25.9.09

Ei se ole raiskaus. Lapsi saa lahjan jälkeenpäin

Afganistanissa palvelleet sotilaat ovat nähneet raakoja asioita. Sodan runtelemassa maassa pidetään kiinni perinteistä. Ja niissä perinteissä on mukana lasten raiskaaminen. Kohua on noussut sotilastukikohdissa palvelleiden afgaanisotilaiden toimista. Viime vuonna kanadalainen sotilas ilmiantoi näkemänsä. Korpraali Travis Schouten näki kahden afgaanisotilaan raiskaavan poikaa. Veitsellä uhaten. Tutkinta ei kuitenknaan löytänyt vahvistavaa todistusaineistoa.

Toisaalta sotilaille on annettu ohjeet, etteivät he saa puuttua näkemäänsä. Se voisi heikentää liittouman mahdollisuuksia maassa. Armeijan upseerit ovat keskustelleet aiheesta. Aiheena siis afgaanijoukkojen suorittamat poikien raiskaukset. Joissain tukikohdissa tehtiin selväksi, ettei kyseessä ole raiskaaminen. Sillä afgaanimiehet antavat pojille lahjoja. Pojat siis suostuvat ottamaan aikuisten penikset sisäänsä. 5 - 11-vuotiaat pojat osaavat ilmaista myöntymisen perinteeseen.

Toisaalla Kanadan puolustusvoimat on pohtinut, että ilmiö on osa Afganistanin kulttuuria. Näin heidän ei tarvitse pohtia onko heillä vastuuta, kun joku sotilaista näkee lasten raiskaamisia.

Aina välillä raiskaajia laitetaan oikeuden eteen. Kolme afgaanisotilasta joutui vankilaan 12-vuotiaan pojan joukkoraiskauksesta.

Perinnettä pidettiin kurissa talebanin hallitessa.

2 comments:

Onneli said...

Mut sehän on ihan vapaaehtoista ja iloinen asia, ne pojathan on suostunu siihen itse! Ja saahan ne siitä sit palkkion! Ja perinnetapoja pitää kunnioittaa, muuten on rasisti tai uskonrauhan rikkoja!

En kai unohtanut mitään tuosta?

Anneli said...

Uskonto ja perinteet suojaavat ihmisiä. Liika paapominen vaan tekee herkkähipiäisiä.

Kun ennen pojat vihelsi tytön perään, tämä koki sen imarteluna, ja pojat tyytyi siihen että tyttö vilkaisi ja saivat itsetuntoa. Nykyisin tyttö haastaa pojat oikeuteen sukupuolisesta häirinnästä, ja pojat saavat rikosrekisterin joka vaikeuttaa työnsaantia monille aloille. Tyttö rupeaa äärifeministiksi ja kuolee neitsyenä, kun ei saa puolisoa.

Suojeluyhteiskunta on naurettavaa. Uskonnolliset perinteet pitävät etiikan hyvin kurissa, parantavat yhteisön kelpoisuutta, suojelevat. Uskontoavastustavat sen sijaan ajavat normittomuutta ja siksi yhteiskunta menettää muotonsa, sisältönsä ja toimivuutensa.