27.9.09

Elefanttipatsas aiheutti vastalauseen

Calgaryn eläintarha sai lahjoituksena kolmemetrisen elefanttipatsaan. Sillä juhlistettiin tarhan elefanttinäyttelyä. Patsas muotoiltiin hindujumala Ganeshin mukaiseksi. Tanssiva elefantti pystytettiin eläintarhan erikoisnäyttelyn etupihalle vuonna 2006. Eläintarhan edustajan mukaan patsaasta oli poistettu kaikki uskonnollisuuteen viittaavat symbolit.

Se ei kuitenkaan riitä huolestuneille kristityille. He vaativat patsaan poistamista. Concerned Christian Canadan kirjeessä tehdään selväksi miksi epäjumalan täytyy lähteä:

"Eläintarha ei ole paikka uskonnolliselle käännytystyölle. Se on tarkoitus olla turvallinen perheympäristö ilman uskonnollisia ikoneja ja valikoivaa uskonnollista puolueellisuutta."


Tasapainon vuoksi eläintarhan täytyisi hankkia patsaat Nooan arkille, Jeesus Kristuksen risti ja Kymmenen käskyä näkyvälle paikalle. Protestoivan Jim Blaken näkökulmasta patsas on loukkaava:

Vieraiden jumalien esittely on loukkaavaa, eikä se kuvasta kanadalaisten enemmistön näkemyksiä.


Eläintarhan mukaan elefanttipatsas tuli yksityisenä lahjoituksena. Patsas edustaa elefanttien vaikutusta kulttuurillisena symbolina, eikä sillä pyritä edistämään mitään uskontoa.

Olen täysin samaa mieltä kristittyjen kanssa. Elefanttipatsas on selvästikin uskonnollinen symboli, sillä se muistuttaa niin selvästi Ganesh-jumalaa. Tällä samalla periaatteella voimme todeta, että eläintarhat ovat olleet aina täynnä vieraita uskontoja. Itse elefantit ovat Ganeshin eläviä avatareja. Apinatarhassa tehdään salakavalaa käännytystyötä Hanumanin puolesta. Ja lääketieteen museoissa palvotaan shintolaisuutta. Mutta vain jos siellä mainitaan saksalainen bakteriologi Robert Koch.

Ai miksikö?

No siksi, että Robert Koch on shintolaisuudessa kami, eli pyhä ja jumalallinen asia, jota kuuluu palvoa. Tästä lisää ensi viikolla.

No comments: