30.1.09

Valitus kannattaa

Australialainen Sandra Quincy luki Valitut Palat-lehteä. Siellä oli magneettihoitoon liittyvä mainos. Mainoksen mukaan seksimagneetti parantaa verenkiertoa tuhmilla alueilla. Quincy ei tykännyt kuluttajien älykkyyttä aliarvioivasta mainoksesta. Hän kirjoitti valituskirjeen kuluttajavirastoon. Jostain syystä byrokratia pyörähti eteenpän. Kuluttajasuoja-asiamies otti yhteyttä seksimagneettia markkinoivaan firmaan. Seksimagneetin toimivuudesta pitäisi esittää jotain näyttöä. Century Mail vastasi. Heillä ei ollut mitään omaa tutkimusta magneetin tehosta, mutta magneettihoitojen toimivuus oli osoitettu monien muiden tahojen toimesta. Vastauksen mukana oli liite, jossa oli toimivuuteen liittyviä tutkimuksia. Viranomaiset lukaisivat liitteen. Sieltä ei löytynyt tukea mainostajien väitteille. He totesivat Century Mailin johtavan asiakkaita harhaan.

Century Mail sai käskyn poistaa tuotteen mainokset valikoimastaan. Sen lisäksi heidän pitäisi laittaa Valittuihin Paloihin ilmoitus joissa perutaan väittämät seksimagneetin toimivuudesta. Samanlainen ilmoitus pitäis myös lähettää tuotteen ostaneille asiakkaille.

Pöksyihin laitettava magneetti maksoi 39,95 dollaria plus postimaksut. Halvemmalla pääsee jos teippaa tavalliset jääkaappimagneetit nivusiin.

Tarinan opetus on kuitenkin selvä. Aina kannattaa valittaa.

3 comments:

Anonymous said...

Tässäpä taas uusi tuote sinulle markkinoitavaksi Quantum Vibration Patchin lisäksi!

Ihme, ettei ole jo mainosta blogillasi.

Anonymous said...

Bio Quantum Pussy Magnet Pro!

Paholaisen Asianajaja said...

Mietimme vielä kuinka graafista mainosta me saisimme levittää Suomessa.