4.4.08

Tuomioajan teologiamöläytyksestä

Skeptikko-lehti (1/2008) esittää kokoelman lehtileikkeitä ja otteita blogiviesteistä, joissa käsitellään Erkki Tuomiojan kompastelua ulos ateismi-kaapista. Tuomioja antoi puheen Skepsis ry:n 20-vuotisjuhlassa. Puheessa vaadittiin kirkon ja valtion eroa, sekä teologisen tiedekunnan polttamista roviolla, tsjp.
Jälkipyykkiä on pesty monessa paikassa, mutta mitä tästä seurasi Skepsis ry:lle?

"Muutama ihminen erosi välittömästi yhdistyksestä, mutta uusia jäsenhakemuksia tuli lehden ilmestymisen jälkeen kahdessa kuukaudessa noin sata enemmän kuin normaalisti."

Risto K. Järvinen

Ei mikään ihme (pun accidental), sillä kovin moni ei ollut kuullut, että Skepsiksen kaltainen partakerho on olemassa. Skepsis mainitaan erittäin harvoin päivälehdissä useampana peräkkäisenä päivänä. Svengaavat lööpit vetivät varmasti puoleensa niitä kuuluisia taruolentoja; nuoria aikuisia.

Ja sitten päivän tärkeimpään uutiseen. Skeptikko-lehti sisältää kuin sisältääkin minun kirjoittaman pakinan: Varo luonnonjalokiviä!
Pakinaosion otsikkona on tyylikkäästi LeiniVAARA, jossa VAARA on painettu erittäin uhkaavalla fontilla. Tämä on hyvä ratkaisu, josta en tiennyt etukäteen yhtään mitään. Seuraavan pakinan täytyy olla vähintään yhtä napakka ja sarkastinen. Suorituspaineet alkavat kasaantua.

3 comments:

Vaiheinen said...

Kyllä. Paineet kasvavat. Se on hyvä pakina ja kertoo VAARALLISISTA asioista. Se pitäisi saattaa pakolliseksi lukemiseksi kaikille lenkkeilijöille tai muuten vaan luonnossa kulkeville. Ikäänkuin vakuutusehtojen osaksi... :-)

Anonymous said...

Onkohan tuo "Tuomioajan" typo...

Paholaisen Asianajaja said...

"Tuomioajan"? Se on ihan puhdas freudilainen pimpsahdu-- siis lipsahdus!