elämä on syntynyt. Kauheaa! Dawkins joutui toteamaan mikä on konsensus modernissa tieteessä. Tämä ei ole mikään jymypaljastus. Olen itsekin avannut väittelyn TJT:n kanssa toteamalla, että emme tiedä kuinka elämä on syntynyt. En ymmärrä miksi Dawkinsin sanomista markkinoidaan jotenkin "tunnustuksena." Tai tietenkin keksin yhden syyn. Se ei vain ole kovin mairitteleva IDeisteille.

Eräs yleisimpiä ongelmia näissä ID/kreationimi/evoluutio-kinasteluissa on tunnistaa peikot. Kuka on ihan aikuisten oikeasti vakavissaan ja kuka on sock-puppet, joka yrittää mustamaalata tiettyä osapuolta? En ole vielä päässyt johtopäätökseen asti Bwana joen kynästä-blogin kohdalla. Ehkä minun täytyy tottua siihen ajatukseen, että Suomesta löytyy enemmän kuin neljä kreationistia.

5 comments:

Anonymous said...

Muista toki mainita, kuinka kirkko auvoisesti avitti Hitleriä holokaustin toteuttamisessa.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Ei kai tässä kumpikaan puoli ilman natsikytkentöjä selviä.

Natsikortti onkin halpa juuri sen takia että sen kytköksen voi löytää vaikka mihin.

Paholaisen Asianajaja said...

IBM taisi myös olla mukana natsisaksan auttamisessa.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Entäs fanta? Fanta kehitettiin natsi -saksaa varten. Syynä oli se, että cokista ei saatu vietyä saksaan koska englanti ja kumppanit oli tehnyt sellaisen pikkuasian, kuin sodanjulistuksen.

Fanta kehitettiin jotta "CC -corporation"(insideviittaus) saisi myydä tuotettaan Saksassa.

Fanta on siis natsijuoma, ja CC -corporation on natsiyritys. Ja minä sanon sillekin että *hölkyn kölkyn*. Kaupasta ostan ja juon. Eikä harmita yhtään.

Vaikka hampaat menis!

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

Mielenkiintoisinta Kontisen puhtaassa blogissa on se, ettei siinä ole kommentointimahdollisuutta.

Niin, eihän Jumalakaan vastaa ihmisten rukouksiin ja Jumalaan on kiva samaistua ylhäältä sanaillen. Dialogi ei ole jumalallinen ominaisuus.

Kontinen blokkaa pois uskomattoman osan huomioitavasta kohteesta kun puhutaan Raamatusta.

Kun hän kommentoi vähäuskoisille humanisteile VT:n julmuutta, hän puhuu vain Jumalan oikeutetusta toimintatavasta ja pyhästä Julmuudesta eikä muista Israelilaisten kertomuksia omista teoistaan ja lakeja, jotka kehottavat kovempaan Julmuuteen kuin Iranin mullahit.


"
-Kanaanilaiset olivat erittäin turmeltuneita. Arkeologiset kaivaukset ovat osoittaneet, että he harrastivat temppeliprostituutiota, uhrasivat lapsiaan ja sekaantuivat eläimiin. Jumala halusi suojella israelilaiset kanaanilaisten vaikutukselta. Luojana Hänellä oli tekijänoikeus myös kanaanilaisiin."

http://bwanajoe.blogspot.com/2008/08/vanhoja-kuluneita-myyttej.html